FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

EXCLUSIV Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

Articol de , , - Publicat marti, 15 februarie 2022 08:03 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 12:27

CFR și FCSB duc un război pe toate planurile pentru a câștiga campionatul, iar unul dintre fronturi este cel al influențelor pe care le au la celelalte cluburi, fie prin cedarea unor jucători sub formă de împrumut, fie prin antamarea sau abordarea lor în preajma meciului direct.

  • În acest moment, CFR Cluj și FCSB au 16 jucători cedați în Liga 1
  • Singurele cluburi care nu au intrat pe radarul lor sunt cele două formații din Craiova

Lupta pentru titlul nu s-a dus niciodată exclusiv pe teren. E o axiomă care s-a confirmat în orice campionat, indiferent că e unul de top sau mediocru. Nici Liga 1 nu face excepție, mai ales acum, într-o perioadă în care bătălia a fost relansată prin diminuarea distanței dintre primele două clasate. 

CFR Cluj a reziliat contractul unui jucător la 23:59! Poate semna cu orice echipă
CFR CLUJ
CFR Cluj a reziliat contractul unui jucător la 23:59! Poate semna cu orice echipă

Una dintre strategiile din culise, la care atât CFR Cluj, cât și FCSB, cluburi implicate în duelul pentru primul loc au apelat, e cea a influențelor directe pe care le pot avea în rândul celorlalte competitoare. 

Cum? Fie prin abordarea unor jucători chiar înaintea partidelor directe, fie prin cedarea sub formă de împrumut a unor fotbaliști. Atât CFR, cât și FCSB au acționat în această direcție.

CFR Cluj, mai activ înainte de „directe"

Campioana a reușit performanța să semneze cu doi jucători în preziua sau chiar în ziua confruntării cu echipa la care aceștia se aflau. Exemple: Braun, de la FC Botoșani, și Yuri, de la Gaz Metan. Și cu brazilianul Roger s-a procedat asemănător. 

El a fost abordat de CFR, fiind în ultimele 6 luni, cu 10-12 zile înaintea meciului direct, desfășurat în Gruia. Ulterior, clujenii au oferit și o sumă de bani arădenilor, pentru a fi de acord să-l cedeze acum, iar UTA a acceptat.

La acest capitol, FCSB a fost mai puțin activă. Spre deosebire de alți ani, în care Becali anunța aproape etapă de etapă că își dorește pe cineva anume de la următoarea adversară a roș-albaștrilor, în această iarnă Gigi a apelat la acest lucru în doar două rânduri. 

L-a cumpărat pe Edjouma de la FC Botoșani, club căruia i l-a cedat pe Haruț și cu care, aproape sigur, urmează să se întâlnească de două ori și în play-off. Apoi, înaintea jocului cu Chindia, Becali a spus că îl vrea pe Paul Iacob, care e în ultimele 6 luni cu trupa lui Săndoi.

6-5 pentru FCSB la „împrumutați"

Capitolul fotbaliști cedați în alte părți, dar nu definitiv, e unul care aduce echilibru. CFR și FCSB au mulți și foarte mulți jucători la restul echipelor din Liga 1. Raportat la numărul lor, clujenii conduc, scor 9-7. În schimb, FCSB are mai multe cluburi partenere în acest gen de afacere, are un avans minim, scor 6-5.

Chiar în finalul sezonului regulat, din care mai sunt de jucat 4 runde, clauzele speciale din contractele de împrumut vor acționa ca un ajutor direct pentru CFR și FCSB. 

Cel mai bun exemplu: FC Voluntari nu va avea voie să-i folosească pe Meleke și Denis Ciobotariu în disputa cu CFR, din etapa a 29-a, în vreme ce, după numai 3-4 zile, îi va avea ca titulari împotriva vicecampioanei!

Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

Va fi valabil și în sens invers. Farul și FC Botoșani, care au șanse foarte mari de a prinde play-off-ul, vor fi lipsite de aportul lui Nedelcu și, respectiv, Haruț, constănțenii chiar și la meciul retur din sezonul regulat, de peste două etape, la ora confruntării cu FCSB, însă Hagi și Croitoru se vor putea baza pe ei atunci când adversarul se va numi CFR.

La Gaz - CFR, a greșit fix înlocuitorul lui Yuri...

Campioana l-a cumpărat pe stoperul brazilian chiar în ziua meciului de la Mediaș, care a avut loc sâmbătă. În locul său, în defensivă, Ilie Poenaru l-a folosit pe Matricardi, care jucase doar o dată titular în 2022. 

Iar fundașul argentinian a fost cel care a greșit decisiv la golul lui Neguț în ultimul minut al prelungirilor. El a sărit la minge, deși în duelul aerian se afla deja implicat Horj, l-a incomodat pe coechipierul său, iar balonul a sărit la fostul jucător al Chindiei, care a marcat și a adus victoria liderului. 

Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

... la FCSB - Chindia, Iacob își reproșează golurile 2 și 3

Gigi Becali a dezvăluit înainte cu 2-3 zile de partida cu Chindia că Paul Iacob este o țintă pentru FCSB: "Mi-a spus MM despre el, da, e adevărat, vrem să-l semnăm acum, dar să vină din vară, când își termină contractul". 

Iacob a fost titularizat de Emil Săndoi și, după o primă repriză în care a avut o prestație excelentă, au urmat 45 de minute catastrofale. La final, a recunoscut că are partea lui de vină la revenirea vicecampioanei. "Normal că-mi reproșez lucruri, poate trebuia să strâng mai repede la ambele goluri ale lui Valentin Gheorghe", a spus Iacob. 

Becali, atac direct: Omrani!

Patronul FCSB a plusat în această dispută în culise. Și a contactat chiar un fotbalist de bază al CFR-ului, care e acum în ultimele 6 luni. E vorba despre Omrani, care încă n-a semnat prelungirea cu campioana.  

Gigi i-a oferit 400.000 de euro la semnătură, plus un contract imens, de aproape 400.000 de euro pe an. Strategia urmărită de Becali? În afară de a-și completa lotul cu un fotbalist de valoare, și-ar dori să-i scoată rivalei din joc o piesă de bază. 

Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

„Dacă va semna cu noi, atunci sigur CFR nu-l va mai folosi", a spus Gigi. Din partea clujenilor, vârful francez are o propunere de a semna un nou contract, în care să aibă un salariu de 300.000 de euro pe an și o primă de instalare de 100.000 de euro. 

Ce a făcut CFR în cazul Yuri e un lucru care mă deranjează foarte tare. Nu e normal să încerci să îl transferi cu o zi înaintea meciului. Practicile astea au fost pe la noi și înainte și iată că încă se mai fac
 -Ilie Poenaru, antrenor Gaz Metan Mediaș 

CFR n-a încălcat regulamentul în cazul Yuri, dar să nu ni se mai dea lecții de moralitate de la Cluj, cum am tot auzit în ultima vreme, să nu se mai spună că fosta conducere proceda altfel, fiindcă și acum se face la fel
- Andrei Vochin, consilier FRF, la Telekom Sport

Unde au împrumutat sau de unde au cumpărat candidatele la titlu

Caracatița pentru titlu are tot mai multe tentacule! Cum încearcă FCSB și CFR Cluj să câștige cât mai multă influență

Comparație CFR Cluj vs. FCSB

SituațieCFRFCSB
Împrumutați97
Semnați, cumpărați sau abordați înaintea meciului direct31

CFR și Bouhenna, acuzați frontal anul trecut

În sezonul precedent, clujenii au semnat cu doi jucători, de la echipe cu care aveau de jucat, Bouhenna și Jonathan Rodriguez, cărora le-a solicitat să nu anunțe clubul la care se află. Primul a evoluat în meciul Sepsi - CFR 0-1 și a avut o prestație îndoielnică. A încasat un cartonaș roșu stupid, la 0-0, în startul reprizei secunde. Ulterior, cei de la Sepsi au aflat că el fusese antamat de CFR, moment în care Attila Hadnagy, directorul sportiv al grupării din Sf. Gheorghe, a luat foc și a făcut acuzații incredibile: 

  • „Cred că Bouhenna a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie sau ianuarie 2021. Așa cred eu. Acum pot să mă gândesc la acel «roșu» pe care l-a luat? Pot! Nu-l acuz, dar am dreptul să fiu suspicios. Avea galben, la pauză Leo Grozavu, care avea Covid-19, a discutat cu el la telefon, i-a spus să fie atent! Și ce a făcut el? Exact pe dos! A intrat cu  două picioare, să fie sigur că ia «roșu». Plus că nu avea ce să caute în acel loc, pe partea stângă"
  • „Foarte dubios ni s-a părut acel episod. Am tăcut, însă ne-a lăsat un gust amar. Acum, când vedem că se confirmă tot ce gândeam, ne dezamăgește crunt. Dacă mergea la FCSB sau Craiova, chiar tăceam. Înaintea meciului cu CFR din play-off, când a aflat că e în afara lotului, s-a dus glonț la antrenor. Era și mincinos! De ce nu a venit să ne spună că a semnat? El cerea explicații de ce nu e în lot"

Programul celor două în ultimele 4 etape

CFRFCSB
Rapid (a)Mioveni (d)
Sepsi (d)Farul (a)
Voluntari (d)Argeș (d)
Dinamo (a)Voluntari (a)

VIDEO

Citește și: 

MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”

EXCLUSIV Curățenie de iarnă » Dan Petrescu a renunțat la 3 grei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
dodo001
dodo001  •  17 Februarie 2022, 16:10

Sunt sanse mari ca actuala configuratie a clasamentului sa dea play-offul adica cele mai bune 6 echipe. Credeti ca Voluntariul sau Farul se vor lasa calcate in picioare? Au jucatori care vor sa progreseze, sa prinda transferuri in strainatate, nu se vor lasa amagiti de Gigi, Varga sau Rotaru. Vor juca pentru ele, nu mai vrea nimeni sa stea aplecat. E perfect normal sau gresesc?

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  15 Februarie 2022, 15:28
Postat de legio.sud pe 15 Februarie 2022, 15:11

Univ. Craiova și fcu sunt singurele care nu sunt in cooperație , se observa asta . Crețu a fost cedat gratis la nervi de GG și se dovedește slab ca valoare și uneori clachează psihic .

He he he!„La nervi”auzi!Tocmai GG!Ce sa ne mai contrazicem:uita-te pe„palmaresul” CSU cu echipa lui GG!Pana și Botșenii lui Iftime stau mai onorabil!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  15 Februarie 2022, 15:24
Postat de legio.sud pe 15 Februarie 2022, 15:05

Ești avocatul lui Vargabacs ? Spune-i sa renunțe la tine , ești slab ! GG este și și … machidon ce vrei ! Ambii sunt …

NU, bre nea „legio sud”!Sunt doar...antibecalist!Și atât!Probabil ca și cei de la CFR umbla cu„manevre”...extraregulamentare,dar probabil ca lucreaza mai discret!Sa luam numai numarul de penalty-uri primite!Sunt net„surclasați” de echipa fratelui GG!(Care -conform unui clasament intocmit de UEFA-sunt pe un loc „fruntaș” și in Europa,la acest capitol-alaturi de echipe din lumea a paișpea a fotbalului,avand patroni ***Uite și Gaz Metan-carora CFR le-a dat bani ca sa li-l dea pe Yuri-a jucat cu o ambiție foarte mare cu...CFR luând gol doar la ultima faza!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează