FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 3-3

De ce a venit ambulanța după aproape 3 minute?! » A doua mașină nu s-a mișcat din fața peluzei + ce spune regulamentul

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2016 23:00

Patrick Ekeng murit după ce a căzut pe teren în minutul 71 al partidei dintre Dinamo și Viitorul, scor 3-3, fără să fie lovit, iar din momentul în care a căzut din picioare și până când a intervenit ambulanța au trecut aproape 3 minute!

În tot acest timp, Mircea Rednic și jucătorii dinamoviști au făcut semne disperate spre ambulanță pentru a interveni, însă aceasta se afla încă pe pistă, ocolind terenul pentru a nu intra pe iarbă.

Abia după aproape 3 minute, Ekeng a fost pus pe targă și transportat de urgență la Spitalul Floreasca, unde a decedat după o oră și jumătate de încercări de resuscitare.

La stadion erau două ambulanțe, așa cum prevende regulamentul, una rămânând nemișcată în zona Peluzei Nord.

Ce spune regulamentul:

"Medicul delegat pentru această partidă ne-a spus că ambulanțele sunt dotate corespunzător. Protocoalele sunt foarte bine stabilite. Eu am discutat cu medicul și el mi-a confirmat că totul e în regulă. Nu pot avea eu competență pentru a verifica ambulanța. Nu vă pot spune numele medicului delegat"Vasile Marcel, observatorul meciului Dinamo - Viitorul 3-3

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
1014309688612085
Eu Tu  •  07 Mai 2016, 03:56

Avem destule pacate, stati rau cu timing-ul evenimentelor. Daca revedeti filmul evenimentelor urmarind cronometrul meciului s-ar putea sa observati ca dr de la dinamo a ajuns langa jucator in 12 secunde de la caderea acestuia. In trei minute de la caderea jucatorului ambulanta deja pleca de pe teren cu usile inchise. In rest ... trebuie analizat daca au aplicat corespunzator protocolul medical sau nu. Vinovatii sa raspunda.

dvd1
dvd1  •  07 Mai 2016, 01:18

saracul om, a murit degeaba si cu zile. pot sa aresteze astia pe cine vor saracul e mort nu se poate asa ceva e de nedescris

babahuda
babahuda  •  07 Mai 2016, 00:00

nu sunt doctor ..dar din cate am auzit la un stop cardiac sau infarct se face pe loc resuscitarea ..doctorii pana sa vina salvarea trebuia sa-i faca masaj cardiac ..nu stiu daca salvarea avea medic sau era doar asistenti si sofer ..daca era medic de urgenta trebuia sa-i faca imediat masaj cardiac ,pana il stabiliza un pic ,pusa masca de oxigen dupa asta la aparate care sa-i masoare tensiunea si puilsul ..acea salvare era una FARA DOCTOR ..daca era doctor in ea trebuie dat imediat afara si tras la raspundere .nesimtir si delasare ..IN TARA ASTA TREBUIE APLICATA FARA MILA LEGEA ..DRASTIC ..E O DEBANDADA TOTALA ,.. MOR COPII IN CLUBURI DIN CAUZA PRIMARILOR SI A POLITICIENILOR ,SPITALE IN CARE SE MOARE DIN CAUZA INFECTIILOR SPITALICESTI N,DOCTORI CARE REFUZA SA VADA DE ANUMITI PACIENTI ,SPAGA E IN FLOARE ..UN STAT CAP[AT DIN MANA DIN CAUZA POLITICULUI ..EI SUNT DE VINA DE TOT CESE INTAMPLA IN TARA ASTA .MIZERIE DE OAMENI ..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează