FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL

Ce se ascunde în spatele trecerii pe linie moartă a preşedintelui Oţelului? Decontul la negru al lui Stan!

Surse din lumea politică susţin că Borş, un apropiat al PDL, ar dori
Surse din lumea politică susţin că Borş, un apropiat al PDL, ar dori "sabotarea" lui Stan, care vrea să candideze la primăria Galaţi din partea USL

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 08:13

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Ionel Borş, a comandat un audit, după ce a observat lipsa unui milion de euro din bugetul clubului ♦ Borş bănuieşte că banii ar fi fost folosiţi de Stan pentru a-şi asigura arbitraje favorabile în returul trecut ♦ GSP a intrat în posesia unor informaţii care explică traseul banilor, al influenţelor şi al modului în care directorul general a ajuns să piardă şefia clubului


Marius Stan out de la Oţelul. La nici 4 luni de la momentul în care echipa cîştiga în premieră titlul, trecerea pe linie moartă a omului numărul 1 de la campioana en titre a surprins lumea fotbalului, dar în acelaşi timp a deschis o serie de dezvăluiri care, în ultimele zile, circulă tot mai intens şi care explică în mare de ce Stan e cel care plăteşte cu postul.

De unde a plecat totul? Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Ionel Borş, om cu putere mai mare decît Marius Stan, a descoperit că un milion de euro din buget nu poate fi justificat, astfel că a comandat un audit pentru a vedea clar situaţia financiară a Oţelului. În lumea fotbalului circulă mai multe variante, unele neconfirmate, despre cum s-a cheltuit milionul respectiv.

Versiunea "cămătari - Stan"

1. Bani negri de la interlopi
Ionel Borş, alături de alţi oameni din Consiliul de Administraţie, ar fi aflat că, la începutul anului, Marius Stan ar fi împrumutat o sumă mare de bani la nişte cămătari din Iaşi, către care ar fi existat promisiunea că banii vor fi returnaţi imediat ce Oţelul va cîştiga campionatul.

2. Bani folosiţi în retur
Banii, în jur de un milion de euro, ar fi fost folosiţi tocmai pentru ca echipa să aibă protecţie din partea arbitrilor. Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a fost primul care a rostit, pe parcursul returului, acuzaţia că Oţelul şi-ar fi asigurat arbitraje favorabile cu sute de mii de euro.

3. Bani returnaţi fără acte
După finalul campionatului, avînd deja în cont jumătate din cele 3,5 milioane de euro din drepturile TV, directorul general al grupării de la malul Dunării ar fi trecut la achitarea datoriei către cămătarii din Iaşi cu bani din conturile clubului. Tocmai această "gaură" descoperită mai tîrziu l-a determinat pe Borş să ceară audit.

Versiunea "neachitării datoriilor"
O altă variantă susţine că inclusiv Ionel Borş n-ar fi fost străin de faptul că, în retur, din club s-au direcţionat bani în zona arbitrajelor. Borş şi Stan ar fi "lucrat" împreună pentru a-şi asigura protecţia "fluieraşilor", numai că primul l-ar suspecta pe directorul general că şi-ar fi oprit o mare parte din banii ce aveau ca destinaţie "oamenii în negru".

Mai mult, ar fi apelat la îndepărtarea lui Stan şi pentru a împiedica, în continuare, achitarea "obligaţiilor" rămase restante faţă de anumite persoane pentru favorurile pe care Oţelul le-a plătit în sezonul de primăvară.

"Stan nu mai e la club, nu mai decide el, noi nu ştim nimic de combinaţiile lui" ar fi fost argumentul folosit de cei din Consiliul de Administraţie, care astfel s-ar sutrage de la datoria rămasă faţă de persoanele care au pus umărul ca Oţelul să iasă campioană.

Cine poate răspunde la această întrebare?

De ce toţi cei care au favorizat Oţelul n-au avut de suferit?
Radu Petrescu, Istvan Kovacs, Iulian Radu, Augustus Constantin, Cristi Nica şi Mircea Orbuleţ au fost arbitrii care au greşit grav în returul sezonului trecut în favoarea Oţelului. Nici măcar unul dintre ei nu a avut de suferit, deşi CCA a retrogradat în vară nu mai puţin de 15 "centrali" şi asistenţi din lotul primei divizii în Liga a 2-a!

18-7 a fost raportul erorilor arbitrilor pro-contra Oţelul în sezonul trecut, formaţia de la Dunăre fiind cea mai avantajată echipă din Liga 1

17 milioane de euro vor intra sigur în conturile clubului gălăţean în urma participării în grupele Ligii Campionilor


"La Oţelul nu domneşte haosul şi anunţ că nimeni nu a fost destituit. Am declarat foarte limpede că mă aflu în concediu de odihnă, nu că mi-am dat demisia!"

"Se vehiculează tot felul de lucruri care n-au nici o legătură cu realitatea. Reiterez faptul că nu am de gînd să demisionez"

"Cît timp voi fi în concediu, de club se va ocupa, aşa cum am anunţat, preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul Ionel Borş"
Marius Stan, director general Oţelul

"În cazul în care Marius Stan nu se va întoarce, mă gîndesc să plec şi eu. Am fost o echipă şi doar aşa am obţinut rezultate"
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (88)
foreverstelist
foreverstelist  •  25 Septembrie 2011, 00:59

stan dat afara acu o saptamana si azi il aresteaza astia pe avram..................... ala si a luat concediu degeaba stia el ceva , unde isi face concediu pe ce insule?

lp64
lp64  •  24 Septembrie 2011, 17:53

Inca o data, a cita ioara?, articol de doi bani, cu tot felul de cretinisme! E clar ca au fost lucruri necurate, dar nu prostiile pe care tocmai le-am citit! Oare cind o disparea si fituica asta?

grande.balaci
grande.balaci  •  24 Septembrie 2011, 01:31
Postat de dancrisan pe 23 Septembrie 2011, 06:44

acuze fara dovezi. cred ca m.stan ar face bine sa dea in judecata gsp-ul pentru calomnie. cred ca eliminarea lui, chiar si pe o perioada de timp are legatura cu candidatura lui la primaria galati din partea usl, via pnl. parca vrea cam multe odata, si presedinte de club si campanie electorala. oricum dl. bors poate sa ridice ehipa sau la fel de usor sa o distruga pentru ca este un om f. puternic. doar timpul ne va spune adevarul.

stai tu linistit,fum fara foc, nu ai sa vezi.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează