FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu merge pe mîna lui Ciobi: "Poate face mai mult decît Andone"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 19:48

Cornel Dinu este convins că Liviu Ciobotariu va reuşi performanţe notabile dacă va avea parte de susţinerea necondiţionată a conducerii.


- Domnule Dinu, aţi revenit lîngă echipă. Sînteţi noul director tehnic?
- Nu am cerut şi nu mi s-a dat nici o funcţie, sînt doar alături de Dinamo, cum am fost tot timpul. Cînd mi s-a cerut sprijinul, am răspuns afirmativ. Mă leagă încrederea şi prietenia de Liviu Ciobotariu. Stau aproape de echipă pentru că mi s-a solicitat părerea, ajutorul.

- Vă e greu după toate problemele pe care le-aţi avut?
- Fac nişte eforturi, nu mi-e nici mie uşor după toate necazurile, dar sînt ataşat de acest club. Este o perioadă nefastă, cu multe probleme, dar lotul, la ora actuală, nu este mai prejos de cel al Urziceniului sau al Oţelului, în perioadele în care au cîştigat campionatul.

- De ce are nevoie Dinamo pentru a se bate din nou la titlu?
- Sînt necesare o pregătire bună, disciplină, şansă, competenţă, care cred că există, şi linişte. Ultima este foarte importantă pentru performanţă.

- Este Ciobotariu pregătit să antreneze o echipă cu pretenţiile lui Dinamo?
- Ciobotariu, înainte de a juca în Belgia, a confirmat la una dintre cele mai bune echipe pe care am antrenat-o la Dinamo, la sfîrşitul anilor '90. Are experienţa Occidentului, e pregătit şi devotat acestului club, iar ideea de a prelua echipa a fost bine venită. S-a rodat şi a confirmat la echipa a doua, iar dacă va avea linişte şi încredere, rezultatele şi calitatea jocului pot fi mai bune decît în sezonul precedent, cînd am încasat cele mai multe goluri de la înfiinţare, din sezonul '48 - '49. Plus că am înregistrat al treilea loc şase din istorie! Prea puţin pentru pretenţiile acestui club.


"Pe domnul Liviu Ciobotariu îl cunosc de la echipa a doua şi sînt convins că va ajunge un antrenor mare!"
George Ţucudean, atacant Dinamo

Merge în cantonament
Cornel Dinu a fost rugat de şefii grupării din Ştefan cel Mare să facă deplasarea cu echipa în cantonamentul din Austria, în perioada 25 iunie - 10 iulie. În funcţie de starea sa de sănătate, dar mai ales de evoluţia medicală a soţiei sale, Silvia, Mister va lua o decizie săptămîna viitoare. "Poate o să merg şi eu cu băieţii în Austria, să vedem cum decurg lucrurile", a zis Mister.

Muscalu încearcă la Dinamo
Mijlocaşul Cristian Muscalu, 21 de ani, a sosit în probe la Dinamo. Ultima oară a fost în lotul lui Metalurg Doneţk, dar a mai evoluat şi la Slavia Sarajevo, în Bosnia, precum şi în Belgia, şi în Azerbaidjan. Niciodată la nivelul ligilor din România, cu toate că şi-a făcut junioratul la Steaua! Cu toate acestea, fotbalistul, care aşteaptă pînă sîmbătă un răspuns din partea antrenorilor, ar dori să joace în Ştefan cel Mare, nu în Ghencea. "Vreau să mă întorc în România pentru că îmi e dor de ţară şi încerc un an, doi aici. Să văd cum e! Mi-aş dori mult să iau un trofeu cu cîinii, poate la anul", a declarat Muscalu pentru Dolce Sport.

Jucătorii pro-Andone, şefii au închis cazul
Ioan Andone revine azi în Capitală pentru a-şi încheia conturile cu acţionarii şi ar putea ajunge în scurt timp în Ucraina. Antrenorul vrea să-şi recupereze cît mai mult din restanţele de 200.000 de euro, şefii n-ar vrea să-i achite întreaga sumă. Jucătorii mai sperau ieri ca "Fălcosul" să revină la echipă. Cătălin Munteanu a declarat: "Noi îl mai aşteptăm înapoi, să ducă mai departe proiectul pe care l-a început la club". Iar Ţucudean a punctat: "Normal că mi-ar prinde bine să revină, doar el m-a promovat. Oricum, şi cu domnul Ciobotariu va fi bine, va da credit tinerilor".

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (14)
orack77
orack77  •  02 Iulie 2011, 22:42

Stiti care va fi marea surpriza? Ciobi face pregatirea de vara,Andone se falfaie dupa cascaval si ba ca vine ba ca nu,iar cand va incepe campionatul va fi numit alt antrenor! Tipic celor de la Dinamo,evident jucatorii vor juca iar OINA in loc de fotbal si urmeaza un MERITAT LOC 7 probabil acum ca nici 6 nu ne mai prinde!

l0gan..
l0gan..  •  15 Iunie 2011, 20:40

moama cat echilibru :)))) sa nu tipe ala saracu sa nu mai bea nea cornel nimik :))))

l0gan..
l0gan..  •  15 Iunie 2011, 14:13

stati linistiti ca nu retrogradam ce naiba doar el a salvat o pe dinamo II de la retrogradare :(((((((((

Vezi toate comentariile (14)
Comentează