FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI

CFR Cluj - Sepsi 3-0 » Au trecut „restanța”! Prestație entuziasmantă pentru „feroviari”, care sunt la 1 punct de liderul FCSB

CFR Cluj a zdrobit-o pe Sepsi // sursă foto: Facebook
CFR Cluj a zdrobit-o pe Sepsi // sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 20:01 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 22:01

CFR Cluj a învins-o pe Sepsi OSK cu 3-0 într-un meci restant din etapa 5 a SuperLigii. Clujenii sunt acum la un singur punct în spatele liderului FCSB. 

Cronică Eduard Apostol: „Ce înseamnă să ai antrenor!”

Un fel de fotbal în prima repriză. Un fel de greșeală care a făcut diferența. Ambele echipe au intrat cu niște garnituri secundare. CFR Cluj pornea de la ideea că a făcut mereu ce-a vrut în confruntările cu Sepsi. 

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 18 ori în principala competiţie internă, până în această seară, de 14 ori s-au impus clujenii, un joc a fost câştigat de covăsneni, iar alte 3 partide s-au terminat la egalitate.

Ca pe vremea lui Dan Petrescu

Sepsi, atât de lăudată în startul sezonului, a fost o umbră palidă aseară în prima parte, cu cei mai importanți jucători pe banca de rezerve. Debeljuh, în atacul covăsnenilor, și-a pierdut din repere, din forță, din clarviziune, după accidentare, nu poate fi acuzat că n-ar fi vrut să celebreze un gol în fața fostei echipe. Dar restul coechipierilor au fost la fel de neinspirați, de previzibili, de slabi.

Nici cei de la CFR nu s-au omorât cu firea, aseară parcă am revăzut stilul de joc cu care SuperDan Petrescu câștiga trofeu după trofeu. O singură fază, fixă, care nu anunța mare lucru, un corner al lui Cvek, mingea la bătaie în careu, Aganovic s-a agitat cu mâna pe sus, Muhar l-a dominat în aer și a știut cum să-și impună forța fizică și viclenia, iar George Găman a fluierat penalty.

Flueran a analizat în camera VAR, tot penalty! Tachtsidis (41) a executat atât de simplu și de bine, 1-0. Gazdele mai bifaseră o singură ocazie, să-i spunem ocazie, Juricic (23), reluare la colțul scurt.

S-a transformat în antrenament cu public

Sepsi a părut că e mai bună după pauză. O iluzie de câteva minute. Florin Ștefan (51) ar fi meritat să-și treacă în cont un supergol, când a reluat în forță cu stângul, dar transversala i-a salvat pe Sava și pe clujeni. Cei doi antrenori au tot permutat jucătorii și-au schimbat sistemele. După aproximativ o oră de joc, tehnicienii au început să bage din adevărații titulari, care au fost menajați.

Modificările lui Mandorlini au fost validate de un golazo semnat de Camora (67). Era doar începutul. Tot după un corner, o fază prelungită, mingea a ajuns la Mario, care a pălit-o de s-a dus în plasa laterală. 

La 2-0 și cu mai mulți titulari în teren, CFR a impus ritmul, iar Bîrligea și Otele, unul după altul, în minutul 80, s-au jucat cu ocaziile. Logic, cu Sepsi groggy, la faza imediat următoare, Otele i-a pasat lui Bîrligea (81), ultimul a înscris lejer.

Ștefănescu (84) a reluat lamentabil. Că tot se vorbește zilnic de eventualul său transfer la FCSB. Mandorlini a demonstrat că este antrenor, chiar mare pentru Liga 1, aviz amatorilor în lupta la titlu. Ciobotariu, neinspirat, echipa, în vrie, având în vedere seria de eșecuri din campionat.

FINAL » CFR Cluj - Sepsi 3-0

  • Daniel Bîrligea a făcut 3-0 în minutul 81. Servit de Otele, a preluat și l-a „executat” cu sânge rece pe Niczuly. 
  • Dacă covăsnenii au ratat, clujenii au punctat. Mario Camora a dus scorul la 2-0 cu un șut excelent expediat în minutul 70, un șiret cu stângul care a plasat mingea în vinclu. 
  • Sepsi a avut prima mare ocazie a părții secunde. În minutul 51, fundașul stânga Florin Ștefan a trimis o „torpilă” care a zguduit transversala porții lui Sava.
  • Arbitrul George Găman a dictat penalty pentru CFR Cluj în minutul 39, după ce mingea trimisă cu capul de Muhar l-a lovit în mâna stângă pe Aganovic. Două minute mai târziu, Tachtsidis a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă.
  • Juricic a ratat prima ocazie importantă a gazdelor. În minutul 23, bosniacul și-a făcut mingea pe stângul și a șutat pe jos, dar Niczuly a respins în corner.
  • Fără mari ocazii în primele 15 minute ale meciului. Joc încrâncenat, CFR Cluj are inițiativa, o posesie superioară, dar construcția echipei lui Mandorlini este lentă.

CFR Cluj - Sepsi, echipe de start: 

CFR CLUJ (5-3-2): Sava - L. Mihai, Mogoș, Ajeti, Kresic, Morgan - Muhar (cpt.), Tachtsidis, Cvek - Juricic, Jefte 
Rezerve: Hindrich - Camora, M. Ilie, R. Filip, Fica, Deac, Konoplyanka, Otele, Bîrligea
Absent: Cr. Manea (accidentat)
Antrenor: Andrea Mandorlini

SEPSI (4-3-3): Niczuly (cpt.) - Aganovic, Bălașa, Kecskes, Fl. Ștefan - Oroian, Alimi, Francisco - I. Gheorghe, Debeljuh, Ștefănescu 
Rezerve: D. Moldovan - Dobozi, Renta, Damașcan, C. Matei, Rondon, R. Varga, Kallaku, Safranko
Absenți: D. Ciobotariu, Oteliță, N. Păun, J. Rodriguez (accidentați), Ninaj (suspendat)
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca) 
Arbitru: George Găman; A1: Ciprian Danșa; A2: Adrian Popescu; Arbitru VAR: Viorel Flueran; Asistent VAR: Daniela Constantinescu

Tot din Liga 1:

Gigi Becali dezvăluie cum s-a schimbat pe Florinel Coman: „I-am zis: «Bă, tu ai văzut ce face Ronaldo?»”

Transfer în plin campionat: „A semnat” » Vine în Superligă din Thailanda

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (79)
vichart
vichart  •  08 Octombrie 2023, 14:07
Postat de Catalynn_9 pe 06 Octombrie 2023, 16:11

Da, am și spus ca era cotă mică și nu merita efortul, dar cum ai comentat am avut certitudinea ca CFR vor marca de minim 3 ori și așa am pariat! :-))) Multumesc încă odată pt pont! :-))) ești o comoară pt toți cei care urăm FC Fcsbul, nu doar ca i-ai distrus săracii, dar ne-ai adus și profit! Așa ceva!? Ești și tânăr încă, 40 de ani, deci dacă nu faci naibii un AVC după o zecesebire, ne bazăm pe tine! :-)))))

ce ti-am spus ca esti ramolit. asa sa mai ai zile cum tu ai pus pe meciul kfr cu sepsi ca da kfr 3 goluri. esti doar ramolit. toti rad de tine. suferi? ma bucur.

John.Wick
John.Wick  •  06 Octombrie 2023, 19:24
Postat de fcsarbitri pe 06 Octombrie 2023, 18:37

ce înseamnă ,,dimijană"? nu cunosc, spre deosebire de tine vocabularul bahic, cu atât mai puțin să fiu interesat de cheltuieli în acest domeniu. pentru asemenea viciu chiar nu am bani deoarece nu sunt alocați în buget pentru cheltuieli fără rost.

dacă nu cunoști, nu te băga tu, apă plată cu lămâie

fcsarbitri
fcsarbitri  •  06 Octombrie 2023, 18:37
Postat de John.Wick pe 05 Octombrie 2023, 23:12

zice una care n-are de-o bere :)) Neam de neamu tău n-a avut nici de-o dimijană goală, și vorbești de poftit?

ce înseamnă ,,dimijană"? nu cunosc, spre deosebire de tine vocabularul bahic, cu atât mai puțin să fiu interesat de cheltuieli în acest domeniu. pentru asemenea viciu chiar nu am bani deoarece nu sunt alocați în buget pentru cheltuieli fără rost.

Vezi toate comentariile (79)
Comentează
Close