FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Andrei Borza, prezentat oficial la Rapid: „Ei m-au determinat să fac acest pas”

Fotomontaj GSP
Fotomontaj GSP

Articol de , - Publicat marti, 15 august 2023 16:45 / Actualizat marti, 15 august 2023 16:59

Rapid a anunțat transferul lui Andrei Borza (17 ani), fundaș stânga pe care bucureștenii l-au cumpărat de la campioana României, Farul Constanța. 

UPDATE ora 14:30 - Andrei Borza, prezentat la Rapid

Clubul din Giulești l-a prezentat astăzi pe Andrei Borza ca nou jucător rapidist. Borza a semnat un contract valabil 4 ani, până în vara lui 2027.

Andrei Borza, prezentat oficial la Rapid: „Ei m-au determinat să fac acest pas”
Andrei Borza, prezentat de Rapid // foto: facebook @ FC Rapid 1923

„Mă simt foarte bine să fiu aici, a venit momentul să fac pasul către o echipă de tradiție și sunt foarte mândru de mine. Suporterii sunt nemaipomeniți. Stadionul și suporterii m-au determinat să fac această alegere și sunt foarte mândru de acest pas.

Sunt un jucător foarte serios și o să o demonstrez aici, în Templul din Giulești. Am foarte mult obiective. Pe unele dintre ele le-am atins deja, pe celelalte îmi doresc să le îndeplinesc aici. A fost doar un vis pentru mine să realizez atâtea lucruri până la vârsta de 17 ani”, a declarat Borza după ce a parafat contractul.

Diana Șucu participă la ședințele clubului Rapid: „Își dă cu părerea despre fotbaliști”. A izbucnit la un meci cu o rivală
RAPID
Diana Șucu participă la ședințele clubului Rapid: „Își dă cu părerea despre fotbaliști”. A izbucnit la un meci cu o rivală

Rapid va plăti în schimbul lui Andrei Borza suma de 800.000 de euro, plus 10% dintr-un viitor transfer, din informațiile obținute de GSP.ro. Borza efectuează în această după-amiază vizita medicală și va parafa apoi contractul cu clubul din Giulești. 

Daniel Niculae a anunțat că cele două cluburi s-au pus de acord în ceea ce privește toate detaliile contractuale, iar tânărul jucător va fi prezentat azi drept noul jucător al alb-vișiniilor. 

El ar putea disputa primul joc în tricoul Rapidului chiar contra fostei sale echipe, Farul, duminică, în runda cu numărul 6 din Superliga. 

Daniel Niculae anunță transferul lui Andrei Borza la Rapid: „Ar putea debuta chiar contra Farului”

„O să vedeți, o să facem anunțul în cursul zilei de astăzi. Nu se mai poate întâmpla nimic! Borza este un jucător tânăr, cu potențial foarte mare. Ne va putea ajuta și în ceea ce privește regula U21 și sper să ne bazăm pe el cât mai repede. Îl vom anunța cel mai probabil astăzi. 

Ar putea debuta chiar contra Farului. Nu are nicio clauză în contract conform căreia nu ar putea juca contra Farului”, a declarat Daniel Niculae, la „Fanatik Superliga”. 

Crescut la Academia lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu, Andrei Borza a intrat în angrenajul primei echipe a Farului în sezonul trecut, unul în care a cucerit titlul de campion cu „marinarii”. 

A devenit între timp titular indiscutabil în banda stângă a apărării dobrogenilor, reușind să adune 45 de meciuri în tricoul Farului. Și-a trecut în cont 3 goluri și 3 pase decisive.

Andrei Borza, al treilea fundaș stânga din lotul Rapidului

Andrei Borza va fi al treilea fundaș stânga din lotul celor de la Rapid. Giuleștenii îi mai au pe Florin Ștefan și Junior Morais. De asemenea, în stânga apărării a jucat în ultima vreme neamțul Christopher Braun, care este la bază fundaș dreapta.

Gigi Becali îl considera pe Andrei Borza drept cea mai tare investiție: „Nu putem să-l luăm, nu ni-l dă Hagi”

În luna aprilie, patronul FCSB, Gigi Becali, preciza că transferul lui Andrei Borza ar reprezenta cea mai bună investiție pe care ar face-o un club din Superliga, dar că, în opinia lui, tânărul fundaș ar fi greu de luat de la Farul

„Pe Borza nu putem să îl luăm. El ar fi cea mai bună investiție din fotbalul românesc. Dar nu ai cum să îi iei, nu ți-l dă Gică. El e singurul mai deștept ca mine la fotbal. Nu îl dă pe Borza nici dacă te dai peste cap! Îi fac reclamă lui Borza, mă aud străinii acum. Să vezi ce vin acum după el”, puncta patronul FCSB, în urmă cu 4 luni. 

Mai apoi, în luna iulie, Gigi Becali și-a schimbat perspectiva. Latifundiarul din Pipera spunea că Andrei Borza nu ar face față la FCSB și că nu ar mai risca să facă o asemenea investiție pentru viitor. 

„Nu sunt sigur că ar face față la noi. Îmi place, dar nu sunt încă convins că ar juca titular la noi, în locul lui Radunovic. Atunci nu mai vreau să iau... dacă îl iei cu un milion, e OK. Riști un milion și dacă nu e, îl dau. 

Dar Gică nu cred că vrea doar un milion, ci vrea mai mult. Nu merită să dai două milioane și să nu știi dacă iei și 100.000”, declara la acea vreme Gigi Beali. 

Bursa transferurilor la Rapid. Andrei Borza, a 9-a mutare a giuleștenilor din această vară

  • Antrenor: Cristiano Bergodi (nou)
  • Veniri: Omar El Sawy (Csikszereda), Christopher Braun (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB), Răzvan Oaidă (FCSB), Borja Valle (FC Cartagena), Cătălin Cîrjan (Arsenal U21), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Claudiu Micovschi (Avellino), Andrei Borza (Farul)
  • Reveniri: Albert Stahl (UTA Arad), Alexandru Despa (Progresul Spartac)
  • Plecări: Antonio Sefer (H. Beer Sheva), Damien Dussaut (Farul), Ljuban Crepulja (liber), Hervin Ongenda (liber), Kevin Luckassen (liber), Claudiu Belu (liber), Younes Bnou Marzouk (liber), Albert Stahl (UTA Arad), Andrei Ciobanu (Poli Iași)

VIDEO. Rapid - Petrolul. Cristiano Bergodi, după haosul provocat de galerie: „Mie nu mi-e teamă! Problema e alta”

Citește și: 

Gestul care l-a determinat pe Șumudică să anunțe în direct: „Refuz să preiau Rapidul, dacă voi fi ofertat. Uitați-mă!”

Valeriu Iftime a făcut iureș, după eșecul cu Dinamo: „Jucăm de doar dacă te bate nevasta te uiţi la meci! Să văd ce mai spune Croitoru”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (62)
chepandy777
chepandy777  •  16 August 2023, 12:16

Atita tam tam si in final doar 800.000. Mise parea mai valoros.

Dancapitandeplai
Dancapitandeplai  •  16 August 2023, 08:37

Borza plus victoria în meciul cu Farul, no? Așa merg lucrurile la noi!

Dancapitandeplai
Dancapitandeplai  •  16 August 2023, 08:36

Borza plus victoria în meciul cu Farul, no? Așa merg lucrurile la noi!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează