FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”

Dinamoviștii așteaptă de ani buni construirea unui nou stadion / Sursă foto: Arhivă GSP
Dinamoviștii așteaptă de ani buni construirea unui nou stadion / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 17:25 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 18:09

Fostul președinte dinamovist Constantin Anghelache (76 de ani) are informații că, în cel mai scurt timp, va începe demolarea stadionului Dinamo, adică primul pas spre construirea unei arene moderne, vechiul vis al dinamoviștilor.

Intervievat de GSP.ro în contextul planului „câinilor” de a-și muta baza de pregătire la Adunații-Copăceni, Anghelache a vorbit și despre noul stadion din Ștefan cel Mare, dezvăluind că demolarea actualei arene ar urma să înceapă în august.

Constantin Anghelache: „Demolarea începe în august, fondurile sunt aprobate”

„Construcția stadionului începe în vară. În mod cert acum, cel târziu în august începe demolarea stadionului. Sunt fondurile aprobate, studiul de fezabilitate e pus la punct.

Urmează să se dea comunicat cu începerea construcției noului stadion, pe amprenta actuaului, cu respectarea anumitor pași. Lucrurile se vor întâmpla”, a precizat Anghelache, pentru GSP.ro. 

Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”
Constantin Anghelache / Sursă foto: FC Dinamo Official
Dinamo la Adunații-Copăceni? Fostul președinte face dezvăluiri importante: „Primarul s-ar număra ulterior printre acționarii echipei”
DINAMO
Dinamo la Adunații-Copăceni? Fostul președinte face dezvăluiri importante: „Primarul s-ar număra ulterior printre acționarii echipei”

Constantin Anghelache: „Ar trebui să se respecte proiectul pe care-l aveam în 1990”

Constantin Anghelache e de părere că o arenă ultramodernă ar putea schimba în totalitate dinamica la fostul său club și nu uită să aducă aminte de proiectul pe care l-a avut în plan la începutul anilor '90.

„Eu v-am spus, acest club se va transforma foarte rapid într-o atracție deosebită când va intra primul tăvălug pe stadion și când se va construi altul. 

Ar trebui să se respecte proiectul pe care-l aveam în 1990, atunci când, împreună cu Mircea Lucescu, am vrut să facem «Dinarom» (n.r. - o societate mixtă, alcătuită dintr-un capital 50% românesc și 50% italienesc).

Aveam proiect de construcție a stadionului, urma să-l facem cu italienii. În construcția arenei, prevedeam spații comerciale de jur împrejurul tribunelor. Ieșeau vreo 100.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă o mare bogăție a acestui club, fiind în centrul orașului. Dacă ar avea această suprafață frumos construită și aranjată pentru spații comerciale, acestea pot fi închiriate. Imaginați-vă că ar deveni un punct de atracție”, a mai spus fostul președinte al lui Dinamo, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.  

Dacă noi făceam stadionul în 1990, aveam de gând să facem pe Barbu Văcărescu și două hoteluri legate tot cu complexul Dinamo. Ar fi devenit un punct extaordinar al Capitalei.

- Constantin Anghelache

Ce a însemnat proiectul „Dinarom?”

Bazele proiectului „Dinarom”, în mai 1990, au fost puse de Lucescu și de Anghelache, alături de italienii ce finanțau Bari și Bologna.

Planul era ca imediat, în 1991, să cîștigăm Cupa Campionilor Europeni. Dar a dispărut prima regulă a italienilor, aceea de a nu vinde nici un fotbalist vreme de doi ani. N-a mai revenit nici unul după Coppa del Mondo!

Cu Dinamo 1990 al lui Lucescu făceai față cu brio și-n grupele Champions League de acum. Dacă nu se întâmpla evenimentul din '89, fericit, de altfel, dacă se respecta proiectul «Dinarom», am fi fost mulți ani Real Madrid al Estului!”, spunea Anghelache, într-un interviu acordat Gazetei în 2013. 

Când se construiește stadionul Dinamo?

Directorul Companiei Naționale de Investiții (CNI) a enumerat pașii aferenți ridicării noului stadion Dinamo. Arena ar urma să fie gata în 2025, potrivit estimărilor din prezent.

Dinamoviștii așteaptă cu nerăbdare ca lucrările la noua arenă să înceapă. Clubul alb-roșu va beneficia de un stadion nou, care urmează să fie amplasat pe locul actualei arene. 

Anghelache are informații de ultim moment despre noul stadion al lui Dinamo: „Atunci începe demolarea, fondurile sunt aprobate” + „Să respecte proiectul din '90!”
Așa ar putea arăta noul stadion al lui Dinamo

Detalii concrete, precum capacitatea noului stadion, costul proiectului și data de finalizare nu sunt cunoscute în acest moment. Totuși, Adrian Cefalan, directorul CNI, a afirmat că lucrările la noua arenă ar urma să înceapă în 2023, iar demolarea actualului stadion spre finalul anului curent.

VIDEO Costin Ștucan despre situația de la Dinamo: „Echipa trăiește într-o lume a proiectelor. E haos în club când vine vorba de bani”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dinamo la Adunații-Copăceni? Fostul președinte face dezvăluiri importante: „Primarul s-ar număra ulterior printre acționarii echipei”

S-a trezit! Renegatul de la Dinamo a atins forma maximă sub comanda lui Uhrin jr. și a contribuit decisiv

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
560928364107122
Marcel Jeler  •  06 Aprilie 2022, 08:30

In ce calitate tot vorbeste securistul asta de Dinamo ?

1012446865520228
Zaharia Lucian  •  05 Aprilie 2022, 22:55

Minciuni Anghelache un comunist fără rușine .Și macheta stadionului o prostie soseaua Stefan cel mare se mută că nu se vede.

rocky5
rocky5  •  05 Aprilie 2022, 22:38
Postat de madalin_eivissa pe 05 Aprilie 2022, 22:07

SA SE RESPECTE PLANUL DIN O MIE NOUA SUTE TOAMNA! DU-TE BRE ȘI LASA-NE!!

Niște aberații de acum 30 de ani! Lucescu a fost primul care a plecat de la echipă... ce performațe așteptau mincinoșii de atunci și de acum?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează