FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Dinamoviștii au prins curaj! Christian Ilic transmite un mesaj de forță suporterilor: „Ne putem salva direct!”

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 13:11 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 17:02

Christian Ilic, 27 de ani, este de părere că Dinamo poate evita și barajul, chiar dacă echipa este înțepenită de luni bune pe penultimul loc din clasament. Croatul născut în Austria a comentat ce impact a avut sosirea lui Zeljko Kopic la echipă.

Christian Ilic a sosit vara trecută la formația roș-albă și este unul dintre fotbaliștii pe care „câinii" se bazează ca să continue în Liga 1. 

Fotbalistul este optimist, în perspectiva a ceea ce va urma în campionat, fiindde părere că Dinamo poate începe să-și mărească numărul de puncte și să continue remontada, încă de la meciul de sâmbătă de la Ploiești, cu Petrolul, de la ora 20:00.

Christian Ilic și-a făcut calculele pentru finalul sezonului regulat și play-out: „Mă simt fresh"

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, unul dintre cei mai importanți jucători ai roș-albilor și-a expus părerile despre ceea ce va urma, iată cele mai importante 10 idei:

- „Mă simt fresh. Ne pregătim pentru noul sezon, pentru meciul cu Petrolul. Ne antrenăm zilnic pentru un joc bun. Sperăm să fie cer senin la Dinamo. Și vrem să strălucim de la prima partidă."

- „Cred că și echipa se simte mai bine, relațiile sunt mai strânse, ne simțim mai bine unii cu ceilalți. Suntem pregătiți."

- „Nu e treaba mea să vorbesc despre transferuri, este treaba conducerii, staff-ului. Eu mă focusez pe treburile mele."

- „"Miracol cred că a fost anul trecut. Nu cred că șansele erau prea mari ca Dinamo să promoveze. Acum, suntem în poziția de a-i prinde din urmă pe ceilalți, avem multe posibilități în prezent."

- „Cred că suntem aproape de celelalte formații, o să se și împartă punctele apoi, pentru play-out. Bineînțeles, calculăm de la meci la meci, dar dacă intrăm în luptă așa cum ar trebui, cred că sunt șanse importante ca să ne salvăm direct.”

6puncte din 12 au obținut dinamoviștii cu Kopic antrenor în Liga 1, în ultimele două meciuri din 2023, 2-0 cu Botoșani și 1-0 cu Voluntari

Christian Ilic despre rolul pe care îl are în noua echipă a lui Dinamo: "Nu e un bonus că Mister e croat, dar uneori pot fi translator"

- „Zeljko Kopic a pus un fel de energie proaspătă în echipă. De asemenea, antrenamentele sunt intense, dar și amuzante, în același timp. Are acest tip de feeling, de a interacționa cu jucătorii, ceea ce ne place. Fiecare realizează asta și își împinge propriile limite.”

- „Antrenorul vorbește engleza în cea mai mare parte a timpului, în fața echipei. Nu cred că am un bonus că este croat. Nu e mare lucru. OK, este bine că mai pot vorbi, uneori, limba croată, dar nu e bonus. Aaa, uneori, sunt translator în timpul meciurilor, poate vorbi direct cu mine, iar eu să transmit jucătorilor. Este o conexiune bună.”

- „Nivelul fotbalistic este chiar sus în România, oamenii vin la stadion, nu se joacă doar mingi lungi, vedem fiecare echipă că vrea să progreseze. Calitatea merge sus. Da, FCSB e prima, dar va fi interesant după ce se vor împărți punctele, va fi o cursă interesantă.”

- „Am contract cu Dinamo, sunt sută la sută aici, capul mi-e doar la Dinamo. Nu vreau să mă gândesc la ceea ce va fi din vară în colo."

- „Dinamo este gata de meciul cu Petrolul. Atmosfera va fi top. De asemenea, mentalitatea și pregătirea fizică vor fi top.”

Rapid a fost un adversar tare pentru Dinamo, o spune și rezultatul. A fost un meci greu, întotdeauna sunt meciuri grele. Dar un meci și un rezultat precum cel cu Rapid nu trebuie să se repete. Ca jucători, Olaru, Coman sunt de mare calitate.

- Christian Ilic, mjlocaș Dinamo

2amicale a bifat Dinamo în stagiul din Antalya, 1-1 cu Genclerbirligi (Turcia, II) și 2-6 cu Charleroi (Belgia, I)

2assist-uri a adunat Ilic pentru Dinamo în 16 meciuri, în actuala stagiune

Croații Christian Ilic și Domagoj Pavecic vor forma cuplul de mijlocași centrali sub comanda lui Zeljko Kopic

Mijlocașul central croat Domagoj Pavecic, 29 de ani, ultima oară la Aris Salonic, a semnat cu "câinii" și este așteptat miercuri în Capitală, pentru a se alătura lotului și ca să înceapă antrenamentele sub comanda conaționalului său, Zeljko Kopic.

Pavecic va face duo în linia mediană a bucureștenilor cu Christian Ilic, 27 de ani, un alt croat, cei doi speră ca alături de ceilalți coechipieri să scape Dinamo de la retrogradare.

Dinamoviștii au prins curaj! Christian Ilic transmite un mesaj de forță suporterilor: „Ne putem salva direct!”
Christian Ilic a mers de multe ori pe plajă, în cantonamentul din Antalya, spre a se relaxa între antrenamente

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Prima reacție a lui Zeljko Kopic despre transferul lui Domagoj Pavicic, pentru GSP.ro: „Are excelente abilități tehnice și înțelege foarte bine jocul”

EXCLUSIV // VIDEO Olandezul care vede România producând surprize la Euro 2024: „Mi-ar plăcea să ne întâlnim pe traseu” » Care ar fi cheia succesului

Citește și:

„Bun venit, Iulian Cristea!” » A fost dat afară de Rapid, iar astăzi a fost prezentat la noua echipă din Superliga
Superliga
„Bun venit, Iulian Cristea!” » A fost dat afară de Rapid, iar astăzi a fost prezentat la noua echipă din Superliga
Corina Caragea, abordată de un superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
Liga Campionilor
Corina Caragea, abordată de un superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
S-au încheiat barajele pentru promovarea în Liga 2 » 5 echipe au obținut calificarea, iar 4 învinse vor mai primi o șansă
Liga 2
S-au încheiat barajele pentru promovarea în Liga 2 » 5 echipe au obținut calificarea, iar 4 învinse vor mai primi o șansă

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (2)
popescu222
popescu222  •  17 Ianuarie 2024, 22:46

Imposibil sa ne salvam direct. Cum sa bagi 3 echipe sub tine? Bun, unii se vor mai impiedica, una poate bagam sub noi ca sa ajungem la baraj, dar 3, imposibil. Oricum la baraj n-ar trebui sa fie nicio problema la cum arata liga 2.

istet10
istet10  •  17 Ianuarie 2024, 13:44

Ce sa zica? Ca sunt retrogradati?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează