FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Cine salvează acum Craiova? Coincidenţe ce dau speranţe oltenilor înaintea primului meci al tandemului Cîrţu - Săndoi

Foto: Cosmin Iftode (csuc.ro)
Foto: Cosmin Iftode (csuc.ro)

Articol de , - Publicat luni, 15 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 17:33

Săndoi are prima victorie ca antrenor tocmai împotriva Oţelului, adversara de azi. El şi Cîrţu au salvat Ştiinţa de la retrogradare în 2000

CS Universitatea este lanterna clasamentului după 6 runde, iar "Jerry" Gane a fost înlăturat, duoul Sorin Cîrţu - Emil Săndoi avînd misiunea de a ridica echipa măcar deasupra liniei retrogradării. Primul adversar, azi, pe "Ion Oblemenco", Oţelul Galaţi. Sînt semnale că partida poate deveni întîiul succes al oltenilor în Liga 1.

- Prima victorie în divizia de elită pentru Emil Săndoi, antrenorul de acum al oltenilor, a fost chiar împotriva Oţelului. În 1999/2000, el a preluat U Craiova la finele etapei a 5-a, într-un moment în care echipa avea 4 puncte şi ocupa locul 15. Formaţia a continuat să meargă slab, de-abia în etapa a 11-a venind primul succes, 4-0 în faţa gălăţenilor lui Dumitru Dumitriu, goluri marcate de Silvian Cristescu şi Claudiu Niculescu, fiecare cu cîte o dublă. Cristescu este acum oficial al lui CSU.

- Sorin Cîrţu i-a salvat atunci şi pe Săndoi, şi Ştiinţa. Singurul tehnician care a pierdut ambele meciuri în acel sezon în faţa lui Săndoi a fost directorul tehnic din prezent al lui CSU, pe atunci la Extensiv Craiova. Meciul din returul ediţiei amintite a avut loc în etapa a 30-a şi a născut vii controverse, mai ales că Extensiv era retrogradată, în timp ce alb-albaştrii erau sub linie. Partida s-a încheiat cu 3-2 pentru elevii lui Săndoi, deşi în minutul 63 era 2-1 pentru formaţia din Parcul Romanescu. Goluri Niculescu (13, 64 - penalty), Cristescu (68), respectiv Ristea (35) şi Mirea (57). Succesul a fost decisiv în clasamentul final, acolo unde Ştiinţa a încheiat cu două puncte peste Farul.

48 de meciuri a condus Săndoi din postura de antrenor principal în Liga 1, avînd 16 victorii, 9 remize şi 23 de înfrîngeri. Le-a pregătit pe U Craiova, Pandurii şi Vaslui

Ultima finală de Cupă
În primul său sezon ca antrenor al Craiovei, Săndoi a bifat cîteva victorii importante în faţa unor antrenori mult mai titraţi la acea vreme. Pe lîngă Dumitriu, cîştigător a 3 titluri cu Steaua în anii '90, au mai cedat în faţa olteanului Mircea Lucescu (campionate cîştigate în România în 1989 şi 1999), Virgil Dridea şi Mihai Stoichiţă (titlu în 1998). În acel an, Craiova a ajuns pentru ultima dată în finala Cupei. După ce-a eliminat Steaua lui Ienei, Petrolul lui Dridea şi Rapidul lui Lucescu, a pierdut în faţa lui Cornel Dinu, cel care-l învinsese şi în campionat cu Dinamo.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  15 Septembrie 2014, 18:05

Bai gaozetarii de la gsp!Cum va permiteti ma sa numiti clona asta caricaturala de fartid,"echipa Craiovei"?Ce treaba are Stiinta cu rah atul asta politic al pe zdutzei,pr0asta satului din banie?Asta e minciuna prin omisiune si alaturare nepotrivita in scopul de a sugestiona ca clona e echipa de fotbal.Cine o recunoaste?Cativa pr0sti disperati?Olgutzo,nu vrei sa ne-o sugestionezi si noua?

chimir_sen
chimir_sen  •  15 Septembrie 2014, 18:00
Postat de chimir_sen pe 15 Septembrie 2014, 17:55

Cum cine ? Ponta , Dragnea și Hrebe ...

Sau poate olygofrenul de Gâdea și Spartanus al fetelor bătrâne Mircea Badea , îi scot ei cu o promovare odios-deșănțată pe la Latrina 3 ...

chimir_sen
chimir_sen  •  15 Septembrie 2014, 17:55

Cum cine ? Ponta , Dragnea și Hrebe ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează