FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

SEPSI - CS U Craiova. Oltenii, încurajați înainte de debutul în noul sezon: „Craiova e, în sfârșit, de titlu”

CS U Craiova a încheiat ediția precedentă de Liga 1 pe locul 2 // foto: Facebook @ Universitatea Craiova
CS U Craiova a încheiat ediția precedentă de Liga 1 pe locul 2 // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat sambata, 22 august 2020 08:33 / Actualizat sambata, 22 august 2020 08:33

Adrian Popescu, căpitanul ultimului titlu adus la Craiova, crede că Bergodi și lotul echilibrat valoric, după întărirea defensivei, sunt argumentele oltenilor în bătălia cu CFR și FCSB.

Craiova demarează azi, la Sfântu Gheorghe, în noua ediție de campionat. Sezonul trecut, oltenii au pierdut ambele întâlniri cu Sepsi, la același scor: 0-1. Însă datele problemei s-au schimbat, crede Adrian Popescu. Căpitanul ultimei echipe a Craiovei care a adus titlul în Bănie, în 1991, apreciază că „leii” chiar au, acum, „echipă de titlu. În sfârșit! Și dacă ești tare, n-are cum să te încurce Sepsi, cu tot respectul pentru covăsneni”.

Popescu: „Eram sceptic”

Argumentele lui Popescu? „Când Bergodi a venit la Craiova, în primăvară, eram sceptic. Dar rezultatele obținute îl recomandă drept un antrenor de calitate. A schimbat mult în bine jocul echipei. Nu e neapărat mai spectaculos, dar cu siguranță e mai solid. Iar rezultatele îl recomandă. 

E adevărat că finala de titlu cu CFR nu i-a ieșit, dar când totul se decide într-un singur meci ține și de ziua pe care o prinzi, și de cum jucătorii manageriază presiunea mare de pe umeri. S-a văzut că ardelenii au această știință, sunt mai maturi”, a comentat fostul internațional, astăzi în vârstă de 60 de ani.

Inclusiv calitatea lotului îi dă speranțe lui Popescu într-un nou titlu, după 30 de ani: „Rotaru n-a făcut transferuri spectaculoase, ci utile, exact acolo unde era mai mare nevoie. Marius Constantin și Paul Papp sunt fundași cu experiență și dau mai multă siguranță apărării”.

Inclusiv cantonamentul din Austria, crede el, poate fi considerat un atu: „Într-o situație ca asta, cu COVID-19 și o vacanță atât de scurtă, contează mult să poți face o pregătire ca la carte, în liniște. Câte echipe din Liga 1 și-au permis așa ceva? Niciuna!”.

301 meciuria bifat Adrian Popescu în Divizia A (18 goluri). Are 4 trofee în palmares, toate cu U Craiova: 2 titluri (1981, 1991) și două Cupe ale României (1983, 1991)

4 victorii, o remiză și 3 eșecuriare Craiova în duelurile din Liga 1 cu Sepsi. Bilanțul în meciurile de la Sfântu Gheorghe: 2 victorii, 2 înfrângeri

A plecat Uros Cosic. Oficial!

Oltenii au anunțat ieri despărțirea de Uros Cosic. Jucătorul adus toamna trecută de Victor Pițurcă, de la AEK Atena, era de mai multă vreme pe lista neagră și nici n-a făcut deplasarea cu restul lotului, în cantonamentul din Austria.

Sepsi - U Craiova, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Craiova:

Craiova nu mai acceptă eșecul! Anunțul făcut de Sorin Cârțu înainte de startul noului sezon

BURSA TRANSFERURILOR ÎN LIGA 1. Toate mutările perfectate până acum: lider detașat în topul echipelor care au cheltuit cei mai mulți bani

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
860792057352229
George Jianu  •  22 August 2020, 11:14

eu, Sunt pt Bancu si Mateiu ,2 juc care sunt constanti in jocul echipei ,cand lipsesc se vede . As vrea sa NU se mai renunte la cei tineri ultimul Nitu ,care pot aduce mult pt echipa ! Vreau sa mi se reanoiasca abonamentul ,cu riscul de a nu il folosii ! Sa fie un abonament de fidelitate pt echipa mea ! JG

abogdan
abogdan  •  22 August 2020, 10:36

se linistesc repede

stefan..
stefan..  •  22 August 2020, 10:32

E greu. Atata timp cat in primul 11 sunt puncte fixe jucatori depasiti (foarte buni in trecut, e adevarat), nu sunt pretentii. Mateiu si, parțial, Bancu. Rotaru sa lase sentimentalismele si sa scape de cei doi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează