FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Jucătorii au decis: vor în play-off! Ce argumente au în lupta pentru primele 6 locuri

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2021 14:09 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 14:12

Chiar dacă nu e prevăzut ca obiectiv al clubului, după victoriile cu U Craiova și cu Sepsi, fotbaliștii Chindiei au vorbit între ei să încerce să prindă locul 6, de care îi despart acum numai două puncte.

Salvată de la retrogradare în urma barajului cu Mioveni, Chindia are un sezon de excepție. În ultimele două meciuri de campionat a învins cu același scor, 1-0, pe U Craiova și pe Sepsi, două dintre pretendentele la titlu, iar acum târgoviștenii sunt la doar două puncte de locul 6, ultimul care care duce în play-off, cu 4 runde înaintea finalului sezonului regulat.

Chindia, pe plus 10 puncte față de precedentul campionat

Ultimele două succese au reaprins flacăra speranței la Chindia, care a mai fost pe locurile 5-6 în acest campionat. După victoria cu U Craiova, fotbaliștii au început să discute între ei. 

„E obiectivul nostru, al jucătorilor, să încercăm să prindem play-off-ulul, chiar dacă nimeni nu se gândea la asta înaintea începerii campionatului. Oficial, țelul principal este să evităm grijile retrogradării, dar dacă tot suntem acolo, sus, chiar merită să încercăm mai mult", spunea portarul Marian Aioani. 

„Ar fi ceva extraordinar pentru noi să ajungem în play-off ", a adăugat și Cristian Neguț, autorul golului victoriei din deplasare, cu Sepsi, în ultima etapă.

Comparativ cu sezonul anterior, acum, după 26 de runde, târgoviștenii au 35 de puncte, cu 10 mai mult decât în campionatul 2019-2020! Adică cea mai mare creștere, la eglalitate cu FCSB (54 de puncte acum/44 în sezonul trecut, dar care are un meci mai puțin disputat, cel din seara aceasta, cu Gaz Metan).

De exemplu, CFR e pe plus 5 puncte (57/52), iar U Craiova pe plus 4 (50/46). Acum, Chindia are 9 victorii față de numai 6 în 2019/2020 și cu 4 înfrângeri mai puțin. Sezonul trecut, Astra a prins ultimul loc de play off cu 42 de puncte după 26 de runde.

Noi, jucătorii, asta ne dorim, să prindem locul 6, de play-off. Urmează poate cel mai important meci, cel cu Astra și, dacă reușim să învingem, șansele noastre de a reuși ar crește spre 70 la sută
-Marian Aioani, portar Chindia

VIDEO Un an de fotbal în pandemie

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Edward Iordănescu, scandalagiul Ligii 1! De ce nu va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB

Ipoteză nouă legată de Cortacero și implicarea la Dinamo: „Poate a fost mințit” » Mesaj clar pentru board-ul DDB

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
mircea.b
mircea.b  •  07 Martie 2021, 15:57

Succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează