FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SPORTUL, DUMINICĂ, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

"Cîinii" şi-au recuperat simbolul » "Tot cu inima am ales"

Articol de - Publicat marti, 27 iulie 2010 00:00

Dănciulescu a redevenit "cîine" pentru următorii 2 ani, renunţînd la salariul mult mai consistent pe care l-ar fi încasat la Tîrgu Mureş.

Ionel Dănciulescu revine după numai un sezon în Ştefan cel Mare. Atacantul de 33 de ani n-a urmat sfaturile apropiaţilor - "din 100 de oameni, 99 mi-au transmis să nu mă întorc în ţară!" - şi a parafat ieri un angajament cu roş-albii valabil pînă în iunie 2012. A mărturisit de la bun început că nici nu se gîndeşte la momentul retragerii, că a acceptat Dinamo ca o provocare şi că visează în continuare la grupele Champions League.

- Danciu, eşti de acord cu fanii care spun că «sîntem fericiţi, ni s-a întors simbolul acasă»?
- Întotdeauna m-am gîndit la mine ca la un fotbalist care-şi ajută echipa, antrenorii să cîştige, nu ca la un star. Da, m-am întors acasă, da, a contat sufletul! Pînă la urmă, tot cu inima am ales, chit că ziceam eu că o să gîndesc doar cu capul... Dar, aşa e în dragoste!

"În 10 zile maximum sînt pregătit"
- Mai ai dorinţă de performanţă? Te mai stimulează ceva la 33 de ani?
- Sînt entuziast, am venit să fac treabă bună. Şi mai pot să joc fotbal, dacă se întreabă cineva. Mai pot, bine!

- Cînd o să fii apt sută la sută să intri pe teren?
- Mai trebuie să lucrez vreo 7 - 10 zile. De ce să mint că pot intra şi mîine? Chiar am vorbit cu nea Ando, o să fac şi antrenamente suplimentare, nu trebuie să pierdem timpul. E mult de muncă şi mi-e dor de fotbal.

"Tu eşti propriul tău antrenor!"
- Andone spunea că vei fi un model pentru tinerii jucători din lot. Cum crezi că poţi ajuta?
- Toţi, de la tineri şi pînă la "bătrîni", trebuie să ne gîndim că putem cîştiga absolut toate partidele. Nu va fi uşor, dar începutul e pozitiv. A doua repriză a fost extraordinară la Ploieşti.

- Te vei implica activ dacă mai calcă unul strîmb, în afara gazonului? "Clubberii" sînt tot la echipă...
- Nu-i asta problema, eu zic că sînt şi exagerări. Nu înseamnă că trebuie să doarmă de cum ajung acasă. Apoi, nu sîntem la puşcărie. Să nu facem o vînătoare de vrăjitoare! Important e să-ţi respecţi meseria, oriunde ai fi. Tu, ca jucător, trebuie să ştii ce e cel mai bine pentru tine, ca să îţi cîştigi şi mîine pîinea. Tu trebuie să fii antrenorul tău personal!

"Trecutul, prezentul, viitorul meu sînt numai Dinamo"
- Ce-ai învăţat după un an de Spania, la Hercules Alicante?
- Îmi plac spaniolii cum se comportă zi de zi, apreciez modestia lor. Sînt jucători mari acolo, dar sînt smeriţi, n-au fumuri în cap. Nu fac excese, sînt stilul meu! Plus că pe nici unul nu-l interesează de celălalt, ce face, unde se duce.

- Vineri erai tentat să mergi la Tîrgu Mureş, care-ţi oferea un salariu fabulos pentru o Românie în criză...
- Le mulţumesc oamenilor de acolo, îi apreciez în continuare, sînt extraordinari, dar trebuie să înţeleagă că mi-era greu să joc la altă echipă în România în afara lui Dinamo. Trecutul, prezentul şi viitorul meu au fost, sînt şi vor fi legate doar de Dinamo!

"Sper ca Dănciulescu să ajute la noul proiect Dinamo, el e un exemplu de profesionalism pentru mai tinerii jucători. Şi eu, şi fanii avem aşteptări mari de la el"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Nici un dinamovist nu poate uita că «Danciu» a plîns anul trecut, cînd a plecat în Spania. Era momentul să revină acasă, a fost şi va fi un simbol al «cîinilor»"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

"Toată suflarea Dinamo a dorit ca Dănciulescu să se întoarcă acasă. Toţi contăm pe experienţa şi ataşamentul lui"
Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo

15.000 de euro e salariul lunar al lui Dănciulescu în Ştefan cel Mare

25.000 de euro ar fi fost salariul lui Dănciulescu la Tîrgu Mureş, plus o primă de instalare de 70.000 de euro

Va lua numărul 15?
Dănciulescu ar vrea să preia tricoul cu numărul 15 în actualul sezon, liber după plecarea lui Bratu în Bulgaria. Atacantul a mărturisit şi motivul: "Este numărul cu care am debutat eu la Dinamo prima dată. E o alegere sentimentală". "Corbu'" a debutat în Ştefan cel Mare în urmă cu 15 ani.

Convins de fetiţă
Cînd a analizat ofertele, un rol important în decizia lui Danciu l-au avut soţia Mihaela şi fata Diana. Ultima a insistat cel mai mult ca atacantul de 33 de ani să revină în Ştefan cel Mare: "Tati, tu eşti dinamovist, n-ai ce căuta în altă parte!".

Niculae pleacă azi?
Comeback-ul lui Dănciulescu duce şi la divorţul iminent de Marius Niculae! Atacantul de 29 de ani are ofertă concretă de la Karabukspor, echipa la care evoluează şi Florin Cernat, iar "cîinii" sînt tentaţi să accepte propunerea turcilor. Roş-albii se vor alege cu 500.000 de euro, plus un bonus de 200.000 de euro dacă viitoarea formaţie a lui "Săgeată" va evita retrogradarea în următorul sezon. Actele s-ar putea face azi sau mîine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
dogger71
dogger71  •  27 Iulie 2010, 12:39

RESPECT DANCIULE...nimeni nu te-ar fi acuzat daca alegeai altceva pentru bani, dar cu decizia asta nu faci decat sa mai punctezi o data - si te teren sint convins ca o vei mai face de multe ori!! - pentru intrarea DEFINITIVA in randul marilor atacanti dinamovisti...acolo unde este si CLAU-GOL, indiferent de cat, unde si cum va mai juca

valentin1985
valentin1985  •  27 Iulie 2010, 11:53

bine ai revenit acasa danciule,renuntasem sa mai merg la meciuri dar acum promit ca o sa-mi fac si abonament din nou,daca toti jucatorii ar fi macar pe jumatatea ta profesionisti acum ne pregateam de liga,bafta danciule.FORZZA DINAMO.

alingeorgian
alingeorgian  •  27 Iulie 2010, 11:30

DANCIU DANCIU DANCIU DANCIU GOL!!! PANA LA MOARTE, ESTI CAINE PANA LA MOARTE!!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează