FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Cine cîntă la pian? Granzii Ligii 1 vor să facă spectacol, dar preferă "distrugătorii"

Bourceanu şi Pintilii sînt
Bourceanu şi Pintilii sînt "străjerii" din linia de mijloc a Stelei

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 09 septembrie 2012 11:27

Pandurii Tg. Jiu conduce clasamentul Ligii 1 şi a impresionat rivalele cu stilul de joc ofensiv şi bazat pe posesie. Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR Cluj se uită cu jind la spectacolul pe care echipa lui Grigoraş e capabilă să-l facă.

Spre deosebire de adversare, Grigoraş a mizat pe jucători creativi, cărora le-a acordat libertate.

Pandurii are o linie de mijloc din 3 oameni, toţi capabili să aducă un aport ofensiv foarte bun. Voiculeţ, Nistor şi Răduţ sînt foarte tehnici şi completează foarte bine atacanţi precum Ibeh sau Maxim. Grigoraş n-are nici un închizător care să distrugă atacurile adversarilor.

Steaua. Roş-albaştrii sînt mîndri de perechea de mijlocaşi Pintilii-Bourceanu, dar jocul celor doi, înclinat spre defensivă îngreunează dezvoltarea atacului. Astfel, sarcina cade mai mult pe Tănase şi Chipciu, aripile, singurii care driblează bine şi au creativitate.

Dinamo. "Cîinii" se bazează mult pe jocul lui Cătălin Munteanu, playmakerul echipei. Dar Munteanu e un jucător static şi care nu are acţiuni individuale, ceea ce face ca atacurile dinamoviştilor să fie previzibile. Ca şi la Steaua, se aşteaptă să facă diferenţa aripile, Alexe şi Cosmin Matei în acest caz, ambii aflaţi într-o formă destul de slabă.

Vaslui. Şumudică beneficiază de jucători creativi, dar n-a găsit încă formula care să dea roade. Sînmărtean e creierul echipei, alţi fotbalişti cu viziune pe faza de atac fiind N. Stanciu, Antal sau Varga. Şumi preferă în continuare o pereche de închizători, N'Doye şi Caue, şi nu le oferă continuitate fotbaliştilor creativi, pe care îi schimbă des.

CFR Cluj. Andone a acuzat des în ultimul timp lipsa unui mijlocaş ofensiv şi tehnic. Accidentarea lui Deac i-a stricat planurile, dar Ando a primit întăriri. Uruguayanul Jorge Martinez pare genul de fotbalist capabil să ofete un tempo echipei campioane, dar acesta va lipsi o perioadă din cauza unei accidentări. Pînă la apariţia sa, Andone va trebui să se mulţumească folosind la mijloc fotbalişti defensivi: Gabi Mureşan şi Godemeche.

Rapid. Sabău s-a plîns după înfrîngerea de la Pandurii, 0-2, că nu are jucători pentru a-şi propune un joc ofensiv. Totuşi, Sabău poate avea speranţe de la Herea, Teixeira sau Codrea că pot iniţia acţiuni individuale şi pot împinge jocul spre poarta adversarilor. Antrenorul Rapidului a surprins în meciul cu Pandurii, cînd a folosit 3 jucători defensivi la mijloc, Codrea, Pavlovici şi Grigore, şi nici un atacant veritabil.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
mikiro
mikiro  •  10 Septembrie 2012, 21:41

in editia trecuta de campionat, Pandurii au inceput la fel si au terminat cum stim..... Cfr si steaua fiind angrenate in europa, se vor uza si suprasolicita, situatie de care ar putea profita vaslui , rapid si de ce nu o alta surpriza...!

haideusicfr
haideusicfr  •  10 Septembrie 2012, 08:42

Inca o echipa ce *toaca * banul public.Pandurii este echipa minerilor.Mineritul e subventionat din bani publici. Si mai au si echipa de fotbal.Normal......

fcgeo
fcgeo  •  09 Septembrie 2012, 21:30

DE CATE ORI VAD SCRIS CA TANASE , LA STEAUA SI ALEXE , LA DINAMO SUNT JUCATORI DE CREATIE MA UMFLA RASUL. ZAU DE NU,HAI SA FIM SERIOSI.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează