FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Dan Șucu, înainte de Rapid - FCSB: „Unde e civilizația, unde e normalitatea?! Chiar nu mai putem să fim normali?!”

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid. Foto: Raed Krishan (GSP)
Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 12:58 / Actualizat marti, 05 martie 2024 16:11

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a trăit meciul cu Universitatea Craiova (1-1) la intensitate maximă.

  • Rapid - FCSB se va juca sâmbătă, 9 martie, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.
Gigi Becali e convins: „Cinci sute la sută a fost penalty. I-a rupt piciorul” + „Mai mult decât să-i curgă sânge ce vrei?!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - RAPID 1-1
Gigi Becali e convins: „Cinci sute la sută a fost penalty. I-a rupt piciorul” + „Mai mult decât să-i curgă sânge ce vrei?!”

Recunoaște că „mi-a fost puțin teamă, fiindcă gazdele au o echipă foarte bună, era un meci dificil. Iar acum, pe final de sezon regulat, fiecare punct contează.

Am văzut discuțiile din spațiul public, că se spune că ar fi trebuit să primim un penalty, dar eu nu am cunoștințe tehnice și n-o să comentez pe tema asta. Continui să cred că dacă se fac greșeli, ele sunt fără intenție. Acum nu mai contează, punctele s-au dus, urmează meciul cu FCSB”.

Dan Șucu: „Vrem ca Rapid să rămână în derby-ul României pe viitor, indiferent de adversar”

Acționarul majoritar al giuleștenilor este însă încântat că „după foarte mult timp, Rapid este iar una dintre echipele implicate în derby-ul României, în cel mai important meci al sezonului. Am fost acolo în urmă cu 50 de ani, și cu 20 de ani înainte, iar acum suntem iar aici. Asta ne-am dorit noi la Rapid.

În ultimii ani n-am fost acolo, au fost alții. Acum vrem ca Rapid să rămână în derby-ul României pe viitor, indiferent că adversarul va fi FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova sau alții.

Normal că vrem să câștigăm, doar de aia întri pe teren într-un derby ca acesta. Dar și dacă pierzi, tot e bine, că ai fost acolo. Meciul de sâmbătă nu e decisiv, orice s-ar întâmpla. Adevărata bătălie e în play-off, unde se joacă pe 3 puncte, nu pe unul și jumătate”.

Dan Șucu, despre Rapid - FCSB: „Sper să vină cât mai mulți copii”

Pentru meciul cu FCSB, de pe Arena Națională, Rapid a anunțat accesul gratuit al copiilor de până în 14 ani, însoțiți de un adult.

„Sper ca părinții să profite de această ofertă și să aducă copiii pe stadion. Pe Giulești nu erau așa multe locuri, dar acum e altceva. Eu nu am uitat cum, în copilărie, mă lua tăticu' de mână și mă ducea pe stadion să văd duelul dintre Liță Dumitru și Anghel Iordănescu. Chiar dacă s-a întâmplat acum 50 de ani, amintirea asta e acolo, în sufletul meu. Și vreau să le redăm copiilor dragostea pentru sport, pentru fotbal”, a mai spus Dan Șucu.

Dan Șucu: „Unde e civilizația, unde e normalitatea?! Chiar nu mai putem să fim normali?!”

Pentru întâlnirea cu FCSB, Rapid a decis să dea galeriei adverse o întreagă peluză, chiar dacă reciproc nu s-a bucurat de același tratament în partida tur, tot pe Arena Națională. Iar Dan Șucu a explicat: „După meciul cu Dinamo spuneam că nu trebuie să protestezi la nesfârșit împotriva lipsei de civilizație, ci trebuie să și acționezi. Iar lumea se așteaptă de la Rapid să facă un gest de civilizație.

De aceea am făcut asta. Cum e posibil ca la un meci, galeria să-și încurajeze echipa de pe alt stadion? Sau cum se poate ca peluza să fie goală, iar suporterii echipei oaspete să fie suiți sus, la cucurigu? Cât de aiurea să fii să faci asta?! Unde e civilizația, unde e normalitatea?! Chiar nu mai putem să fim normali?!”.

La final, patronul Rapidului a concluzionat: „Am făcut acest gest pentru normalitate. Chiar dacă nu suntem convinși că adversarii noștri vor proceda la fel. Dar dacă este vorba să rupem această stare de anormalitate, Rapid trebuie s-o facă. Sper să aibă ecou și în cealaltă tabără totuși, dar după ce am citit, nu-mi fac prea multe speranțe”.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Dan Șucu, după Universitatea Craiova - Rapid: „Doamne, ce mi-ar plăcea să batem FCSB!”

Citește și:

Dialog spumos după ce au văzut imaginile cu Dan Șucu în Bănie: „Cum traduc? «Sunt foarte mulțumit, mâncăm FCSB-ul!»”

Bergodi a răbufnit după Craiova - Rapid: „Să ne lăsăm de fotbal! Cum e posibil așa ceva?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
Dobermannul
Dobermannul  •  06 Martie 2024, 12:58
Postat de US27mereu_superiori pe 06 Martie 2024, 11:27

Un moderator poate sa aleaga un comentariu, dupa bunul lui plac, si sa-l fixeze astfel incat sa apara tot timpul primul. De obicei, cele lipsite de trivialitati, scrise bine si la subiect cu tema articolului.

Multumesc.

racetrack
racetrack  •  06 Martie 2024, 12:29

Foarte bine. Nu asteptam sa fie civilizati tocmai cei de la FCSB oricum, dar ma bucur ca ai nostri procedeaza astfel. Este o miscare de lasi sa te ascunzi de suporterii adversarilor.

US27mereu_superiori
US27mereu_superiori  •  06 Martie 2024, 11:27
Postat de Dobermannul pe 05 Martie 2024, 17:03

Schimb putin subiectul. Normalitatea e sa apara cometariile cronologic. Dar daca vreau ca postarea mea sa ramana prima indiferent cati posteaza dupa mine cum sa fac? Stie cineva?

Un moderator poate sa aleaga un comentariu, dupa bunul lui plac, si sa-l fixeze astfel incat sa apara tot timpul primul. De obicei, cele lipsite de trivialitati, scrise bine si la subiect cu tema articolului.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează