FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

De 35 de ani pe rîndul 15, locul 18! » Povestea suporterului braşovean care stă de-o viaţă pe acelaşi loc în stadion

Aliman şi locul unde se simte cel mai bine +1   FOTO
Aliman şi locul unde se simte cel mai bine

Articol de , - Publicat luni, 20 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 august 2012 21:12

Adrian Aliman face orice sacrificiu pentru a merge la meciurile "stegarilor" de pe teren propriu.

Şi "echipele mici" au fani adevăraţi, iar Adrian Aliman e cel mai bun exemplu. Bărbatul în vîrstă de 45 de ani vine la partidele de acasă ale Braşovului pregătit ca de întîlnirea cu marea lui dragoste: "fularul la gît, tricoul personalizat, steagul şi abonamentul". Pînă acum nimic anormal, doar că povestea abonamentului e una surprinzătoare.

"Prima dată am venit singur la stadion. Frati-miu şi tata nu erau microbişti şi n-au vrut să mă ducă la meciuri. Aşa că efectiv am fugit d-acasă! În toamna lui 1977 mi-am luat prietenii de la bloc şi ne-am făcut un grup pentru a vedea jocurile Steagului. Am ales tribuna a II-a pentru că acolo a stat galeria pînă după '90. Eram entuziaşti şi ne doream să fim în centrul atenţiei", îşi începe Adi povestea.

Lucrează la o multinaţională germană în Braşov, dar asta nu-l opreşte să asiste şi acum la toate întîlnirile favoriţilor: "Tot timpul veneam la club şi îmi cumpăram printre primii abonament. Atunci cînd nu s-au vîndut, mi-am cumpărat bilet pe acelaşi rînd şi loc de la tribuna a II-a. Am fost fidel scaunului pe care am stat prima dată cînd am venit la un meci".

Dragomir, inamicul numărul 1
"Noi, la Braşov, veneam la meciuri să ne facem prieteni, să ne cunoaştem între noi şi să cîntăm pentru echipă. N-am avut niciodată gînduri să alergăm jucătorii pe calea ferată, cum s-a întîmplat pe la Rapid, să-i înjurăm şi să-i urmărim prin oraş ca să le facem ceva rău! Pentru noi, meciul de fotbal era şi este doar un spectacol!".

Poveştile îi vin rapid în cap şi fără să vrea se opreşte la preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pe care-l condamnă: " Atmosfera pe stadion era una senzaţională în trecut la Braşov, iar noi nu am produs niciodată incidente, dar de cînd au introdus «Legea Dragomir» s-a ales praful de spectacolul din tribună. Ce meciuri nebune, cu steaguri uriaşe, torţe şi fumigene, am mai prins! Acum, numai înjurături şi toate din cauza lor" e concluzia lui Aliman.

5 ani în exil
Adi a avut abonamente pe două stadioane din Braşov. "Am avut o perioadă de mai bine de 5 ani cînd jocurile de acasă le disputam pe «Municipal». Acum e o ruină, l-au nenorocit... Ştii ce-am făcut în acei ani? Mi-am luat abonament la tribuna a II-a. Unde? Evident, pe rîndul 15, locul 18. Chiar dacă mă gîndeam să mă mut în galerie", rememorează fanul galben-negrilor.

Din cei 35 de ani de mers la arenă, nu lipsesc momentele amuzante: "Ţin minte că la un meci prin 1978, cu Gloria Buzău, n-am mai putut să intru pe stadion, deşi aveam abonament. M-am suit într-un plop din spatele peluzei şi, cînd au înscris ai mei golul doi, un suporter care era deasupra mea şi-a dat drumul la mîini ca să se bucure şi a venit peste mine. Am căzut împreună din copac".

După aproape o oră de povestiri, Adi se opreşte brusc şi-şi aminteşte de cea mai mare dezamăgire: "Faptul că nu am reuşit să ne calificăm în finala Cupei României care se juca la Braşov, acum două sezoane! Ne-a eliminat Steaua în semifinale... Ce trist am mai fost! Iar la finală, de nervi nici n-am ieşit din casă. Era o şansă unică! Steagul să joace finala Cupei chiar la Braşov... Păcat!".

220 de lei este preţul abonamentului plătit de Aliman pentru sezonul 2012-2013

"La un singur meci am stat la peluză, pentru că preţurile biletelor au fost uriaşe. La Braşov - Inter am dat 200.000 de lei pentru un loc la peluză" (Adrian Aliman)

" Chipciu era răsfăţatul echipei la Braşov, dar se pierdea uşor cu firea. Cînd a ajuns în Bucureşti şi a dat de anturaj, s-a distrus. Dar eu cred că nu e chiar aşa cum îl consideră lumea" (Adrian Aliman)

Ce spune despre antrenorii care au fost la Braşov...

....Răzvan Lucescu: "Un intelectual, care n-a avut curaj să rişte şi s-a mulţumit cu egalurile. Antrenorul care a avut parte de cel mai mare buget din istoria clubului, aproape cît granzii din Bucureşti"

...Marius Şumudică: "Un tip dintr-o bucată. A avut orgoliile lui să bată Rapid şi Astra, a reuşit, dar evoluţia lui aici a fost una conjucturală"

.... Ionuţ Badea: "Cel mai echilibrat antrenor de la Braşov! E tehnicianul perfect pentru termen lung, se vede că a început să schimbe lucrurile la echipă, se observă în relaţiile de joc"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  20 August 2012, 15:23

este un suporter in adevaratul sens al cuvantului,nu pentru faptul ca sta pe acelas rand si pe acelas scaun dar pentru faptul ca este mereu alaturi de echipa atat prin prezenta la meciuri cat si prin faptul ca achizitioneaza materiale cu insemnele clubului!Stegarii sunt suporteri adevarati,dar nu sunt foarte multi...

dblock
dblock  •  20 August 2012, 14:52

Bravo, tot respectul pentru suporter. Astia au voie sa-si dea cu parerea si sa se tina cont de ea, nu toti latraii.

sucevenul
sucevenul  •  20 August 2012, 12:56

gsp-ul, domnu` udrea, cate besini a dat azi ,, nea gigi"? postai repede!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează