FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

O ţintă de lux » Dinamo vrea să îl readucă în Ştefan cel Mare pe mijlocaş

În cei patru ani petrecuţi la Dinamo Moscova, Adrian Ropotan a bifat 54 de partide şi două goluri. Un campionat a fost împrumutat la Tom Tomsk
În cei patru ani petrecuţi la Dinamo Moscova, Adrian Ropotan a bifat 54 de partide şi două goluri. Un campionat a fost împrumutat la Tom Tomsk

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 07 ianuarie 2013 21:58

Fost la Dinamo Moscova, mijlocaşul de 26 de ani a devenit liber de contract, iar "cîinii" încearcă să-l convingă să revină în Ştefan cel Mare.

Cornel Ţălnar a fost adus în locul lui Dorinel Munteanu pentru că este antrenor de casă, mult mai ieftin, dedicat fotbalului şi cunoaşte atît lotul primei echipe, cît şi tinerii de la echipa a doua. Adică tehnicianul perfect în condiţiile în care bani de transferuri nu există şi se mizează pe aducerea de fotbalişti fără angajament şi pe promovarea tinerilor de perspectivă de la Dinamo II.

Roş-albii îi vor de la Gloria Bistriţa pe stoperul Wilfried Canon (19 ani) şi pe mijlocaşul ofensiv Cornel Predescu (25 de ani), ambii cu memorii depuse pentru a deveni liberi de contract, dar "cîinii" doresc să facă şi un transfer important în acest mercato de iarnă.

Adrian Ropotan a devenit liber după ce acordul cu Dinamo Moscova i-a expirat la 1 ianuarie 2013, iar Dan Petrescu nu a intervenit pentru a-i fi prelungită înţelegerea. Mijlocaşul de 26 de ani e dorit înapoi în Ştefan cel Mare în principal de Nicolae Badea, care are o relaţie foarte bună cu Adi.

Ropo ar agrea să joace din nou pentru "cîini" doar dacă nu-şi va găsi un contract avantajos în străinătate, asta şi deoarece la Moscova cîştiga aproximativ 300.000 de euro pe sezon, salariu ce ar fi imposibil de oferit de către şefii clubului bucureştean.

3 milioane de euro a plătit Dinamo Moscova pentru Ropotan în februarie 2009

143 de minute a jucat Ropotan în 6 partide pentru Dinamo Moscova în acest sezon. Pînă să vină Dan Petrescu antrenor, el evolua numai la formaţia secundă

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Bonetti nu a fost corect!"
Cristian Bălgrădean, ţinut pe tuşă de Bonetti deoarece era considerat copilul lui Ioan Andone, şi Srgian Luchin, rezervă multe partide, au vorbit despre relaţia cu fostul antrenor. "Stau şi rezervă, şi în tribună dacă trebuie, dar dacă ăla a fost motivul pentru care că m-a scos din poartă, că am nu ştiu ce prietenie cu domnul Andone... Nu mi s-a părut corect", a spus Bălgrădean. "Am suferit, m-a afectat atunci tot ce era în jurul echipei", a zis şi Luchin la DolceSport.

Tene se întoarce
Cornel Ţălnar vrea un staff construit exclusiv din jucători care s-au format ca fotbalişti în Ştefan cel Mare. Noul antrenor de portari al lui Dinamo va fi Florin Tene (44 de ani), care a început fotbalul în alb şi roşu şi care a apărat poarta "cîinilor" în patru sezoane diferite: '86-'87, '92-'93, '94-'96 şi 2001. Tene a antrenat pînă acum la Sportul şi Otopeni. Celălalt antrenor secund, alături de Florentin Petre, va fi Ilie Alexe de la echipa secundă. Dinamo II va rămîne pe mîinile lui Ion Moldovan.

Transferuri de la Dinamo II
Din lipsă de fonduri, dinamoviştii şi-au făcut o listă cu posturile unde au nevoie de dubluri. Mai exact, lui Cornel Ţălnar îi trebuie un fundaş stînga, un stoper şi un mijlocaş central. Pînă cînd se vor face achiziţii, antrenorul a decis să promoveze patru tineri de perspectivă de la echipa secundă a clubului: stoperul Marius Ioniţă şi mijlocaşii de creaţie Raphael Stănescu, Alin Roman şi Dorin Rotariu.

Inbox:
- Dinamoviştii se vor reuni miercuri, joi urmînd să facă vizita medicală. Pînă pe 15 ianuarie, cînd se pleacă în Poiană, jucătorii se vor antrena în cantonamentul de la Săftica.
- Cristi Pulhac încă nu ştie ce va face din vară, fundaşul stînga care a intrat în ultimele şase luni urmînd să poarte o discuţie cu şefii la finalul săptămînii.
- Victor Becali: "În Giuleşti mai sînt contracte mari, dar la Dinamo nu. Nici Cătălin Munteanu, nici Alexe, care este jucătorul cel mai important de acolo, nu au salarii foarte mari".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
ninel121264
ninel121264  •  11 Ianuarie 2013, 08:37

dinamo se duce usor la vale,poate sa redreseze talnar echipa?eu zic ca nu

goggu
goggu  •  08 Ianuarie 2013, 11:25

Mare giocatore Lopatan asta, poate 3 milioane de lei vechi pe luna merita, daca se pune la punct

magus1349
magus1349  •  08 Ianuarie 2013, 11:22

cauciucuri resapate

Vezi toate comentariile (18)
Comentează