FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Starul Ligii 1 n-a mai înscris de 10 luni și nu mai e dorit de nimeni!

Constantin Budescu (31 de ani) mai e decar doar fiindcă a împlinit zece luni de când nu a marcat.
Constantin Budescu (31 de ani) mai e decar doar fiindcă a împlinit zece luni de când nu a marcat.

Articol de , , - Publicat marti, 25 august 2020 18:22 / Actualizat marti, 25 august 2020 18:37

Constantin Budescu (31 de ani) mai e „decar” doar fiindcă a împlinit zece luni de când nu a marcat. Randamentul foarte slab i-a șubrezit statutul, a ajuns să fie înlocuit des pe parcursul meciurilor, ceea ce nu se petrecea decât foarte rar în perioada lui bună.

Constantin Budescu are în continuare o imagine foarte bună, de supertalent capabil să câștige singur meciuri și să producă spectacol, doar că în spatele faimei de care mai beneficiază atacantul se ascund date uimitoare: el nu a mai înscris vreun gol din noiembrie 2019! Și cu pauza pe care a cauzat-o pandemia, tot au trecut mult timp și multe meciuri de la cel mai recent gol al lui Budi.

El a marcat două goluri într-o victorie a Astrei cu Poli Iași, 4-0, pe 4 noiembrie anul trecut. De atunci a mai apărut în 12 partide fără să mai prindă vreodată lista cu marcatorii. Randamentul tot mai slab i-a anulat statutul de jucător intangibil, pe care antrenorii se temeau să-l schimbe în timpul meciurilor, în niciun caz nu îndrăzneau să îl lase pe bancă.

Bogdan Andone l-a înlocuit sâmbătă, la 0-3 cu FCSB, după 54 de minute. L-a schimbat de 6 ori în ultimele 7 jocuri ale Astrei! Iar la Craiova, în play-off-ul sezonului trecut, l-a lăsat în tribună pe toată durata partidei. Sâmbătă, Budescu a ieșit abătut de pe teren, a ținut să arate că îl deranja decizia pe care o luase antrenorul.

Mai are chef de fotbal Budescu?

Tehnic, spectaculos și indisciplinat, Budescu nu a fost niciodată un muncitor, el s-a consacrat datorită talentului formidabil. Acum a devenit însă și mai puțin implicat, cu realizări din ce în ce mai rare.

Regresul apare tocmai după ce a câștigat suficienți bani cât să poată trăi liniștit și după terminarea carierei din fotbal. La Astra e plătit cu 20.000 de euro lunar, dar nu salariul acesta constituie asigurarea lui.

Adevăratele lovituri le-a dat în Asia. În 2016 s-a aflat sub contract cu Dalian Yifang, din China, iar între 2018 și 2019 a fost la Al Shabab, din Arabia Saudită. Din contractele acestea a câștigat două milioane de euro! Nicăieri nu a dus până la capăt înțelegerea cu clubul, de fiecare dată a mai încasat bani și la reziliere, nu numai din salariul pentru perioada în care a evoluat.

În China a fost titular în doar trei partide, în Arabia Saudită a început 16 meciuri. De ajuns pentru două milioane de euro! 

12meciuri a jucat Costică în națională, pentru care a marcat 5 goluri. De doi ani nu a mai purtat tricolorul

83 de goluria adunat Budescu în 269 de partide disputate pentru Astra în L1. În cea mai bună stagiune a lui, 2013-2014, a înscris de 14

Nu-l mai vrea nimeni

Budescu a ajuns la 31 de ani și a devenit greu de vândut, chiar dacă Astra i-a fixat o clauză de reziliere accesibilă pentru un club dintr-un campionat mai bogat: 800.000 de euro. Randamentul tot mai slab de la Giurgiu nu mai atrage pe nimeni să achite suma pentru transfer și să-și mai asume și salariul mare al fotbalistului. 

Spaniolii apăruți recent la Dinamo au întreținut zvonul că l-ar dori pe Budescu, însă "câinii" sunt departe de pretențiile lui Costică. Jucătorii și toți ceilalți angajați ai lui Dinamo nu au mai fost plătiți din luna mai și nu există niciun buget disponibil pentru achiziții. Doar cei 800.000 de euro de plătit pentru Budescu constituie un sfert din bugetul pe care roș-albii l-au folosit în campionatul trecut. Și nu sunt semne că bugetul ar fi mai mare acum, fiindcă ibericii nu au investit nimic de când au anunțat că au devenit ei noii șefi. 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Janusz Gol, al doilea transfer al verii la Dinamo, a fost prezentat oficial

EXCLUSIV Sepsi pune tunurile pe arbitraj: „Nu e prima dată când ne arde” » Atac la CS Universitatea: „Făceau poze pe la containere”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
roja.azul
roja.azul  •  25 August 2020, 19:50
Postat de flick2020 pe 25 August 2020, 19:48

Tot cu placa asta *** defilezi ...:::))

De ani de zile! Vesnic incrancenat!!:))

flick2020
flick2020  •  25 August 2020, 19:48
Postat de ortega pe 25 August 2020, 19:34

Îl vrei la ficibisi ?

Tot cu placa asta *** defilezi ...:::))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  25 August 2020, 19:34

Îl vrei la ficibisi ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează