FOTBAL  »  Superliga  »  RADIO.GSP.RO

Dezvăluirile şocante ale lui Gheorghe Constantin "Suceava": "Dacă-l eliminai pe Lăcătuş erai distrus de sistem!"

Lăcătuş era recunoscut pentru uşurinţa cu care obţinea penalty-uri
Lăcătuş era recunoscut pentru uşurinţa cu care obţinea penalty-uri

Articol de - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 20:24

În direct la Radio GSP, vicepreşedintele CCA, Constantin Gheorghe, a făcut dezvăluiri şocante.

Arbitru, senator, preşedinte la OSIM, iar acum vicepreşedinte la Comisia Centrala a Arbitrilor. Omul care, printre altele, decide cine să conducă meciurile din Liga 1 în actualul sezon competiţional, a venit la Radio GSP. Constantin Gheorghe, mai cunoscut drept Costică "Suceavă", a discutat cu ascultătorii mai bine de o oră despre viaţa de arbitru şi a făcut cîteva dezvăluiri incredibile din fotbalul de dinainte de '89.

"Azi omor un moldovean!" :)
"Lăcătuş a avut un mare noroc înainte de '89, pentru că nimeni nu îndrăznea să-l conteste, nici măcar arbitrul! Nu era deloc uşor să rezişti presiunii pe care o punea Marius. La un meci Steaua - Tîrgu Mureş, pe 8 mai 1988, cînd am ieşit pe pistă la inspecţie, Lăcă a ţipat: «Azi omor un moldovean!». Începuse războiul cu mine. Mă tot gîndeam cum să fac să nu comit vreo greşeală care să mă coste cariera. Dacă greşeam cu el, a doua zi se ducea la Valentin Ceauşescu şi eram distrus!", şi-a amintit "Suceavă".

Acesta l-a descris pe ex-căpitanul Stelei aşa cum puţină lume îl ştie: "Cînd a început partida, a început să mă înjure, să mă alerge pe teren, să mă şicaneze nonstop, ca să reacţionez la nebuniile lui. M-am făcut că nu-l aud. În meciul ăla am văzut mult şi am auzit puţin, aşa cum trebuia! La pauză, pe tunel spre vestiare, a venit la mine şi mi-a zis zîmbind: «Nea Costică, ai cam obosit, bre!». Oricea arbitru avea probleme mari dacă-l elimina pe Lăcătuş. Dacă nu era un gest clar de roşu, erai curăţat! Dacă aveai acoperire, scăpai. Dacă nu, erai distrus!".

Durul Boloni
Gheorghe şi-a amintit şi problemele pe care i le făcea Loţi Boloni, despre care spune că era mult mai greu de stăpînit chiar şi decît Lăcătuş! "Pe Loţi nu puteai să-l calmezi, era rău, rău de tot! Un jucător foarte agresiv, îşi lovea adversarii, îi împingea, făcea ce voia el pe teren. Era ca un leu! Plus că era fixist. La un joc, toată echipa era pe gazon, doar el era în vestiar şi-şi aranja crampoanele! :)", a rememorat "vicele" CCA.

Între Nicolae şi Nicu Ceauşescu
Constantin Gheorghe a povestit şi un episod din războiul ce se ducea inclusiv în familia Ceauşescu: "Pe 20 iunie 1987, cu o zi înaintea FC Olt Scorniceşti - Sportul Studenţesc, am primit un telefon de la Comitetul Judeţean de partid şi am fost chemat la primul secretar. «Tovarăşul Nicolae Ceausescu ar fi foarte bucuros ca echipa sa să meargă în cupele europene». Am ajuns acasă şi a sunat din nou telefonul, era din altă parte: «Nicu Ceauşescu şi-ar dori ca Sportul că fie echipa mai bună». Mi-am luat adio de la nevastă şi de la copil şi-am plecat la meci. La Comisia Centrală era un domn Gogu Mihăilescu, care nu era observator. La acel meci a fost făcut observator pentru că nimeni n-a vrut să fie delegat. Înainte de partidă mi-a zis: «Costele, ai grijă să nu-i superi p-ăştia!», dar nu mi-a zis pe cine. Pînă la urmă, a bătut Sportul cu 1-0, două săptămîni n-am ieşit din casă şi iată că n-am păţit nimic".

În ediţia 86-87, în cupele europene au participat Steaua (Cupa Campionilor), Dinamo (Cupa Cupelor), Sportul şi U Craiova (Cupa UEFA).

21 de ani a arbitrat Constantin Gheorghe, din 1976 pînă în 1997

"Înainte de '89 am arbitrat un singur Steaua - Dinamo pentru că nu eram omul niciuneia dintre echipe. Mi se dădeau doar meciuri foarte uşoare" (Constantin Gheorghe, vicepreşedinte CCA)

"După Revoluţie a fost o schimbare în viaţa mea, mi s-au dat şanse şi ajunsesem în top 3 arbitri din România" (Constantin Gheorghe, vicepreşedinte CCA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (97)
serevrodut
serevrodut  •  18 August 2011, 17:38

Poate acest kkt cu memorie selectiva poate sa ne spuna numele unui arbitru terminat de Lacatus? Pina atunci trag apa dupa acest individ. Ce ma surprinde cel mai mult este tupeul infect al acestui kkt care are atitea magarii in spate. Ai uitat mai kkt de consistenta apei tulburii pt. cine fluierai si ce tunuri trageai prin fotbalul romanesc? Nu toata lumea s-a nascut dupa '89 si daca e sa ne luam dupa magariile facute inainte de acei ani chiar iti pierzi serviciul. Te sfatuiesc ca la urmatorul interviu sa-ti aduci aminte tot, asa cum era, nu pe capitole, altfel ti-o vei lua in bot la greu, cu acte in regula de atunci si acum. Sfat prietenesc si ultimul. Baga la cap!!!

sylar_1923
sylar_1923  •  18 August 2011, 14:27
Postat de sibelius pe 18 August 2011, 14:16

Si cand va face lumea zburatoare va suparati, desi dupa limbaj nu e nicio diferenta.

Toti stelistii stiti numai sa infirmati acuzatii reale care va sunt aduse pentru ca apoi sa le aduceti voi altora. Falsitatea si lipsa de onoare sunt omniprezente in cazul vostru. Prin urmare, Sugeti Carnatul! FZR!

sibelius
sibelius  •  18 August 2011, 14:16
Postat de sylar_1923 pe 18 August 2011, 14:14

Sugi Carnatul! FZR!

Si cand va face lumea zburatoare va suparati, desi dupa limbaj nu e nicio diferenta.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează