FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cronologia aventurii lui Mutu la CFR Cluj: 70 de zile de mandat în 10 momente-cheie: punctul critic care i-a fost fatal „Briliantului”

Adrian Mutu a rezistat doar 70 de zile în Gruia / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj +35   FOTO
Adrian Mutu a rezistat doar 70 de zile în Gruia / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 17:11 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 19:39

Adrian Mutu a bifat la CFR Cluj al doilea cel mai scurt mandat din cariera de antrenor. Doar la Voluntari a petrecut mai puțin timp „Briliantul”, care și-a înaintat demisia din Gruia după umilința suferită la Hunedoara, 0-4 în sferturile de finală ale Cupei României Betano.

Nici trei luni nu a durat periplul lui Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj. Tehnicianul și-a respectat cuvântul dat aseară, după dezastrul de la Hunedoara, iar astăzi i-a prezentat demisia președintelui Cristi Balaj. În locul său ar urma să fie reinstalat italianul Mandorlini, cel căruia Mutu îi luase locul pe 24 ianuarie.

Mandorlini va fi doar consultant! SURPRIZĂ: cine e până la urmă ALESUL lui Nelu Varga pentru banca tehnică a lui CFR Cluj
CFR CLUJ
Mandorlini va fi doar consultant! SURPRIZĂ: cine e până la urmă ALESUL lui Nelu Varga pentru banca tehnică a lui CFR Cluj

Adrian Mutu: 70 de zile de mandat la CFR Cluj în 10 momente-cheie

Adrian Mutu rămâne, așadar, cu un nou eșec în dreptul carierei de antrenor, foarte departe deocamdată de ceea ce a însemnat aventura „Briliantului” ca fotbalist.

GSP.ro a prezentat ieri câteva dintre bornele negative atinse de Mutu de când a debutat în această meserie, dar, concret, cum au arătat cele 70 de zile de mandat la Cluj? Mai jos, o cronologie a șederii lui Mutu în Ardeal:

24 ianuarie: Mutu e prezentat oficial la CFR.

29 ianuarie: Debutează pe banca „feroviarilor” într-o victorie cu FC Voluntari, 4-1, mai echilibrată decât o arată scorul. Ilfovenii au ținut-o în șah pe CFR, care a rezolvat meciul în ultima jumătate de oră, și pe fondul unei greșeli colosale din apărarea Voluntariului.

CFR Cluj - FC Voluntari
CFR Cluj - FC Voluntari
CFR Cluj - FC Voluntari
CFR Cluj - FC Voluntari
CFR Cluj - FC Voluntari
+24 FOTO

29 ianuarie: Încă din primul meci la CFR, decide să-l reinventeze pe Ciprian Deac, tras pe linie moartă până atunci de Mandorlini. „Veteranul” avea să devină om de bază în mandatul său.

10 februarie: Mutu pierde cel mai important test de la venirea în club, e învins acasă de Rapid, chiar fosta echipă. Zilele următoare, recunoștea că patronul Varga l-a convocat în ședință imediat după acel meci.

21 februarie: Declară într-un interviu extins acordat Gazetei Sporturilor că planurile sale la Cluj sunt pe termen lung și că are obiective îndrăznețe cu meseria sa: „Îmi doresc să câștig trofee (...) Vreau să formez jucători, să-mi pun amprenta asupra unor fotbaliști care să devină importanți pentru România”.

16 martie: Mutu mai pierde un derby acasă, 1-2 cu Universitatea Craiova, iar CFR își ia gândul de la titlu. E un moment critic pentru echipă, dar și pentru mandatul și viitorul lui Mutu în club.

19 martie: Presa de sport din România scrie la unison că Mutu a profitat de pauza provocată de meciurile naționalei pentru a merge în Turcia să-și facă un implant de păr. „Briliantul” a apelat la o clinică renumită din Turcia.

+31 FOTO

23 martie: Nelu Varga, patronul grupării, declară că e nemulțumit de rezultatele din ultima perioadă și că „aștepta altceva”.

2 aprilie: CFR e zdrobită de Corvinul Huneodara, o divizionară secundă, iar Mutu declară că se simte umilit și ia în calcul să părăsească echipa.

3 aprilie: Adrian Mutu anunță clubul că demisionează din funcție.

Adrian Mutu: „Mi-am dat demisia”

Adrian Mutu a declarat că și-a dat demisia de la CFR Cluj. Deși a fost sfătuit să nu ia decizii la cald, „Briliantul” nu a mai rezistat și, după o noapte de gândire, și-a prezentat demisia.

„Mi-am dat demisia de la CFR Cluj! M-am gândit toată noaptea, nu pot să trec peste această umilință. Eu am o altă mentalitate, una de învingător. Demisia mea este de la ora 11:00 dimineața pe biroul președintelui de la CFR Cluj, Cristi Balaj. Aștept s-o aprobe și domnul Varga și ne strângem mâinile.

A fost o umilință prea mare, peste care eu, care am un caracter de campion, pur și simplu nu pot să trec. Îmi doresc să facă performanță în continuare CFR-ul, dar e greu în aceste condiții, pe care le-ați văzut și dumneavoastră. E vorba despre evoluția pe care am avut-o în meciul împotriva Corvinului, dar mai ales despre lipsa de atitudine care a existat.

Deci, oficial, pot spune că mi-am înaintat demisia! Îmi pare foarte rău de această situație, dar eu, Adrian Mutu, am stat și m-am gândit toată noaptea și pur și simplu nu pot accepta așa ceva”, a declarat Mutu, potrivit Fanatik.

VIDEO Raul Rusescu, expert GSP Live, a distrus-o pe CFR: „Dezastru! S-au făcut de râs. Ce cred că se va întâmpla cu Mutu?”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV Nelu Varga a găsit antrenor pentru CFR » Aterizează astăzi la Cluj pentru a prelua banca tehnică

CFR Cluj a rămas fără antrenor! Adrian Mutu: „Mi-am dat demisia”

Aducerea lui Andrea Mandorlini, o decizie ciudată » Bilanțul italianului la CFR Cluj + Varga abia aștepta să scape de el în iarnă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
barca_alessandro
barca_alessandro  •  04 Aprilie 2024, 00:53

Da, mentalitatea e importanta in tot ce faci. Dar conteaza si sa stii ce sa faci in meseria ta. Iar Mutulica nu are nici i treaba cu antrenoratul. Ii mai dau maxim o echipa pe care sa o "antreneze"( si sa o faca praf), si a terminat-o (si) cu meseria asta.

itu52
itu52  •  03 Aprilie 2024, 23:09

Gata, are destulă experiență pentru a ajunge un bun analist. Este fotogenic, are trombon și stă bine cu expresiile. Hai, că e bun de Mister!

Attila
Attila  •  03 Aprilie 2024, 21:41

Era fotbalist bun, dar este un antrenor slab. Nu a atins pretentiile unui club ca CFR Cluj, nu inteleg ca un om care investeste in fotbal (Varga) cum nu si-a dat seama de acest lucru... Prieten, prieten dar brinza pe bani...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează