FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cine ia banderola de căpitan? » Nimeni nu-şi doreşte simbolul Stelei

Cristi Tănase nu a dorit să preia banderola de la Tătăruşanu
Cristi Tănase nu a dorit să preia banderola de la Tătăruşanu

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 20:54

Accidentarea lui Tătăruşanu aduce o nouă problemă la Steaua: cine va fi căpitanul echipei cît timp va lipsi goalkeeper-ul de 24 de ani.

Steaua a rămas fără căpitan pentru următoarea lună. Cu Bănel Nicoliţă plecat în Franţa, roş-albaştrii au rămas fără rezervă de lider în teren. După accidentarea lui "Tătă" în partida cu Astra, banderola a fost preluată de argentinianul Pablo Brandan.

Brandan: "Nu e nimic special!"
După meci, sud-americanul de 28 de ani nu a dat prea mare însemnătate faptului că a fost căpitan pentru 70 de minute al celei mai titrate echipe din România. "Pentru mine, banderola nu a însemnat mare lucru, nu ţin să fiu căpitan. Îl aşteptăm pe Tătă înapoi pe teren, el e căpitanul nostru!", a spus Brandan.

Tănase a refuzat
Cum a ajuns însă banderola pe braţul argentinianului? A povestit tot acesta: "Eu nu am vrut să iau banderola. Am strigat la Tănase, iar el a spus că nu o vrea, să o păstrez eu, aşa am ajuns căpitan!". Mijlocaşul de 24 de ani a fost ultimul căpitan al echipei înaintea lui Tătăruşanu.

Galamaz e favorit
În lipsa lui Tătăruşanu, fundaşul George Galamaz are cele mai mari şanse să fie căpitan. El a mai colaborat cu Levy şi în perioada Urziceni, cînd era căpitan. Gala este unul dintre cei mai influenţi jucători din echipă, e apreciat atît de antrenor, cît şi de managerul Mihai Stoica şi este un fotbalist care vorbeşte mult pe teren. Un minus pentru stoperul de 30 de ani ar fi faptul că trecutul său fotbalistic este legat şi de cele două mari rivale ale roş-albaştrilor, el evoluînd atît pentru Rapid, cît şi pentru Dinamo.

Gigi acum şase luni: "Bicfalvi căpitan"
Patronul roş-albaştrilor avea şi el în urmă cu jumătate de an un preferat în ceea ce priveşte purtătorul banderolei: "Cu Bicfalvi trebuie să înceapă echipa. El e un fotbalist foarte bun, dar trebuie puţin înţepat înainte de meci. De asta va purta el banderola!", spunea în martie Becali. De atunci, mijlocaşul de 23 de ani, care e cel mai vechi din lot, a căzut în dizgraţia patronului, deoarece a refuzat prelungirea contractului, şi a ieşit şi din planurile lui Levy. Cum Bourceanu va fi suspendat pentru partida cu Sănătatea de mîine, Bicfalvi va reveni în prima echipă.

Căpitanii reprezentativi ai Stelei în toată istoria clubului
Perioada: Căpitanul
Anii '50: Alexandru Apolzan
Anii '60: Gheorghe Constantin
Anii '70: Anghel Iordănescu, Liţă Dumitru
Anii '80: Tudorel Stoica
Anii '90: Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu
Anii 2000: Mirel Rădoi

Căpitani la Steaua în ultimul an: Nicoliţă, B. Stancu, Cr. Tănase, Tătăruşanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
rapid..
rapid..  •  21 Septembrie 2011, 11:55
Postat de imperator pe 21 Septembrie 2011, 03:22

Cel mai indicat este Galamaz .

Si eu sunt de acord cu tine mai ales ca baiatul e rapidist de mic(s-a nasut in Crangasi parca).

cangurul
cangurul  •  21 Septembrie 2011, 11:27

Misto faza cu tanase.Doar pentru chestia asta,trebuie zburat de la Steaua.Poate ar trebui sa-i spuna cineva ce jucatori au fost capitani inaintea unei vite incaltate,bambo-iste si platita mult prea mult pentru ce fotbal joaca.Mai rar asemenea IMBECIL dar uit ca e vorba de fotbal asa ca nu ma mai mira nimic.

stelist1986
stelist1986  •  21 Septembrie 2011, 10:14

cel mai bun capitan ar fi George Becali! cum i-ar sta cu banderola peste constumul ala cu dungulite?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close