FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Cînd scăpăm de "vameşi"? » Adrian Florea despre vinovaţii ascunşi ai dezastrului din fotbalul românesc

Articol de - Publicat vineri, 23 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 16:58

"Nu mai avem fotbalişti!". Sau "nu mai avem antrenori bine pregătiţi!". Cam astea-s cele mai la îndemînă scuze/explicaţii aduse în discuţie atunci cînd se caută justificări pentru plonjonul valoric parcă fără sfîrşit al fotbalului intern.


Ar mai fi fost una, "nu mai sînt bani!", dar nu prea mai e valabilă, după ce RCS&RDS a decis să pună capăt crizei "francului" din Liga 1.

Nu cumva însă vina nu e doar a "dodeilor" şi a "dom' profesorilor" de la marginea terenului care şi-au luat "gradul" peste noapte?! Nu cumva avem o castă a preşedinţilor/managerilor pe cît de prost reformată, pe atît de neperformantă?!

Nu vă provoacă un sentiment de jenă vestea că există, în 2015!, şefi de club care nu bunghesc nici o limbă străină?! Iar unul dintre aceştia se şi laudă că-i cel mai important manager postrevoluţionar, după ce "înainte" se lăuda cu prietenia lui Tudor Postelnicu şi-şi făcea de treabă, la propriu, prin Vamă.

Nu vă încearcă sila cînd aflaţi că ex-preşedintele Vasluiului, Ciprian Damian, avea făgăduită o primă de 1.000.000 (da, da, un milion!) de euro în caz că moldovenii ar fi luat titlul?! Nu, nu vă chinuiţi să aflaţi cu ce a contribuit Damian la performanţele galben-verzilor, atîtea cîte au fost. Ciprian a fost (este) finul lui Porumboiu, ce, nu vi se pare suficient?!

Nu vi se pare straniu că avem un tînăr preşedinte/manager care, deşi a schimbat cinci locuri de muncă în numai şapte-opt luni şi n-a făcut mai nimic nicăieri, continuă să aibă o cotă extraordinară la bursa "oamenilor de fotbal"?!

Nu vi se pare strigător la cer că nici un şef de club nu şi-a rupt de la gură două-trei mii de euro pentru a urma, de exemplu, cursul de team-manageri de la Coverciano?! Sigur, e mai simplu să te plîngi că banii din drepturile tv nu vin la timp şi să aştepţi mercato de vară şi cel de iarnă, cînd, dacă nu curge, măcar pică.

Un comision (legal, la ce v-aţi gîndit?!), două, trei ori mai multe, în funcţie de cîte achiziţii l-ai convins pe patron că e nevoie să faci. Asta dacă nu cumva te scoate din joc fiul vitreg al finanţatorului, dar cîte asemenea ghinioane poţi avea într-o carieră?!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
thefisherking
thefisherking  •  24 Ianuarie 2015, 07:44
Postat de tonciumarin pe 23 Ianuarie 2015, 19:30

O.K.,vamesul a facut si a dres ...dar cei care l-au lasat sa faca si sa dreaga nu sunt vinovati ? Nu am vazut niciun rapidist sa sara in apararea lui MARIAN RADA cand l-au dat afara ca pe ultimul gunoi sau cand au cand fost licentiati fara mila jucatori care au luptat ca RAPIDUL sa revina in primul esalon ! Numai la RAPID fostele glorii sunt tratate ca rebuturi ,uitandu-se faptul ca au facut istorie in Giulesti !

Nu e doar cazul Rapidului. Deunazi, o nulitate pripasita pe la Steaua pe criteriul valoric ca e machedon ca si patronul a avut tupeul sa spuna ca Duckadam e angajatul lui... Si apoi, hai sa facem o lista a fostilor mari jucatori ai Stelei, Rapidului, ai lui Dinamo si ai Craiovei, care au murit in mizerie, uitati de colegi si de noile conduceri ale cluburilor, alcatuite cu precadere din profitori needucati, adevarati cocalari care nu au nici o treaba cu performanta si cultura sportului. Daca aduni anii de scoala ai lui Borcea, Becali, Mititelu, Vama, etc, cu greu reusesti sa pui de un bacalaureat...daca vorbim de anii de scoala facuti pe bune, nu de bac luat la 54 de ani...

microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  24 Ianuarie 2015, 06:13

inteleg ca gsp trebuie sa faca reclama la rcs&rds dar sunt penibili. cu siguranta acest articol a fost scris de femeia de servici si aia moarta de beata.

iosonoforte
iosonoforte  •  23 Ianuarie 2015, 21:53
Postat de tonciumarin pe 23 Ianuarie 2015, 19:30

O.K.,vamesul a facut si a dres ...dar cei care l-au lasat sa faca si sa dreaga nu sunt vinovati ? Nu am vazut niciun rapidist sa sara in apararea lui MARIAN RADA cand l-au dat afara ca pe ultimul gunoi sau cand au cand fost licentiati fara mila jucatori care au luptat ca RAPIDUL sa revina in primul esalon ! Numai la RAPID fostele glorii sunt tratate ca rebuturi ,uitandu-se faptul ca au facut istorie in Giulesti !

in romania sunt toti niste corupti..profita de clasa muncitoare ca sa devina si mai bogati..oficial suntem in democratie practic mai toti gandesc ca in era comunismului..

Vezi toate comentariile (28)
Comentează