FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV GSP a aflat cum a motivat Comisia de Disciplină verdictul 3-0 pentru Sepsi la „masa verde” + greșeală fatală făcută de FCU Craiova

Sepsi - FCU Craiova / foto: Bogdan Bălaș +45   FOTO
Sepsi - FCU Craiova / foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 18:57 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 20:22

Potrivit unui insider GSP, FCU Craiova a fost penalizată cu meci pierdut contra lui Sepsi pentru că nu a notificat în scris clubul gazdă și Jandarmeria să nu-i primească pe suporterii proprii pe stadion, în sectorul rezervat oaspeților. 

Astfel, gruparea olteană a fost considerată responsabilă pentru scandările xenofobe ale galeriei, care l-au determinat pe arbitrul Andrei Chivulete să întrerupă definitiv partida, în minutul 26, la scorul de 0-0.

Basarab Panduru, uluit în direct: „Ce e asta? N-am mai auzit așa ceva niciodată în istoria fotbalului!”
REACȚIE
Basarab Panduru, uluit în direct: „Ce e asta? N-am mai auzit așa ceva niciodată în istoria fotbalului!”

Cum a motivat Comisia de Disciplină verdictul 3-0 pentru Sepsi la „masa verde”

„Dacă ar fi notificat în scris clubul gazdă și Jandarmeria să nu-i primească pe suporterii proprii pe stadion, mai exact în sectorul rezervat oaspeților, răspundea Sepsi pentru incidentele provocate de fanii olteni, iar verdictul comisiei ar fi fost 3-0 pentru Craiova.

Delegatul lui FCU trebuia să discute aceste aspecte și la ședința tehnică de dinainte meciului, să întrebe de ce sunt suporteri în sectorul oaspeților. «I-ați primit voi? Le-ați vândut voi bilete? E treaba voastră, răspundeți!». N-a fost decisiv faptul că responsabilul de securitate a semnat pentru preluarea sectorului rezervat galeriei oaspete.

Craiova a greșit că s-a dezis doar din vorbe de fanii proprii. Nu are nicio relevanță faptul că a anunțat că nu organizează deplasarea galeriei”, a explicat pentru GSP o sursă implicată în dosar.

+41 FOTO

Sepsi amendată pentru că nu i-a evacuat pe fanii olteni

Insiderul a explicat că Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei pentru că nu a dispus evacuarea galeriei FCU, pentru scandările xenofobe. 

„Clubul gazdă avea posibililtatea legală să-i scoată din stadion pe fanii recalcitranți. Dar au susținut la comisie că Jandarmeria le-a spus că intervine doar în caz de bătaie. Fals, conform Legii pot evacua fanii și pentru scandări rasiste, chiar și pentru injurii”. 

FCU a fost penalizată cu 22.500 de lei pentru scandările fanilor. „Ei au fost amendați gradual până acum și au ajuns la acest prag de 22.500 de lei. Regulamentul prevede că la atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”, a mai dezvăluit sursa GSP.

Comisia poate decide rejucarea unei partide întrerupte definitiv doar în cazul în care regulamentul nu prevede forfait-ul pentru motivul pentru care partida a fost întreruptă. 

Galeria FCU a fost în Giulești pe răspunderea gazdelor

Puși în temă după incidentele de la meciul cu Sepsi, oficialii FCU și-au făcut temele cum trebuie pentru jocul cu Rapid, din deplasare. Fanii olteni au fost primiți în Giulești pe răspunderea organizatorilor. 

"În cazul unor incidente provocate de galeria Craiovei, Rapid era pasibil să piardă meciul cu 3-0 la masa verde. Astfel, se putea ajunge la două decizii diferite pentru aceeași culpă", a mai explicat insiderul GSP. 

Comisia de Disciplină a FRF a dat, miercuri, verdictul 3-0 pentru Sepsi.

VIDEO Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie de la Sepsi - FCU Craiova: „Mie mi-au înjurat mama fiindcă sunt maghiar”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Laszlo Balint intervine în scandalul de xenofobie din Superligă: „Mi-au înjurat mama și tot neamul doar pentru că sunt maghiar. Trebuie luate măsuri”

Basarab Panduru, uluit în direct: „Ce e asta? N-am mai auzit așa ceva niciodată în istoria fotbalului!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
Eu2306
Eu2306  •  17 Februarie 2023, 15:20

Ce faza de cacao la nea Balint ... Frate dar si mie unguri mi-au injurat mama si familia ... si pe mine ca roman au refuzat sa ma servers ca cu o portie de mici la Kaufland ca nu vorbesc maghiara... si pe mine ca roman in orasele Mures,Harghita,Covasna ma intampina in magazin sfidator cu teshek...si lista poate continua...deci?? Noi romanii sa nu ne simtim jigniti ca nu avem respect din partea lor,sa nu ne simtim sfidati?tara de toata jena... Spre exemplu in Marea Britanie asistenta medicala i-a adresat intrebare normala unei romance care era in Spital... de ce vii aici si nu vorbesti limba noastra?cum vrei sa te ajutam... La unguri nu este valabil la noi in tara pentru ca ei sunt cetateni romani?! O intrebare logica, atunci,cum pot avea cetatenie daca nu cunosc limba ? Sa obtii cetatenia presupune sa cunosti limba scris si vorbit+istoria romanilor...sau asta nu e valabil pentru unguri?

capatana
capatana  •  17 Februarie 2023, 09:20

Gresala facuta de FCU a fost ca a inceput mai bine meciul. Sa ne amintim ca arbitrul a i-a oprit de doua ori in situatia cand scapasera singuri spre poarta lui SEPSI. Asta nu comenteaza nimeni? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Aliluia
Aliluia  •  16 Februarie 2023, 22:55
Postat de _kuba_ pe 16 Februarie 2023, 22:11

Acelasi gieo bruba. Du-te ba la iUmor ca ne plictisesti!

Si tu te incadrezi la “ grija altuia”? No fain ase:))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează