FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Pentru Petrescu nici campionatul nu contează » CFR Cluj, cu rezervele și în etapa a doua din Liga 1

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 07:02 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 09:49

CFR Cluj e forțată de program să-și menajeze jucătorii importanți și în etapa a doua, în partida cu Craiova 1948, pentru că jocul din Oltenia va avea loc între partidele din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

  • CFR Cluj o înfruntă azi. de la ora 21:30, pe Pyunik Erevan, în manșa a doua din turul I preliminar al Ligii Campionilor. În turul din Armenia, cele două au încheiat la egalitate, 0-0. 
  • CFR Cluj - Pyunik e liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1. În tur a fost 0-0;
  • Dacă trece de Pyunik, CFR va juca în turul II preliminar cu luxemburghezii de la Dudelange;

Clujul a sacrificat Supercupa în care a folosit o echipă cu mai multe rezerve decât titulari și va proceda la fel și în runda a doua din campionat, când o va întâlni pe Craiova 1948 în deplasare. 

Oltenii lui Mititelu l-au angajat în vara aceasta pe Marius Croitoru și speră să ajungă în play-off, deci ei nu arată ca o echipă ușor de bătut cu rezervele. 

Pentru CFR nu contează calculul acesta, alte socoteli sunt mai importante. Echipa lui Petrescu va avea un program foarte încărcat, într-o perioadă scurtă în care trebuie să-și stabilească o prioritate, iar aceasta o reprezintă calificarea în play-off-ul Champions League, o fază a competiției care garantează participarea în grupele Europa League

Iar meciul de la Craiova reprezintă o piedică. Dacă trec de Pyunik, clujenii o vor întâlni în turul al doilea pe Dudelange. Luxemburghezii au învins acasă cu 1-0 în tur, iar în retur s-a impus cu 2-1.

Petrescu a supărat conducerea lui CFR Cluj: „Nu am cum să încurajez un asemenea comportament”
CFR CLUJ
Petrescu a supărat conducerea lui CFR Cluj: „Nu am cum să încurajez un asemenea comportament”

CFR Cluj și-ar face bugetul pe un an

Primul meci dintre CFR și Dudelange ar avea loc miercuri, acasă, după care sâmbătă va fi partida de la Craiova, iar în marțea următoare o să fie disputat returul din Europa, în deplasare.

Și Dan Petrescu, și conducerea administrativă de la Cluj au vorbit cu insistență despre importanța calificării în grupele unei cupe europene. Pentru vișinii contează să fie în play-off-ul Champions League, chiar dacă de acolo ar pica în grupele Europa League. 

Premiul pentru o învinsă în play-off este de 5 milioane de euro. Ea retrogradează în Europa League și mai încasează 3,63 milioane de euro. CFR aproape că și-ar face bugetul pentru întreg sezonul doar cu banii aceștia, indiferent de rezultatele pe care le-ar mai înregistra în grupă, unde fiecare punct este, de asemenea, premiat. 

Campionatul rămâne un obiectiv esențial pentru vișinii, doar că în Liga 1, spre deosebire de cupele europene, ei mai au timp și multe meciuri la dispoziție ca să repare un început slab.

5titluri de campion la rând are CFR. În toată perioada aceasta, vișiniii au ajuns maximum în „16"-imile Europa League, nu s-au calificat niciodată în grupele Ligii Campionilor, deși accesul în UCL a fost obiectivul principal pentru Ioan Varga din momentul în care el a preluat acțiunile de la Arpad Paszkany

Cu Rapid nu menajează

 Dan Petrescu va miza pe titulari în meciul din prima etapă, cu Rapid, care se va disputa în această sâmbătă. Meciul va fi acasă, iar următoarea partidă din Liga Campionilor va avea loc miercuri, tot pe teren propriu. Aşa că formaţia campioană va avea timp suficient să îşi recupereze fizic jucătorii şi nu va avea parte nici de vreo deplasare.

Autocar în loc de avion 

După câțiva ani în care a călătorit doar cu charter la toate meciurile disputate la distanțe mari, inclusiv la partidele din competițiile interne, CFR a mers la Arad cu autocarul pentru Supercupa României. Dus-întors, drumul a durat mai mult de șase ore, ceea ce i-a nemulțumit pe unii dintre jucători, obișnuiți cu luxul curselor cu avion închiriat. 

Conducătorii au hotărât așa după ce au calculat că timpul necesar pentru deplasare nu ar fi diferit cu mult. Drumul cu avionul Cluj-Arad durează 50 de minute, la care s-ar mai fi adăugat o oră petrecută în aeroport pentru formalitățile dinainte de îmbarcare.

 Clujenii au căutat să mai scadă costurile în ultima vreme, după ce au acumulat datorii de 26 de milioane de euro, debitul pe care l-au raportat în bilanțul publicat pentru anul 2021. Au reziliat contracte cu jucători, iar alegerea autocarului se înscrie în politica aceasta.

Nici Balint nu-l cauționează pe Petrescu

Chiar și un fost coleg și amic al lui Dan Petrescu, Gabi Balint, sancționează comportamentul pe care l-a avut antrenorul după ce a pierdut Supercupa României. 

Dan nu a mai participat la festivitatea de premiere, nu a primit medalia de finalist, nu și-a felicitat adversarii, așa cum se obișnuiește în asemenea situații. 

El a mers direct în vestiar, a ignorat evenimentul de supărare că fusese învins. Balint îl știe de multă vreme, încă din anii '80, în care evoluau împreună pentru Steaua, și îl recunoaște pe Dan: „Îl cunosc, el nu știe să piardă". 

Nici măcar Cristi Balaj, președintele clubului, nu a găsit explicații pentru a înmuia gestul nepoliticos al lui Petrescu: 

„Eu nu am cum să aprob un asemenea comportament. Nu am discutat cu Petrescu, dar am vorbit cu Bilașco și el mi-a zis că Dan a mers în vestiar supărat și apoi a ieșit pe teren, doar că se încheiase festivitatea. Și îl cred pe Bilașco, e un om serios"

CFR Cluj - Pyunik Erevan, echipe probabile

CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Cvek - C. Deac, Mistrati, Ad. Păun - Debeljuh
Rezerve: R. Sava, Braun, Graovac, Yuri, Roger, M. Bordeianu, Muhar, Dugandzici, Petrila, Jefte Betancor, Yeboah, Sg. Buș
Antrenor: Dan Petrescu

Pyunik Erevan: Buhnev - Dașian, Bratkov, Gajici, Vakulenko, Juninho - Mladenovici, Cociuc, Andre Luiz, Juricici - Otubanjo
Rezerve: Iurcenko, Mikaelian, Najarian, Demircian, Kovalenko, Gonzalez, Gareghinian, Davidian, Zambrano, Harutiunian, Nenadovici, Radeski
Antrenor: Eghishe Melikyan

VIDEO Totul despre CFR Cluj - Pyunik

Citește și: 

Dan Petrescu lovește din nou: „Pyunik nu e o echipă mică! A venit cu charter, a închiriat 41 de camere single”

Antrenorul lui Pyunik, deranjat la conferința de presă: „Vă respect, dar nu mi-a plăcut ce ați făcut!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
poison
poison  •  13 Iulie 2022, 11:46

Tot ce contează e calificarea în grupele UCL. MamăLiga 1 poate să mai aștepte până când Petrescu va alinia unsprezecele de bază. Nu vă mai ofticați! Bucurați-vă că ia FC Fecesebeaua voastră un mic avans.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Iulie 2022, 11:07

...cfr inca n a eliminat Erevan ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează