FOTBAL  »  Superliga  »  FC TIMIŞOARA-GAZ METAN, SÎMBĂTĂ, 19:00, DIGISPORT, LIVETEXT GSP.RO

Cristi Todea: "Am fost crescut anti-Poli"

Articol de - Publicat marti, 22 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2011 14:26

Arădeanul Cristi Todea, căpitan la Gaz Metan Mediaş, a mărturisit că meciul cu Timişoara are pentru el o importanţă aparte, amintindu-i de derby-urile Vestului, UTA - Poli.

- Cristi, s-a terminat perioada de pregătire, din această săptămînă se va relua campionatul. Şi începeţi cu un meci tare, cel cu Poli Timişoara. Sînteţi pregătiţi?

- A fost o perioadă destul de lungă de pauză, de aproape trei luni fără nici un meci oficial, aşa încît să sperăm că acumulările din cele două stagii de pregătire ne vor ajuta, chiar începînd cu meciul din prima etapă, de la Timişoara, să avem evoluţii cît mai bune în retur. Ar fi foarte bine ca şi în retur să legăm o serie de jocuri cu rezultate pozitive, pentru a avea un moral bun. Va fi foarte important să nu pornim la drum cu gîndul că sîntem pe locul cinci şi ne-am făcut treaba pînă acum, pentru că nu am realizat încă nimic. Sîntem abia la jumătatea campionatului iar premiile se dau doar la sosire.

"La Arad, nu conta că retrogradezi, dacă o băteai pe Poli"

- Dar are Gazul Metan forţa de a obţine aceleaşi rezultate ca şi în tur?

- Trebuie să ne păstrăm concetrarea şi determinarea din prima parte a sezonului competiţional, să fim la fel de uniţi şi motivaţi, iar atunci or să apară şi rezultatele pozitive. Îmi aduc aminte că acum doi ani, cînd am venit la Gaz Metan, lumea ne întreba înainte de meciul cu Poli dacă vom scoate măcar un egal, iar acuma prietenii vorbesc doar despre un posibil succes. Sînt foarte optimişti. Noi am început turul ca o echipă modestă şi aşa va trebui să rămînem pînă la finalul sezonului. Dacă ne păstrăm acea modestie, vor veni şi rezultatele.

- Pentru tine meciul cu Poli este unul aparte, avînd în vedere că eşti originar din Arad, iar derby-urile cu Timişoara erau de foc. Cum vezi această partidă?

- Pot spune că jocul cu Poli este unul special pentru mine, pentru că de mic am fost crescut anti-Poli. Am şi marcat, pe vremea în care evoluam la UTA, de două ori contra lui Poli, un gol acasă şi unul în deplasare. La Arad puteai să şi retrogradezi la finalul anului, dar era foarte important să o învingi pe Poli. În cazul în care vom reuşi un rezultat pozitiv pe Bega, voi fi de două ori mai bucuros, atît pentru suporterii Gazului cît şi pentru cei din Arad, care sînt convins că vor fi foarte fericiţi în cazul unui succes al nostru la Timişoara. Va fi foarte important să începem bine campioantul, deoarece după meciul cu Poli vom avea o partidă de şase puncte cu Astra, care s-a întărit în iarnă şi care se va lupta pentru mijlocul clasamentului. Noi o luăm însă metodic, aşa încît, primordial pentru noi este un rezultat bun la Timişoara.

"Adversarii să ne ştie de frică"

- Mediaşul nu a făcut achiziţii multe în iarnă, însă a dus jucători cu experienţă. Au reuşit ei să se integreze?

- Pentru noi este foarte bine că am reuşit să ne păstrăm un nucleu de bază format din jucători care au evoluat împreună de ceva timp. Au venit la echipă fotbalişti cu experienţă, cărora nu le-a fost greu să se adapteze la Mediaş. Îmi doresc să facem o treabă frumoasă în retur.

- În jocurile amicale aţi primit destul de multe goluri, după ce în tur defensiva a reprezentat unul dintre punctele foarte ale echipei. Cum vezi această situaţie?

- Este adevărat că am făcut unele greşeli în testele de verificare, care sper să nu se repete în confruntarea cu Poli Timişoara.Trebuie să începem bine pentru ca adversarii să ne ştie de frică şi să fim catalogaţi drept o formaţie care se bate de la egal la egal cu orice echipă din liga întîi.

INTRĂ AICI PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE LIGA I

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
john.lip.
john.lip.  •  22 Februarie 2011, 23:42

Cristi dragă şi eu locuesc intr-o localitate din Jud.Arad,sunt mare consumator al jocului pe care-l practici şi tu,dar nu-ţi împărăşesc atitudinea "antipolistă".Această rivalitate sportivă presărată cu momente penibile de ambele părţi nu a avut darul să aducă vre-un avantaj nici pentru Arad nici pentru Timişoara.Am avut ocazia să cunosc multe din PERSONALITĂŢILE CARE au făcut Istorie în fotbalul ARĂDAN în frunte cu Marele ANTRENOR EMERIT COCO DUMITRESCU şi care cu ITA-UTA au adus de 6 ori TITLUL de CAMPIONI la ARAD.Această riva- litate nu i-am înţeles rostul şi nici nu am încurajato,am dorit ca relaţiile sportive,şi nu numai între cele două oraşe BĂNĂŢENE să fie de prietenie şi RESPECT

erectusraz
erectusraz  •  22 Februarie 2011, 13:08

Hai Gazu, sa nu cumva ii lasati sa castige pentru ca se apropie de Otelul si nu vrem asta, chiar daca nu ne vor ajunge niciodata in ceea ce priveste palmaresul. hai UTA! Lupta Todea, capitan al UTEI si al Gazului de-o potriva!!!

fla_wy_us
fla_wy_us  •  22 Februarie 2011, 13:00

Cred ca o sa avem un meci destul de greu contra celor de la Medias,au luat un fotbalist bun,F.Bratu.Cred ca o sa invingem cu 3-1.HAI POLI !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close