FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu, campion din sufragerie! Antrenorul are încă o situație neclară la CFR Cluj » Ce împiedică despărțirea

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 august 2020 15:44 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 15:48

Dan Petrescu (52 de ani) a urmărit de acasă, la TV, meciul în urma căruia echipa lui a devenit campioană, Craiova – CFR Cluj 1-3. Discutase înaintea partidei cu câțiva dintre jucători, alcătuise formula de start și apoi a luat decizii cu președintele Marian Copilu ca intermediar. Succesul lui Dan nu clarifică situația sa, încă mai e posibil să plece.

Antrenorul Dan Petrescu a câștigat al patrulea titlu de campion al României, dar a fost primul trofeu cucerit prin telefon. De acasă, Petrescu și-a condus echipa împotriva Craiovei după ce le mai învinsese astfel și pe FCSB, și pe FC Botoșani.

El nu a mai avut voie să intre în contact cu lotul și cu staff-ul din momentul în care a fost depistat pozitiv la un test COVID. Atunci se afla în cantonament, în baza FRF din Mogoșoaia. A petrecut două zile în spital, în Cluj, după care a mers acasă și a coordonat de acolo activitatea unei formații care a continuat să câștige și în absența lui.

Rece cu jucătorii

CFR a înregistrat trei victorii în situația aceasta, în care "principalul" Petrescu și secundul Curelea se aflau la distanță. Dan a continuat să discute telefonic cu unii dintre jucători, a ales formula de start pentru finala campionatului și a operat modificările din timpul jocului tot la telefon, cu președintele Marian Copilu ca intermediar.

Pe bancă se aflau directorul sportiv Bilașco și secundul Bordeanu, doi foști fotbaliști ai „Bursucului" din perioada în care el o antrena pe Unirea Urziceni. Petrescu a vorbit și după meci cu câțiva jucători, nu cu toți. În ciuda performanțelor grozave, trei titluri și o calificare în primăvara Europa League, relația lui cu lotul nu a fost în niciun moment excelentă.

Arlauskis a recunoscut după partida de la Craiova că a mai avut certuri cu antrenorul. Dan a fost susținut permanent doar de câțiva fotbaliști fideli, mai ales de Camora și de Hoban.

Și mai rece cu conducerea!

Nici cu conducerea nu se mai află în raporturi optime. Patronul neoficial Varga i-a confirmat lui Petrescu postul după jocul de la Craiova, într-o declarație de la Look. În realitate, proprietarul clubului a fost foarte aproape să-l schimbe după eșecul cu Craiova, 2-3. Pe tehnician l-a apărat doar clauza de reziliere în valoare de două milioane de euro.

Varga a petrecut seara care a urmat meciului cu Craiova în compania lui Adrian Mutu. „Șprițul" cu selecționerul „tineretului" l-a determinat pe patron, care era deja supărat pe Petrescu, să-i promită lui Adi că avea să-l angajeze pe el antrenor principal! Mutu a luat în serios promisiunea și a și discutat telefonic cu câțiva jucători ai campioanei! Contractul greu de rupt și rezultatele bune l-au păstrat însă pe Dan în funcție, dar el va mai continua doar câtă vreme nu va avea nicio cale de ieșire din colaborarea cu CFR, nicio ofertă care să-l tenteze. 

Înaintea pandemiei a existat posibilitatea să meargă la PAOK Salonic, fostul club al lui Răzvan Lucescu, însă propunerea din Grecia nu mai e de actualitate. 

500.000 de euroe salariul anual pe care-l încasează Petrescu la CFR, cel mai mare venit al unui tehnician din Liga 1. Contractul mai e valabil pentru încă două stagiuni

FOTO Imagini tari de la petrecerea lui CFR Cluj

+26 FOTO

VIDEO Imagini de senzație din autocarul lui CFR Cluj

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Un campion din Liga 1, mesaj incredibil: „E greu să le explici proștilor cum e în România!”

Replică tăioasă primită de Arlauskis de la Djokovic: „Ești cam ipocrit! Ai două fețe” + criticat după reacția la adresa lui Balotelli

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
piet
piet  •  05 August 2020, 19:46

ce rezida din articolul anti- ceferist e ca prostii mor de grija altuia si cainii de drum lung!

983092752092166
Bela Vass  •  05 August 2020, 19:07

Ceva analize privind cucerirea unui nou titlu ( al treilea consecutiv ! ) coroborat cu participarea de exceptie in Europa ? Vezi sa nu, continua " faulturile " din partea gsp, acum s-au gasit nu mai putin de 3 autori sa scrie un articol, cum ca Dan Petrescu era sa fie dat afara, dar si asa, nu-i sigur, ca ramane . Bravo, felicitari !!!

mihai_bn
mihai_bn  •  05 August 2020, 17:19

Varga, fă orice poți să-l păstrezi pe Dan Petrescu. Se ceartă cu mai toți arbitrii, e guraliv și încăpățânat, dar e ANTRENOR!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează