FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De Zerbi fierbe: "Cum să evoluăm în condiţiile astea? Cei de la Ligă probabil n-au jucat niciodată fotbal!"

De Zerbi spune că nu a suferit în 13 ani de carieră o accidentare ca cea provocată de terenul impracticabil de la Buzău +11   FOTO
De Zerbi spune că nu a suferit în 13 ani de carieră o accidentare ca cea provocată de terenul impracticabil de la Buzău

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2011 21:33

Italianul CFR-ului, Roberto De Zerbi, a început în această dimineaţă tratamentul la Belgrad, după ruptura musculară suferită în noroiul de la Buzău. Medicii spun că mijlocaşul ar putea reveni pe teren peste o lună.


- Ciao, Roberto. Cum te simţi?
- Salut. Rău.

- Putem discuta două minute?
- Da, cum să nu! Dar să vorbim în limba română. Mă străduiesc să vorbesc româneşte. Consider că e o dovadă de respect faţă de ţara în care lucrez. Îmi place România, dar sînt multe lucruri pe care, din păcate, nu reuşesc să le înţeleg.

- La ce te referi?

- La faptul că a trebuit să jucăm la Buzău, în condiţii incredibile. Eu am venit în România să joc, nu să stau prin spitale, la tratament, după ce mă accidentez în condiţii de care alţii sînt răspunzători. Cum au putut oficialii fotbalului din România să ne lase să jucăm pe o temperatură de minus 7 grade, pe un teren noroios ca şi cel de la Buzău?!

- Accidentarea ta a fost cauzată de teren?

- Da. De frigul cumplit şi de starea terenului. În pregătiri, aţi văzut, doar aţi fost în Antalya, am tras de mine cît am putut. Nu m-am menajat deloc. Şi nu s-a întîmplat nimic. A venit însă prima etapă şi a trebuit să jucăm în acele condiţii. Cei de la Ligă probabil n-au jucat niciodată fotbal. Au stat în birouri. Altfel nu-mi explic de ce n-au amînat prima etapă. În decembrie au făcut-o, iar condiţiile erau cu mult mai bune decît acum. Cum se explică? Ce fel de logică e asta?

- Care e verdictul, legat de accidentare?
- Am făcut ruptură! Nu am păţit aşa ceva în 13 ani de fotbal la nivel înalt. Eu respect România şi tot ce e legat de această ţară. Altfel, nu veneam aici. Stăteam în Italia. Puteam să stau acolo, nu? Dar am decis să vin. Liga 1 e un campionat bun, însă e nevoie de terenuri practicabile. Şi de oameni care să-i respecte pe actori, adică pe noi, fotbaliştii.

- Cînd crezi că vei reveni?
- Nu ştiu! E groaznic să mi se întîmple aşa ceva în prima etapă. Dar am simţit nevoia să spun aceste lucruri, chiar şi cu riscul de a fi suspendat. E nevoie de respect. Pentru toată lumea. Altfel, nu se poate! Aş vrea să revin cît mai rapid, dar e greu de spus, totuşi, cînd se va întîmpla.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
franzy
franzy  •  01 Martie 2011, 16:12

credeti ca ii intereseaza pe sandu sau pe dragomir ca jucatorii se rup? da de unde. pe ei ii intereseaza sa le vina banii si atat.

ionut_1830
ionut_1830  •  01 Martie 2011, 15:58

corect ce spune de zerbi, dar pe cine intereseaza asta? pe cei pe care ar trebui sa-i intereseze isi privesc doar interesele proprii. Sunteti penibili LPF!

cfr16
cfr16  •  01 Martie 2011, 14:32

revino'ti cat mai repede de zerbi avem mare mare nevoie de tine!!si bravoo pt acest interviu!!! multa sanatate..si te asteptam pe teren!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează