FOTBAL  »  Superliga  »  VERDICT: ÎNCHISOARE

Cînd aflăm soluţia definitivă în "Dosarul Transferurilor"? » "În maximum 6 luni e gata!"

Pentru Ioan Becali şi Mihai Stoica, aşteptarea se poate dovedi foarte scurtă în cazul transferurilor
Pentru Ioan Becali şi Mihai Stoica, aşteptarea se poate dovedi foarte scurtă în cazul transferurilor

Articol de GSP - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 ianuarie 2013 19:26

Completul numărul 7 va judeca legalitatea deciziei de condamnare a celor 8 oameni de fotbal, potrivit mediafax. Jurişti cu experienţă preconizează un deznodămînt rapid al procesului, după ce în noiembrie 2012 de Curtea de Apel Bucureşti a hotărît pedepse de 40 de ani de închisoare.

"La ÎCCJ, ordinea de judecată e stabilită, ca la toate instanţe din ţară, cu ajutorul aplicaţiei ECRIS. Se realizează aleatoriu, prin sistem informatizat: se introduc datele, reperele, complexitatea, după care programul ordonează tot". Acesta e răspunsul oficial al Înaltei Curţi, comunicat telefonic la cererea Gazetei.

Ieri, mediafax a anunţat data de 14 mai pentru primul termen în Dosarul Transferurilor, urmînd ca recursurile celor 8 inculpaţi şi cel depus de procurori să fie judecate de completul numărul 7.

Oameni din sistem explică traseul pe care l-a avut dosarul: "A plecat spre ICCJ după publicarea motivării, săptămîna trecută probabil. A fost înseriat la ICCJ în acest circuit informatic. Fiecare element din înseriere a avut însemnătate. Cînd dai "Enter" la ICCJ, sistemul programează inteligent".

"Înalta Curte nu judecă vinovăţia"
În cazul de faţă, toate informaţiile duc spre o rezolvare rapidă. "E caz cu rezonanţă, început de multă vreme. În plus, achitarea la Tribunal şi apoi condamnarea la Curtea de Apel creează tensiune, publică, dar şi în interiorul sistemului. E caz penal, cu implicaţii într-un fenomen social, cum e fotbalul", precizează sursele.

Dosarul sechestrării de persoane în care a fost implicat Gigi Becali a durat aproape doi ani la Înalta Curte. Recursul FRF în cazul Craiova a fost programat în 2014. Ce se va întîmpla cu Dosarul Transferurilor? "ICCJ nu decide vinovăţia, doar verifică legalitatea deciziei de la Curtea de Apel. Practic, în cîteva termene totul ar trebui să fie clar. Adică în maximum 6 luni", preconizează jurişti cu experienţă.

Care sînt soluţiile la dispoziţia Înaltei Curţi
- menţine pedepsele Curţii de Apel Bucureşti, le măreşte sau le micşorează
- reîntoarce cazul spre judecare, fie la Tribunal, fie la Curtea de Apel
- achită inculpaţii

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
bad75
bad75  •  24 Ianuarie 2013, 14:15

La puscarie cu ei si luat si ala cu valiza, sa se faca odata pentru totdeauna dreptate in fotbalul romanesc.

ortega
ortega  •  24 Ianuarie 2013, 12:28
Postat de bogdzsch pe 24 Ianuarie 2013, 09:10

daca astia fac puscarie.nu mai contest in viata mea sistemul de justitie din romania.

Fii serios ...Vor fi achitati , e justitie romaneasca ... Machiavelli era un ingeras pe langa mizeriile de magistrati romani ...

spivak
spivak  •  24 Ianuarie 2013, 11:05

Mimi mai are doar 6 luni până în dimineaţa de vară în care, la duşuri, se va apleca după săpun şi...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează