FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Cristi Chivu: ”Da, vreau să vin!” » Fostul căpitan al naţionalei se va alătura staff-ului federal

Cristi Chivu se pregătește să pună ghetele în cui și să înceapă cariera în administrație, la costum și cravată
Cristi Chivu se pregătește să pună ghetele în cui și să înceapă cariera în administrație, la costum și cravată

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 02:30

Reşiţeanul, 33 ani, urmează să-şi rezilieze în zilele următoare contractul cu nerazzurrii din cauza problemelor medicale. Două variante pentru el la Casa Fotbalului, ambele pe sectorul internaţional: consilier al preşedintelui sau cooptat în vîrful structurii executive.

Noul şef al federaţiei pregăteşte în culise prima mutare spectaculoasă a mandatului său: cooptarea în staff a lui Cristi Chivu, care, la 33 de ani, e gata să-şi anunţe finalul carierei de jucător din cauza problemelor medicale!

Tatonările între Răzvan Burleanu şi fundaşul lui Inter au început imediat după ce băcăuanul a cîştigat alegerile din 5 martie. "Au discutat de cîteva ori la telefon, preşedintele i-a transmis că i-ar plăcea să i se alăture în proiectul de la FRF", au punctat surse de la Casa Fotbalului.

Vizită la Corbeanca
Iar primul pas ferm a fost făcut joi seara, cînd Răzvan Burleanu l-a vizitat acasă pe Chivu, la locuinţa din Corbeanca. CanCan.ro a surprins chiar imagini de la sosirea lui "Harry Potter" la vila lui Cristi din Paradisul Verde.

Burleanu a mers împreună cu Gabi Bădescu, principalul său consilier, şi cu agentul Pietro Chiodi, omul care a preluat din mers compania de impresariat a fraţilor Becali, închişi după verdictul din Dosarul Transferurilor. De altfel, ultimul a intermediat întrevederea.

Două variante de job
A fost mai mult o discuţie de punere în temă, iar Chivu a rămas impresionat de iniţiativa noului preşedinte de a veni personal la Corbeanca spre a-i prezenta planurile sale de viitor.

Burleanu ar dori să-l activeze pe Chivu în administraţia federală fie pe un post de consilier personal pe probleme internaţionale, fie direct în executiv, pe acelaşi segment.

"Chivu ar avea nevoie de o perioadă de acomodare cu noul job, să înţeleagă din interior cu ce se mănîncă administraţia", au subliniat surse federale.

"Răzvan, discreţie, te rog!"
"Da, vin!" ar fi fost răspunsul clar al lui Cristi, care ar mai fi solicitat însă cîteva zile de stand-by, înainte de a face împreună anunţul public al intrării sale în echipa lui Burleanu. L-ar fi rugat pe preşedinte să păstreze discreţia asupra subiectului, urmînd ca în perioada următoare să se pună de acord şi asupra atribuţiunilor sale concrete la FRF.

Asta spre a-şi regla între timp situaţia cu Inter, cu care îi expiră contractul în iunie. "Ar trebui să mai încaseze circa 500.000 de euro la reziliere" e calculul făcut de presa italiană.

Se ştiu de la minifotbal!
Dialogul dintre Burleanu şi Chivu a fost facilitat şi de faptul că au mai avut ocazia să colaboreze în minifotbal. Actualul şef al FRF era preşedintele federaţiei de specialitate, iar Chivu a participat din 2009 la numeroase acţiuni pe minifotbal în calitate de Ambasador special!

Se pregătise pentru "echipa Popescu"!
Înainte de alegerile FRF, Cristi Chivu era decis să intre în staff-ul lui Gică Popescu la federaţie! O anunţase chiar impresarul său, Victor Becali. Numai că arestarea "Baciului" a anulat planurile iniţiale ale milanezului.

Turneul din Elveţia: amical cu Albania
"Naţionala" şi-a antamat, în principiu, al doilea meci de pregătire pentru turneul din Elveţia. Este vorba despre un amical împotriva Albaniei, care se va disputa la Sion, pe 31 mai. Va urma, pe 4 iunie, jocul împotriva Algeriei, la Geneva. Vor fi primele partide ale României din "mandatul Burleanu".

75 de meciuri a jucat Chivu pentru echipa naţională, de unde s-a retras în 2011: a marcat trei goluri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
valyo4
valyo4  •  16 Martie 2014, 19:04
Postat de kilimanjaro pe 16 Martie 2014, 10:45

Si uite asa, toti prostii, analfabetii si ”smecherii„ care au lasat nationala la greu ajung, prin pile si probabil inevitabila spaga, in posturi de conducere de unde, conform obiceiului lor instapanit, vor continua blaturile, sa tradeze si sa-si urmareasca propiile scopuri.

Rusine Chivu ....nu mai ai ce cauta in fotbalur romanesc ....tu esti o vedeta care nu poate sa mai ajute Roamnia ....deci retragete definitiv

vladcristi
vladcristi  •  16 Martie 2014, 15:23

Am impresia ca se incearca prin intermediul lui Chivu ca pana la urma tot fratii Becali sa controleze federatia. Nu s-a reusit prin Popescu acum se pare ca lumea se repozitioneaza si a aparut planul B. O sa fie "foarte bine" pentru ca in felul acesta probabil Chivu va putea reprezenta mai eficient interesele firmei de impresariat pe parcursul executarii pedepsei a acestor indivizi. Pacat pentru ca intrevedeam cu adevarat o schimbare dar se pare ca este prea extinsa caracatita becaliana, borciana, etc.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  16 Martie 2014, 10:45

Si uite asa, toti prostii, analfabetii si ”smecherii„ care au lasat nationala la greu ajung, prin pile si probabil inevitabila spaga, in posturi de conducere de unde, conform obiceiului lor instapanit, vor continua blaturile, sa tradeze si sa-si urmareasca propiile scopuri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează