Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 17:06 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 17:56

Ovidiu Stângă, 50 de ani, fost component al Generației de Aur, speră ca Dinamo să prindă barajul, ”atunci s-ar salva”, deși vede o misiune teribilă pentru viitorul antrenor să îndeplinească acest obiectiv

Dinamo este în vrie. Ovidiu Burcă, 43 de ani, antrenorul care a promovat echipa, a plecat și s-a îndeplinit dorința fanilor, conducerea clubului urmează să anunțe cât de curând numele celui care va continua munca tânărului tehnician. Negocierile sunt în toi, mai ales că luni seară este o nouă etapă de campionat, cu Sepsi, în deplasare la Sfântu Gheorghe.

11etape consecutive fără victorie a adunat Dinamo, opt eșecuri și trei remize

Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți
DINAMO
Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți

Ovidiu Stângă despre greutatea tricoului dinamovist: ”Aceeași echipă în tricoul Iașiului ar avea mai multe puncte acum!”

Fost campion cu Dinamo în 2002, Ovidiu Stângă, acum în vârstă de 50 de ani, este de trei ani angajat la centrul de juniori al lui Al-Sadd (Qatar). Aceasta după ce a lucrat ani buni la PSV Eindhoven, în diverse departamente, olteanul fiind și campion cu batavii, din postura de jucător.

Din Qatar, Ovidiu este circumspect vizavi de șansele de salvare ale ”câinilor”. A mărturisit că înțelege presiunea la care sunt expuși toți cei de la formația dinamovistă și a spus cum ar vedea el rezolvarea situației antrenorului principal.

”E păcat ce se întâmplă cu echipele de tradiție. Dinamo are ADN de campioană din fașă, zic eu, dar schimbările din ultimii ani își spun cuvântul.

Democrația a dezechilibrat valorile. Cât ai fi de bun antrenor, în spatele lui nu e nimeni care să-l ajute fotbalistic. Mai mult îl încurcă! Nu mai există continuitate, trebuie să ai oameni buni care să-ți aleagă jucătorii, dar ai nevoie și de bani.

Când joci cu Dinamo pe piept e greu, am resimțit și eu. Și veneam după experiențe importante pe plan european. Dar de mulți ani logo-ul nu mai joacă!

Dinamo are echipă mai bună valoric decât unele aflate mult mai sus. Tricoul cântărește greu, trebuie să arăți mai multă valoare. E presiune uriașă. Toți vor dori să te bată. Aceeași echipă cu tricoul Iașiului ar avea mai multe puncte acum!”, a declarat Ovidiu Stângă pentru GSP.ro.

Suporterii vechi ai lui Dinamo acceptă spectacolul și punctele, nu egalul. Ei te susțin, dar au și pretenții, nu poți doar să ceri, trebuie să și oferi
Ovidiu Stângă

Cine ar trebui să fie antrenorul care să renască Dinamo: ”Ori un străin relaxat, ori un dinamovist convins cu multă șansă”

Fostul mijlocaș central a detaliat cum vede el salvarea lui Dinamo. 

”Mi-aș dori să se salveze, dar nu cred. Dacă prind baraj, se salvează, asta ar fi unica șansă. E greu de numit un antrenor, nu știu exact ce se întâmplă în club. Văd două opțiuni: ori un străin, relaxat și care să nu știe ce se înseamnă presiunea României, ori un dinamovist convins, care trebuie să aibă și șansă.

Un antrenor foarte, foarte bun nu știu dacă poate construi ceva foarte bun pe termen scurt”, a comentat Stângă.

Ovidiu a jucat un singur sezon în alb și roșu, 2001-2002, fiind campion cu echipa antrenată de Ion Marin, după cinci ani petrecuți la PSV Eindhoven, unde cucerise 7 trofee.

24de selecții are Stângă la naționala României

VIDEO Ultimele precizări ale lui Ovidiu Burcă: bugetul de salarii la Dinamo, perioada de tranziție, o posibilă revenire, planuri de viitor personale și șansa de a antrena o rivală a dinamoviștilor

Citește și alte știri:

Florin Bratu a transmis un mesaj public după negocierile cu Dinamo: „Motivat”

EXCLUSIV Din mașină, a făcut strategia lui Dinamo pe 4 ani: „În ultimul sezon, titlul și grupe de Europa sau Champions League”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”