FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Buzăul era dispus să o primească pe Dinamo pentru a disputa meciul cu Farul » „Are mulți fani la Buzău”

Dinamo a pus în vânzare bilete pentru meciul tare cu Poli Iași: 30 de lei în galerie
Dinamo a pus în vânzare bilete pentru meciul tare cu Poli Iași: 30 de lei în galerie

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 11:46 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 14:16

Dinamo luase în calcul, marți seară, să joace la Buzău meciul cu Farul. Alb-roșiii primiseră și asigurări din partea administratorii stadionului Municipal că le pot pune la dispoziție arena. În cele din urmă, „câinii” au ales să joace pe ”Arcul de Triumf”. 

  • Dinamo - Farul este programat vineri, 22 septembrie, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport
Un fost campion cu Dinamo critică situația în care e clubul: „Așa ceva nu există la echipele mari”
DINAMO
Un fost campion cu Dinamo critică situația în care e clubul: „Așa ceva nu există la echipele mari”

Arena din Crâng aparține primăriei, dar este dată în administrare celor de SCM Gloria Buzău.

Directorul SCM Gloria Buzău: „Terenul e liber vineri”

Contactat de GSP.ro, în această dimineață, cu puțin timp înainte ca Dinamo să anunțe că partida cu Farul se va disputa pe ”Arcul de Triumf”, directorul SCM Buzău, Costin Stanciu (31 de ani) a declarat:

„Nu am primit nicio solicitare din partea lui Dinamo. Momentan. Din câte știu, echipa de fotbal AS FC Buzău, care joacă pe baza noastră sportivă, are meci în deplasare etapa aceasta. 

Cred că vor pleca de vineri. Și atunci, teoretic terenul e liber vineri. Suntem deschiși oricărei discuții cu cei de la Dinamo, dar nu ne-au contactat încă”.

Directorul SCM Gloria Buzău: „Cred că buzoienii s-ar bucura ca Dinamo să joace aici un meci din Superliga”

Oficialul buzoian nu crede că ar fi o problemă pentru Dinamo faptul că Buzăul este recunoscut ca un oraș cu mulți suporteri ai FCSB.

„Într-adevăr, în Buzău sunt majoritari suporteri FCSB, dar sunt și destui fani care merg la meciurile lui Dinamo. Nu ar fi asta o problemă ca Dinamo să joace la Buzău. 

Cred că buzoienii s-ar bucura ca Dinamo să joace aici un meci din Superliga. Doar să nu-i deranjeze stadionul nostru, care are scaune colorate în roșu și albastru. Glumesc".

Închirierea stadionului din Buzău costă între 24.000 de lei și 27.000 de lei

Potrivit președintelui SCM Buzău costurile pentru închirierea stadionului Municipal, în vederea organizării unui meci de fotbal, variază între 24.000 de lei și 27.000 de lei. 

La acest tarif se mai adaugă cheltuielile pentru serviciul de ambulanță și dispozitivul de pază.

Ovidiu Burcă nu e mulțumit de gazonul de pe „Arcul de Triumf”

Refuzată inițial pe "Arcul de Triumf", Dinamo a primit marți, 19 septembrie, acceptul de a folosi stadionul pentru partida cu Farul. Dar staff-ul "câinilor" nu e convins de calitatea gazonului.

Ovidiu Burcă a inspectat marți seară gazonul de pe "Arcul de Triumf" și nu a fost încântat de ce a văzut.

„Îi înțelegi pe administratorii arenei. Au dreptate, terenul e proaspăt însămânțat. Riscăm să distrugem gazonul. Vom vedea. Rămâne o variantă, dar căutăm și alte soluții.", au transmis dinamoviștii.

Negocierile pentru arena "Arcul de Triumf" au fost câteva zile în aer, întrucât pe stadionul din centrul Capitalei va juca, marți, 26 septembrie, naționala feminină a României contra Finlandei.

12.300 de locuriare stadionul "Municipal" din Buzău

Din informațiile Gazetei, pentru Dinamo a apărut o altă variantă, Buzăul, un oraș cunoscut pentru numărul mare de fani care o susțin pe FCSB.

Dinamo - Farul, acceptat pe „Arcul de Triumf”

Deși luni a avut un mesaj dur pentru Dinamo și i-a numit "aroganți" pe "câini", opunându-se închirierii stadionului pentru meciul cu Farul, directorul Complexului Sportiv Național Arcul de Triumf, Radu Popa, spune acum că formația alb-roșie poate folosi arena.

Într-o reacție pentru Gazeta Sporturilor, Radu Popa a spus că antrenorul "câinilor" va decide azi dacă e mulțumit de starea gazonului și dacă vrea ca Dinamo să folosească stadionul.

De ce nu poate juca Dinamo pe Arena Națională

Dinamo și-a dorit să joace pe Arena Națională meciul cu Farul. Însă cel mai mare stadion al țării este închiriat pentru un eveniment, Asia Fest 2023, festivalul care promovează cultura și tradițiile orientale, în week-end-ul 22-24 septembrie.

Dinamo nu a informat LPF despre schimbarea locului de disputare a meciului cu Farul Constanța.

Cei de la Dinamo au fost refuzați de administratorii mai multor arene din întreaga țară, printre care Târgoviște, Ploiești, Voluntari, Sibiu, dar și Cluj-Napoca, mai exact Cluj Arena.

Ca ultimă variantă, partida dintre Dinamo și Farul ar putea să se dispute la Ovidiu, pe terenul dobrogenilor, cu trupa din "Ștefan cel Mare" gazdă.

VIDEO. Andrei Nicolescu: „Ar trebui să urmeze lucruri bune. Intrăm într-o perioadă de stabilitate”

Citește și alte articole:

Justin Ștefan face lumină înainte de Dinamo - Farul: „Acesta este interesul LPF”

Stupoare în studio după revenirea lui Gabi Torje în România: „Nu înțeleg! Sunt atâtea turnee de old-boys, te poți duce acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  20 Septembrie 2023, 21:35

Dar de ce brusc a devenit o preocupare majora pentru GSP calitatea terenului pe care joaca Dinamo? Care e parerea GSP despre gazonul de la Buzau? E mai bun decat la Baia Mare sau la Calarasi? Dar de ce pe Arcul de Triumf e gazonul asa de prost? Sau pe Arena nationala? Ca la englezi se joac la 3 zile sau mai des, vremea e mai putin buna decat la noi si totusi e impecabil peste tot, nu sar brazde din el si nici nu se uzeaza ca intr-o saptamana sunt doua meciuri pe acolo. E normal sa vem stadioane finantate din banul public care au astfel de probleme? Oare de ce?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează