FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

Craiova-CFR, faza pe spionaj » Cum îi forțează oltenii mâna lui Gigi Becali

Craiova încearcă să forțeze mâna celor de la FCSB
Craiova încearcă să forțeze mâna celor de la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 08:35 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 09:12

Ca s-o forțeze pe FCSB să joace serios împotriva Clujului, oltenii le-au trimis și roș-albaștrilor, și dinamoviștilor opinia juristului FRF, Stângaciu, conform căreia Vlad ar fi evoluat în turul semifinalei deși era suspendat. Documentul provine din sezonul trecut al Cupei, dar a fost bun de scos din sertar acum.

Dinamo speră să capete locul FCSB-ului din finala Cupei României, chiar dacă a pierdut ambele manșe din semifinală, 0-4 a fost scorul general. „Câinii" au primit un ajutor extern pe care nu contau când au contestat dreptul de joc al lui Andrei Vlad în turul disputei cu rivalii. Portarul a evoluat atunci deși era suspendat, susțin roș-albii. Ca atare, la „masa verde" ar trebui să fie stabilit rezultatul 0-3, în loc de 3-0, scorul înregistrat în meciul real. Cum s-a implicat Craiova și care este interesul oltenilor?

Au scos din arhivă un document de acum un an

Alb-albaștrii s-au interesat în sezonul trecut al Cupei care era metoda de adunare a cartonașelor, când devenea suspendat un jucător. Federația le-a răspuns lor și Viitorului legat de subiectul acesta: "Cartonașele rămân valabile începând cu faza „16-imilor", etapa în care intră în competiție și formațiile din prima ligă. Un fotbalist devine suspendat când acumulează două „galbene"".

Vlad a fost avertizat în stagiunea curentă în „optimi" și în „sferturi", apoi a evoluat ca integralist în semifinala cu Dinamo! Conducerea FCSB s-a speriat și nu i-a mai inclus pe foaia de joc la retur nici pe Vlad, nici pe Moruțan, ambii cu câte două „galbene" acumulate, deci suspendați, potrivit precizării pe care FRF i-o trimisese Craiovei.

Oltenii ceruseră lămuriri fiindcă regulamentele Federației, ROAF și Regulamentul Disciplinar, nu precizau o regulă clară, dimpotrivă, mai mult complicau interpretarea. Unul susținea că avertismentele erau șterse din evidență înaintea „sferturilor", celălalt le anula înaintea „optimilor". Juristul Federației le transmitea cluburilor că rămâneau valabile toate cartonașele începând cu „16-imile".

Se tem că FCSB se va odihni sâmbătă

Documentul le fusese destinat Universității și Viitorului, pentru clarificare. Craiovenii au constatat acum că actul a devenit o armă aflată la dispoziția lor. Explicația? Dacă FCSB este eliminată din Cupă la „masa verde", ea va fi obligată să trateze foarte serios partida cu CFR Cluj, din etapa viitoare, ca să-și asigure un loc european cu clasarea din campionat. În cazul în care își păstrează statutul de finaliști, oamenii lui Becali vor evolua sâmbătă împotriva Clujului la București și apoi vor avea de disputat miercuri finala Cupei, contra lui Sepsi, la Ploiești.

Oricât și-ar dori Gigi și asistenții lui să lupte împotriva campioanei și s-o încurce, ei vor avea nevoie să menajeze câțiva titulari pentru finala programată după patru zile. Lotul foarte mic al FCSB-ului nici nu-i permite să înlocuiască oameni de bază fără să se simtă. Oboseala acumulată sâmbătă seară și vreo nouă accidentare ar slăbi echipa în finala de miercuri. Pentru ca Becali să nu calculeze așa, Craiova a trimis opinia juristului Stângaciu și către Dinamo, și către FCSB. 

„Câinii” s-o folosească în procesul de la Comisia de Disciplină, roș-albaștrii să fie avertizați că pot rata Europa dacă pierd jocul cu CFR.

Vom juca tare contra CFR-ului, dintr-un motiv care-i este străin lui Rotaru: Becali înfăptuiește dreptatea! El habar nu are ce înseamnă așa ceva, el e mic, nu e nici cât unghia mea mică! Să nu ne învețe el pe noi ce avem de făcut!
- Gigi Becali, patronul FCSB 

Vom avea un meci greu cu FCSB, deși mă gândesc că adversarul ar putea să-și odihnească niște jucători pentru finala Cupei, din moment ce meciul acela va avea loc la doar câteva zile după jocul cu noi
- Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului

Judecă azi?

Comisia de Disciplină a Federației va avea azi o ședință, dar nu e clar dacă pe ordinea de zi se va afla și litigiul Dinamo-FCSB legat de calificarea în finala Cupei. „Câinii” așteaptă o decizie astăzi, însă unele surse susțin că CD n-ar lua în considerare cazul acesta în ședință. Dacă n-ar apărea azi un verdict în cazul folosirii lui Andrei Vlad în turul semifinalei FCSB-Dinamo, FRF nu prea ar mai avea timp când să judece speța, din moment ce finala va avea loc miercurea viitoare. 

Pe teren a fost 0-3 în jocul Dinamo-FCSB și 1-0 pentru roș-albaștri în retur. În cealaltă semifinală, Sepsi-Poli Iași 5-1 și 3-0 pentru covăsneni în manșa a doua. Și în disputa aceasta există un „viciu": Sepsi l-a utilizat în meciul tur pe Bouhenna, un fundaș central care acumulase două „galbene" în fazele precedente din competiție, adică se afla exact în situația în care se găsea și Andrei Vlad!

VIDEO. Sergiu Buș: „M-am decis cu soția în zece minute să semneze cu FCSB! E o nouă provocare pentru mine"

Citește și alte știri despre play-off-ul Ligii 1: 

EXCLUSIV Ce lovitură a dat Gigi Becali! Au încercat să-l deturneze pe Buș chiar pe drumul spre palat: „Mai bine nu mă întreba”

CS Universitatea Craiova, replică dură pentru Dan Petrescu: „Devine ridicol. Toți ceilalți sunt proști?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  15 Iulie 2020, 18:48

Mda!Cica comisia lu peste,va da solutia miercuri!Care miercuri?Cand v-am zis ca nu se va intruni nici o comisie,nu m-a crezut nimeni!Se vor intruni numai cand le va da voie Becali!Punct!

lionforever
lionforever  •  15 Iulie 2020, 17:26

Nu-i forțează nimeni mana nimănui, daca nu-l intereseaza banii pe becali o lasa mai moale, dar cum este el agitat după lovele cred ca o sa joace corect, locul 3 în clasament aduce bani buni fata de 5 iar cu finala cupei e corect, tot timpul s-a desfășurat după terminarea campionatului

roja.azul
roja.azul  •  15 Iulie 2020, 15:37
Postat de Robert Sergiu pe 15 Iulie 2020, 15:27

Am observat si eu,sa nu fie toutl o cacealma ca,,vin investitorii,,

Posibil!:)

Vezi toate comentariile (56)
Comentează