FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ani de suferință și chin » Detaliul care indică prăbușirea istorică a lui Dinamo + comparația cu anul retrogradării le dă fiori!

Situația „câinilor” e extrem de complicată / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București +17   FOTO
Situația „câinilor” e extrem de complicată / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2023 09:23 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 10:08

Se conturează cel de-al patrulea sezon consecutiv pe prima scenă în care Dinamo e implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu excepția anului petrecut în „B”, roș-albii s-au obișnuit să fie codașii campionatului, un semn al decăderii și neputinței istoricului club.

La patru luni de la revenirea în Liga 1, s-au risipit și speranțele celor mai optimiști dintre fanii dinamoviști, care trăgeau nădejde că echipa favorită poate rezista, cu un lot șubred și în continuare în insolvență, măcar la jumătatea plutonului.  

Realitatea de la finalul lunii octombrie „strivește”, însă, orice estimare pozitivă a acestora. „Câinii” traversează o serie îngrozitoare în Superligă și, de etape bune, s-au „instalat” pe locul 15, penultimul, direct retrogradabil.

Prăbușit! Fotbalistul lui Dinamo care a cedat imediat după fluierul final » Consolat de Burcă, le-a arătat obrazul fanilor: „Nu e necesar să strige ce-au strigat”
DINAMO - POLI IAȘI
Prăbușit! Fotbalistul lui Dinamo care a cedat imediat după fluierul final » Consolat de Burcă, le-a arătat obrazul fanilor: „Nu e necesar să strige ce-au strigat”

Dinamo, din rău în mai rău: doar la retrogradare în ultimele patru sezoane petrecute în Liga 1

Situația nu-i neapărat una surprinzătoare și nu face decât să confirme prăpastia imensă în care al doilea cel mai titrat club al României se află de sezoane bune încoace. Dacă vreo conjunctură miraculoasă nu-i salvează pe Burcă și ai săi, campionatul actual va fi al patrulea la rând în care Dinamo va lupta pentru supraviețuirea în prima ligă.

Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
Dinamo - Poli Iași / foto: Raed Krishan
+13 FOTO

Gazeta Sporturilor a realizat o comparație între situația actuală a „haitei” și precedentele trei sezoane petrecute în Liga 1 de bucureșteni. A fost luată în calcul poziția echipei după 14 etape, câte au trecut din actualul campionat. 

Iar ipostaza actuală e identică, aproape, cu cea din anul retrogradării în Liga 2.

La finalul lui octombrie 2021, Dinamo era tot penultima, cu opt puncte, patru peste Clinceni, codașa de atunci. Astăzi, „câinii” au 10 puncte, patru mai multe decât actuala „lanternă”, FC Botoșani.

Iată linia de clasament a lui Dinamo din ultimele patru sezoane, inclusiv cel actual, după 14 etape:

SezonulLocul din clasament 
după 14 etape
Bilanț 
2019-2020720 de puncte, 6 victorii, 
două egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 21-23
 
2020-20211015 puncte, 4 victorii, 3 egaluri, 
șapte înfrângeri, golaveraj 17-17
 
2021-2022158 puncte, două victorii, două egaluri, 
10 înfrângeri, golaveraj 12-33
 
2023-20241510 puncte, două victorii, 4 egaluri, 
8 înfrângeri, golaveraj 8-24
 

Comparativ cu 2023 sau sezonul retrogradării, dinamoviștii stăteau mult mai bine în aceeași perioadă a ediției 2019-2020, pe care au terminat-o însă cu „cuțitul” la os, salvați de pandemie și situația de atunci. 

Inclusiv în sezonul 2020-2021, în același interval de timp, Dinamo arăta ceva mai grozav, locul 10, cu 15 puncte. În acel sezon, gruparea din Ștefan cel Mare s-a redresat pe ultima sută de metri a play-out-ului.

2017a fost ultimul an în care Dinamo a atins play-off-ul, când a și luptat pentru câștigarea titlului

Am avut de gestionat o situație foarte complexă. Am avut restricție la transferuri, jucătorii au venit pe parcurs, am fost acele meciuri infernale la început, plus că niciodată n-am reușit să aliniem cel mai bun prim «11». S-a pierdut încrederea, s-au pierdut meciuri, dar eu cred că echipa are capacitatea de a întoarce situația.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Mai avem de muncit, dar nu consider că nu suntem pregătiți pentru Liga 1. Cred doar că trecem printr-o fază mai slabă. Trebuie să rămânem puternici și să încercăm să remediem situația.

- Dennis Politic, mijlocaș Dinamo

VIDEO Andrei Nicolescu, după remiza lui Dinamo cu Poli Iași: „E normal ca fanii să ceară demisia după acest rezultat”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Prăbușit! Fotbalistul lui Dinamo care a cedat imediat după fluierul final » Consolat de Burcă, le-a arătat obrazul fanilor: „Nu e necesar să strige ce-au strigat”

„Demisia, demisia!” » Burcă și jucătorii, băgați în ședință de ultrașii lui Dinamo! Ce s-a întâmplat imediat după meciul cu Poli Iași și cum a reacționat antrenorul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
istet10
istet10  •  28 Octombrie 2023, 23:20
Postat de steaua1986. pe 28 Octombrie 2023, 12:13

Ce steaua mă gigist gretos?

Aia din prima liga, talpanist prost si gretos.

fibra
fibra  •  28 Octombrie 2023, 13:14

Dupa doua insolvente in care s-au evaporat vreo 25 milioane euro pe umerii unor nevinovati totul e praf.Urmeaza falimentul care daca se intampla acum 4 ani era posibil acum sa fie in Liga I curati.

steaua1986.
steaua1986.  •  28 Octombrie 2023, 12:13
Postat de troll_csA_de_LaCluj pe 28 Octombrie 2023, 11:47

Păcat de dinamo!Unde sunt vremurile în care urmăreai programul etapelor doar ca să-ți calculezi unde s-ar putea încurca dinamo și unde ar face steaua puncte.Te uitai pe clasament doar ca să vezi pe ce loc e dinamo,steaua și rapid.Știai că te lupți la campionat cu una din astea.Iti semnai în calendar când era programat în campionat steaua-dinamo,dinamo-rapid,rapid-steaua.Ce vremuri și la ce am ajuns!Fotbalul a ajuns la mâna unui *** din bistrița,mutat în cluj,care-și pune păpușa la federația de fotbal,încearcă să distrugă steaua împreună cu prietenul gabi oprea în numele salvării româniei de la becalizare!Fotbalul de azi pute.Dîncule,mai spală-ți ciorapii!

Ce steaua mă gigist gretos?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează