FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Cristi Chivu preia afacerea Becali! » Firma lui Giovanni şi a lui Victor are sub contract majoritatea fotbaliştilor români importanţi

Articol de - Publicat joi, 06 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 20:23

Cristi mai are contract cu Internazionale pînă la 30 iunie, apoi va deveni agent, pe o piaţă cu puţini concurenţi importanţi. Chiricheş, Ştefan Radu, Rusescu, Rădoi plus cei mai buni jucători de la Steaua formează portofoliul pe care-l preia fostul internaţional


Cristi Chivu e urmaşul fraţilor Becali. Giovanni şi Victor i-au propus fotbalistului să le succeadă în afacerea de impresariat dinainte ca ei să fie condamnaţi şi apropiaţi ai agenţilor susţin că fundaşul este tentat să înceapă meseria aceasta. Chivu încă e sub contract cu Internazionale Milano, pînă la 30 iunie, dar există dubii că el mai poate juca, din pricina problemelor medicale. Aproape sigur se va retrage în vara aceasta, la 33 de ani, şi va deveni agent.

Moşteneşte cei mai mulţi "grei"
Ce îi rezervă acordul cu fraţii Becali? Fostul căpitan al "naţionalei" ar urma să-i reprezinte pe majoritatea jucătorilor români buni. Chiricheş, Ştefan Radu, Rusescu, Rădoi, Bogdan Stancu dintre cei care evoluează în străinătate, plus numele care contează din campionatul intern: Chipciu, Gardoş şi Tănase de la Steaua, Bălgrădean, Cosmin Matei şi Dorin Rotariu de la Dinamo. Cei mai mulţi dintre ei i-au fost coechipieri la "naţională". Cristi ar avea de suportat o concurenţă destul de slabă. În afara soţiei lui Reghecampf, influentă la Steaua, nu există nici un alt impresar cu clienţi mulţi şi importanţi.

Familia Reghecampf deţine o parte din actuala campioană, de la care îi reprezintă pe: Szukala, Adi Popa, Sînmărtean, Nicolae Stanciu, Pintilii. Alţi agenţi mai mici îşi împart cîteva nume care contează: Florin Manea îi reprezintă pe Tamaş, pe Săpunaru şi pe Raţ, Cristea Opria îl are pe Gabi Torje, iar Traian Gherghişan e impresarul lui Antal, de la Vaslui, golgeterul la zi al campionatului.

Înaintea verdictelor din Dosarul Transferurilor, pentru Chivu mai exista o opţiune. El era nominalizat să facă parte din echipa de conducere a FRF pe care o pregătise Popescu, după ce Cristi se va fi retras. Urma să se ocupe de relaţii internaţionale.

75 de meciuri a jucat Chivu pentru "naţionala" României, cu care a participat la două Europene, în 2000 şi în 2008. S-a retras dintre "tricolori" în mai 2011

3 cluburi din străinătate a bifat Chivu: Ajax, Roma şi Inter. La fiecare contract a fost reprezentat de către Ioan şi Victor Becali

Dorit de multe cluburi din Liga 1
Problemele medicale ale lui Chivu, din cauza cărora s-a operat recent la un deget de la picior şi care l-au adus în pragul retragerii, au atras propuneri pentru fostul căpitan al "naţionalei". Cîteva cluburi din Liga 1 sperau să-l convingă să accepte un post de conducere, iar CSU Craiova l-ar fi vrut şi ca jucător. Ioan Becali anunţase din iunie 2011 ce va face Cristi: "Nu se va retrage din România, nu o să mai joace niciodată în Liga 1! Se lasă de fotbal şi se face impresar alături de mine".

Giovanni scapă cel mai repede!
Un paradox al condamnărilor din "Dosarul transferurilor". Ioan Becali poate să iasă din închisoare mai repede decît ceilalţi şapte condamnaţi din Dosarul Transferurilor, datorită vîrstei sale! Giovanni are peste 60 de ani, de aceea probabil i se va înjumătăţi pedeapsa de 6 ani şi 4 luni la care a fost condamnat. Ceea ce înseamnă că deşi judecătorii l-au considerat infractorul principal, primind condamnarea cea mai mare, el poate fi eliberat înaintea altora cu condamnări mai mici, dar mai tineri şi fără posibilitatea de a li se reduce pedepsele! Doar Copos, cu o condamnare de 3 ani şi 8 luni, mai are peste 60 de ani, însă fostul patron al Rapidului mai e judecat şi în alte speţe şi există posibilitatea să i se suplimenteze pedeapsa.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
viorel777
viorel777  •  07 Martie 2014, 01:59

La cate nasoale au firmele fratilor Becalii e posibil sa cada Chivu la puscarie fara sa faca nimic. Dute tata,baietii aia din pucarie au nevoie de fundasi...:))))))

kraus
kraus  •  06 Martie 2014, 23:32

Chivu o ia pe urmele lui Gică...

agentul0007
agentul0007  •  06 Martie 2014, 13:20

CARE SAU BAGAT CU ASTIA AU AJUNS LA PUSCARIE .CHIVULE AI MARE GRIJA CE FACI .APROPO DOAR GIOVANI SI COPOS AU PESTE 60 DE ANI ? PADUREANU CAT ARE DOMNU JURNALIST

Vezi toate comentariile (6)
Comentează