FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu e încîntat de strategia din "Ştefan cel Mare" şi de ideile lui Flavius Stoican: "Dinamo creşte frumos"

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 21:46

Cornel Dinu consideră că tactica lui Flavius Stoican de a forţa tinerii jucători este o variantă bună pentru Dinamo şi aminteşte de perioada în care chiar el îi arunca în teren pe tinerii de atunci, Mutu, Contra sau Florentin Petre


Administratorul delegat al "cîinilor", Cornel Dinu, a analizat pentru Gazetă tactica lui Dinamo, care a adus în ultima perioadă tot mai mulţi jucători tineri şi foarte tineri la prima echipă. Dinu se declară fanul acestor jucători şi consideră că aceştia trebuie aruncaţi în luptă indiferent de posibilele critici.

- Mister, ce impresie v-a făcut Dinamo după cele două cantonamente?
- Una bună, echipă a crescut de la meci la meci. Îmi place că Stoican s-a bazat pe mulţi tineri. Eu am fost întotdeauna adeptul acestui cult al jucătorilor tineri şi i-am aruncat în luptă cu orice preţ, chiar dacă de multe ori mulţi aşa-zişi specialişti din tribune nu erau de acord cu acest lucru.

- Dar nu este un risc pentru Dinamo să titularizează aşa mulţi jucători tineri?
- Şi eu am riscat cînd i-am aruncat în luptă pe nişte copii de 16, 17 sau 18 ani. Mă gîndesc la Mutu, la Marica, la Contra, la Petre sau Marius Niculae. Este soluţia cea mai firească să forţăm nişte tineri care sînt de mare talent. Pînă la urmă, aşa se creează jucătorii de valoare.

- Vor face ei faţă celor trei meciuri cu Steaua din această primăvară?
- Nu există altă opţiune! Doar cu meciuri tari şi cu o pregătire serioasă pot creşte. Sigur, aceştia trebuie introduşi în teren alături de jucătorii cu experienţă ai echipei pentru a se crea un echilibru. Aceşti copii au clar talent şi pot ajunge certitudini pentru Dinamo fără probleme.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
polistul68
polistul68  •  10 Februarie 2014, 19:33
Postat de reddogsv pe 10 Februarie 2014, 13:20

E mai usor sa stai pe la emisiuni cu dans, sa bei sau sa freci buha criticând pe unii care incearca sa faca ceva decat sa te implici efectiv si sa dai o mana de ajutor iar in cazul lui Dinu trebuie sa fii de 2 ori mai precaut când te lauda decat când te critica! Un fost mare jucator, teoretician f bun dar ca om.......

Stai sa inceapăa campionatul, sa piarda dinamo 2-3 meciuri..sa veyi ce sare Mister de fund in sus...ca nu e bine ce face, ca nu asa se face, ca trebuia sa faca invers...cind il vad pe asta si pe Mimi tgrebe sa iau antivomitive...

un_dinamovist112
un_dinamovist112  •  10 Februarie 2014, 19:33
Postat de ipsilante pe 10 Februarie 2014, 13:24

Sint fan CS Universitatea Craiova. Nu tin cu Dinamo, dar ce am vazut ca au aratat in jocurile din pregatiri manjii lui Stoican, mi se pare cea mai interesanta metamorfoza, din perioada de mercato, a unei echipe. Admir si urmaresc strategia si actiunile cuplului Negoita-Stoican. Multi ii critica, dornici de transferuri spectaculose si declaratii bombstice. Oamenii astia chiar tac si fac! Si ce fac, fac foarte bine... In opinia mea, Dinamo va face cel mai frumos si fructuos retur, de multi ani incoace, iar de la anul va fi principala candidata la titlu! Pare o gluma, nu? Veti vedea ca am dreptate! O spune unul care NU iubeste Dinamo, dar iubeste FOTBALUL adevarat! Bafta!

Ai perfecta dpreptate!! Insa eu nu imi fac mari sperante pt anul asta, din sezonul urmator daca Dinamo va merge pe aceas linie fara sa vanda jucatori la prima strigare totul va merge numai spre bine, Hai Dinamo!!!!!

cainerau1953
cainerau1953  •  10 Februarie 2014, 14:59
Postat de supersolo pe 10 Februarie 2014, 12:23

Dinamo INTOTDEAUNA a avut un centru de juniori puternic ....si destule valori care le-au permis sa arunce pe piata jucatori de perspectiva ...ca unii au ajuns URIASI...si altii au ramas in stadiu de promisiune a depins numai de mentalitatea proprie fiecarui individ....in rest...toate cele bune si sper sa auzim numai lucruri bune nu numai de tinerii jucatori ai lui Dinamo ...dar si ai altor cluburi ...dat fiind faptul ca la ora actuala fotbalul nostru este extrem de sarac si fara rezultate extraordinare....Succes tuturor cluburilor care isi asuma cresterea si lansarea tinerilor de perspectiva ...

exact, ar trb ca fiecare echipa sa creasca tineri asa am da f,multi si la nationala !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează