FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

De voie, de nevoie, înapoi la prima iubire » Mitea şi Ropotan, gratis la Dinamo!

În toată cariera, Mitea are 21 de meciuri și nici un gol pentru Dinamo +2   FOTO
În toată cariera, Mitea are 21 de meciuri și nici un gol pentru Dinamo

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 10 ianuarie 2013 01:23

Cei doi foşti jucători ai roş-albilor traversează perioade grele în carieră. Mitea, cel care acum 2-3 ani declara că nu coboară din pat pentru un salariu sub 500.000 de euro, l-a rugat pe Ţălnar să-l accepte la pregătirile din această iarnă fără pretenţii financiare. Ropotan, liber după ce a terminat contractul cu Dinamo Moscova, e hotărît şi el să plece cu “cîinii” în cantonament dacă nu-şi va găsi un angajament.

Mitea s-a autopropus » Fostul jucător al lui Ajax vrea să revină la Dinamo

Nicky i-a sugerat lui Ţălnar să-l ia în pregătiri. Nu cere nici un ban, acceptă orice dacă va fi reţinut în lotul roş-albilor pentru sezonul de primăvară.

Dinamo a ajuns la stadiul la care acţionarii visează de ani buni. Să aducă fotbalişti gratis, care să se roage ei de Dinamo să vină în Ştefan cel Mare! Este cazul lui Nicolae Mitea, care face 28 de ani peste două luni şi încearcă pentru ultimă să revină la cel mai înalt nivel. El le-a transmis acţionarilor şi antrenorilor "cîinilor" că ar fi de acord să se antreneze cu echipa, să facă stagiile de pregătire din Poiana Braşov şi din Spania, apoi staff-ul să decidă dacă poate rămîne sau nu pînă la vară. Totul gratis, fără bani!

Crescut în curtea roş-albilor, Nicky a făcut ieri un anunţ-şoc, într-un interviu acordat GSP TV: "Vreau să mă antrenez, să fiu cu băieţii, să vadă nea Cornel dacă mai pot sau nu. Măcar să mă ia în cantonament, n-am nici o pretenţie financiară, iar dacă se va considera că merit să rămîn, rămîn. Orice, doar să revin în fotbal".

Apoi a detaliat pentru Gazetă: "Nu sînt accidentat, vreau doar o şansă, care nu ştiu dacă va mai sosi. Dar dacă va veni, o să mă ţin cu dinţii de ea, fiindcă, probabil, ar fi ultima din carieră. Şi nu vreau să o închei astfel cu fotbalul, ar însemna că m-am ratat".

Ultimul meci oficial al lui Mitea a fost tocmai pe 25 septembrie 2011, cînd a jucat 14 minute în tricoul Petrolului chiar împotriva lui Dinamo, 1-5, el marcînd golul prahovenilor!

Ţine cu Ajax, nu cu Steaua
Mitea spune că va face galerie lui Ajax Amsterdam în "dubla" cu Steaua, 14/21 februarie. "E normal, ce treabă am eu cu Steaua?! Olandezii nu vor avea probleme în a trece de echipa din Ghencea. La Amsterdam am trăit cele mai frumoase momente din carieră".

"Dinamo trebuie să facă eforturi să ajungă în Europa, dar nu cred că ar fi ceva imposibil, avînd în vedere lotul echipei" (Nicolae Mitea)

"Îmi pare rău că am plecat de la Dinamo în 2009, după un cantonament bun în Antalya, în care marcasem de 5 ori. Am făcut şi grevă, au fost probleme care de atunci au devenit tot mai mari" (Nicolae Mitea)

Ropotan abia aşteaptă să se întoarcă la Dinamo: "Joc şi gratis!"

Ropotan confirmă Gazeta şi spune că va redeveni "cîine" dacă nu-şi va găsi un angajament avantajos în străinătate.

- Adrian, care-i situaţia ta în acest moment?
- Am terminat contractul cu Dinamo Moscova şi aştept cîteva săptămîni să văd dacă se va ivi ceva din străinătate, apoi o să iau o decizie. Momentan există cîteva discuţii cu nişte echipe tot din zona Rusiei, dar nimic concret. În cazul în care nu se rezolvă nimic, sînt dispus să joc din nou pentru Dinamo, clubul care m-a crescut şi care m-a lansat în fotbalul mare.

- La Moscova aveai un salariu mare, pe care Dinamo nu îl poate suporta...
- Pierzi pe o parte, însă cîştigi pe altă parte. Dinamo e un club mare, unde vin scouteri meci de meci să urmărească jucătorii, deci este o rampă de lansare. Eu aş juca şi gratis pentru că nu pot întoarce spatele mîinii care m-a hrănit. Nici cînd am mai evoluat în Ştefan cel Mare nu erau salarii foarte mari, dar sînt convins că pe viitor clubul va fi adus pe linia de plutire.

- Dacă te-ar căuta un alt club din ţară ai accepta?
- Eu am spus că aştept să văd dacă se materializează ceva în străinătate, altfel joc doar pentru Dinamo în România, pentru că eu sînt dinamovist de mic. Aştept o perioadă, apoi vin cu mare plăcere dacă nu se concretizează nimic.

1 milion de euro este cota de piaţă a lui Ropotan, conform site-ului specializat transfermarkt.de

 

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Fanii antiacţionari
La primul antrenament al anului au asistat şi aproximativ 30 de suporteri, care au cîntat în permanenţă, iar în dese rînduri şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de situaţia clubului. Aceştia l-au înjurat pe Nicolae Badea şi pe fraţii Ioan şi Victor Becali, cerîndu-le să plece din Ştefan cel Mare. "Să mă mai lase toţi drogaţii ăştia! Dacă erau la serviciu, nu aveau timp să vină la stadion, dar ei nu fac nimic", a reacţionat Victor Becali la GSP TV.

"Ieşeam cu lanterna de miner!"
Cosmin Matei nu e prea fericit că urmează un turneu spartan de pregătire la munte. "Am mai prins o pregătire asemănătoare la Farul, cînd ieşeam la antrenament cu lanterna de miner fiindcă era întuneric afară, nici nu se lumina bine şi noi alergam de rupeam! Sînt însă pregătit de orice sacrificiu pentru Dinamo. Visul meu e să joc în Primera Division şi voi munci pentru chestia asta pînă o să mă vadă şi pe mine cineva", a zis Matei la DolceSport.

Inbox:
- Puştiul promovat de Ţălnar la echipa mare, Dorin Rotariu, a lipsit ieri, întrucît este plecat cu lotul de tineret Under 17. "Rotariu este foarte talentat, am încredere în el, veţi vedea ce fotbalist bun e", a zis Ţălnar.
- Fundaşului stînga Nicolae Muşat (26 de ani) i se va rezilia contractul zilele acestea, el fiind retrogradat la echipa a doua încă din tur, cînd a refuzat prelungirea acordului.
- Cornel Ţălnar: "La munte îi scot la antrenament la 7:00 - 7:30. Băieţii cunosc ce înseamnă pregătirea de munte, nu cred că o să avem probleme".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (90)
bibanu_red_dog
bibanu_red_dog  •  10 Ianuarie 2013, 22:59

decat kulybaly sau mai stiu eu ce adunaturi de prin toate colturile lumii ,,, mai bn mitea,, roppotan,, kirita

pushtyu
pushtyu  •  10 Ianuarie 2013, 21:52

Ce sa joace mitea , cand el isi pierde vremea numai prin casinouri. E non-stop la AURUM!

dblock
dblock  •  10 Ianuarie 2013, 18:53
Postat de vaalah pe 10 Ianuarie 2013, 14:31

Clubul infiintat de Securitate in 1948 intra in faliment si trebuie neaparat demolat acest stadion oribil si contruit un Muzeu al Crimelor Securitatii impotriva poporului roman, un Memorial al Durerii unde copiii sa vada si inteleaga cum fondatorii acestui club mizerabil au exterminat dupa 1946 tot ce avut mai valoros acest popor , la Canal si in temnitele securiste .

si voi de cine ati fost infintati minti crete, de patriarhie?ipocritilor care v-ati nascut in liga 1, favoritii lui valentin..

Vezi toate comentariile (90)
Comentează
Close