FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Exclusiv Entuziasmat de ce a văzut la meciul cu UTA, Dan Șucu a luat o decizie importantă: „Vom menține această strategie!”

Dan Șucu  foto: Cristi Preda
Dan Șucu foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 16:33 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 17:57

Remarcat de Dan Șucu încă din meciurile de pregătire din vacanța de iarnă, Robert Bădescu (18 ani) a bifat la Rapid prima sa apariție oficială în liga 1, în partida cu UTA.

Cristiano Bergodi l-a folosit ca fundaș stânga, în locul lui Andrei Borza, exclus din lot pentru escapada de după înfrângerea cu Poli Iași(1-3), când, deși echipa era în cantonament, a plecat într-un club de noapte împreună cu colegul său Alexandru Albu.

Rapid a luat decizia! Pe ce stadion se va juca derby-ul cu FCSB
RAPID - FCSB
Rapid a luat decizia! Pe ce stadion se va juca derby-ul cu FCSB

Și Bădescu nu doar că a făcut un meci bun, dar a și marcat golul de 2-0 cu arădenii, după o execuție din mijlocul careului.

Dan Șucu: „Fiecare divizie a clubului trebuie să funcționeze, să producă”

„Pentru mine, cel mai frumos aspect de la meciul de aseară, dincolo de victorie, de atmosferă, a fost prezența în teren, ca titular, a lui Bădescu. Adică posibilitatea de a avea o nouă promovare a unui copil de la noi din academie. A fost foarte bun și în dueluri, nici nu s-a văzut că are doar 18 ani.

De aceea am și decis să acord o premiere antrenorilor de acolo. Și nu doar lor, ci și celorlalți, preparatori, tehnicienii specializați, toți cei care au contribuit la dezvoltarea lui. E un semn de apreciere a muncii celor de acolo. Și vom menține această strategie de fiecare dată când un jucător din Academie ajunge să joace la echipa mare", a spus acționarul majoritar al Rapidului.

După care a adăugat: „Mai avem copii de mare perspectivă, câte 2-3 la fiecare grupă. În plus, sunt și portarii foarte tineri pe care îi avem și care sunt cei mai buni din țară. Ideea este ca fiecare divizie a clubului să funcționeze și să înceapă să producă, iar Academia face deja asta”.

Stoper transformat și în fundaș stânga

Robert Bădescu a ajuns la Rapid în vara lui 2022, de la acedemia celor de la Clinceni. Era fundaș central de picior stâng, iar la echipele de juniori din Giulești a lucrat cu Rodin Voinea la echipa U18, iar apoi cu Octavian Chihaia, la formația de tineret.

Vasile Maftei, șeful Academiei Rapid, a explicat: „Când a venit la noi, era doar fundaș central. Dar ne-am gândit că la Rapid ar fi mai greu pentru un jucător atât de tânăr să intre la prima echipă pe acea poziție, unde responsabilitatea e mult mai mare. Și am început să lucrăm cu el ca să poată evolua și în banda stângă. Are calitate fizică, viteză foarte bună, gândește în teren, învață repede. Sperăm să devină curând o certitudine. E abia la început și are mult de învățat”.

Pe mine cel mai mult m-a bucurat apariția acestui copil, Bădescu. Mi-a plăcut că a jucat cu curaj, cu dezinvoltură. Are 18 ani și e rezerva lui Borza, care are și el tot aceeași vârstă. Avem asigurat postul de fundaș pe banda stângă pentru mult timp. Nu dau eu sfaturi staff-ului tehnic, dar Bădescu este unul dintre liderii generației de la tineret și chiar sper să-l văd jucând și în campionat
Dan Șucu, în ianuarie 2024, exclusiv pentru GSP.ro

VIDEO: Cristiano Bergodi preferă Giuleștiul în detrimentul Arenei Naționale: „Chiar dacă e un pic mic, mie îmi place mult stadionul nostru”

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE RAPID:

Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!

„Cu alți 3-4 jucători ca el, mă băteam la titlu, e sufletul echipei!” » Mircea Rednic nu înțelege cum a gândit-o Rapid: „E clar, nu s-au bazat deloc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
nautilus
nautilus  •  02 Martie 2024, 18:25
Postat de ssLazio pe 02 Martie 2024, 00:57

Închei aici dialogul virtual, e cazul clasic in care interlocutorul e limitat.

Nu te mai forța, oricum ești penibil de ridicol! După ce că ești un gigist "naiv"...mai și semnalizezi!!!

ssLazio
ssLazio  •  02 Martie 2024, 00:57
Postat de nautilus pe 01 Martie 2024, 17:55

Este clar, ești becalist și consumator de zer!!! Păcat de tine....baiat tânăr!!!

Închei aici dialogul virtual, e cazul clasic in care interlocutorul e limitat.

nautilus
nautilus  •  01 Martie 2024, 17:55
Postat de ssLazio pe 01 Martie 2024, 13:01

Daca nu ești născut(a) după ultima ploaie ar trebui sa conștientizezi ca un ghid turistic avea alte preocupări înainte de '90.

Este clar, ești becalist și consumator de zer!!! Păcat de tine....baiat tânăr!!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează