FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo are frisoane când vine vorba de FC Botoșani: bătaie de joc la adresa unei legende + război civil

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 16:06 / Actualizat luni, 14 august 2023 16:28

”Câinii” au meci diseară cu FC Botoșani, de la ora 20:30, la ”Arcul de Triumf”, ambele echipe vizând prima victorie în acest sezon. Roș-albii au un istoric nefericit cu gruparea lui Valeriu Iftime în ultimele sezoane

Ambele echipe caută prima victorie a sezonului pe o arenă unde s-a anunțat sold out.

Teoretic, FC Botoșani este un adversar facil pentru "câini" în comparație cu CSU Craiova, FCSB, Sepsi și U Cluj, practic, va fi un oponent redutabil, chiar dacă moldovenii sunt și ei în căutări după mai mulți ani în care au tras doar la play-off și au reprezentat un club care alimenta cu jucători granzii Ligii 1.

23de confruntări în Liga 1 au existat între Dinamo și FC Botoșani, moldovenii au 10 victorii, \"câinii\" au 8, alte cinci meciuri s-au terminat la egalitate.

Presiune pe Marius Croitoru, Ovidiu Burcă are parte de o liniște aparentă

Presiunea mai mare, și imediată, este pe antrenorul Marius Croitoru, detaliu dezvăluit săptămâna trecută de Valeriu Iftime pentru GSP.ro, însă nu înseamnă că Ovidiu Burcă și Dinamo sunt lipsiți de griji. Suporterii "câinilor" din mediul online au avut reacții contradictorii, multe dure, la adresa jucătorilor, îngrijorați de un alt sezon care poate fi plin de umilințe în Liga 1.

Există frica, neliniștea, care ne macină pe toți. E important și pentru Marius ceea ce va urma și luni, apoi și cu Galațiul. Dacă nu câștigăm cu Dinamo, cu Oțelul, va fi greu pentru el să continue. Nu din cauza mea, am semnat un angajament pe doi ani, dar pentru el, pentru spectatori. Putem spune că sunt două etape decisive
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

5victorii a adunat Dinamo în 11 meciuri gazdă, alte trei partide fiind câștigate de FC Botoșani

Cifrele sunt de partea lui FC Botoșani, Dinamo de-abia a strâns două victorii

Statistica este de partea Botoșaniului în ultimii ani în confruntările cu Dinamo, chiar dacă ultimul meci oficial din L1 dintre cele două combatante a fost câștigat de "câini", scor 3-2, în nordul Moldovei:

- În ultimele cinci ani, Dinamo a adunat doar două victorii în meciurile directe. Acel 3-2 și un 1-0, acasă, în primăvara 2019.

- Înaintea acelui succes de la Botoșani, Dinamo adunase 7 partide directe în care de-abia au reușit să adune două remize.

- Din 2018 încoace, "câinii" au avut cinci înfrângeri, fără să poată marca, în două meciuri luând câte 4 goluri.

- În cele 11 dueluri din ultimele patru sezoane petrecute în L1, Dinamo are două victorii și două remize, în rest 7 înfrângeri.

Episoadele Claudiu Niculescu și Mircea Rednic: bătaie de joc la adresa unei legende, apoi război civil în vara 2019

În octombrie 2018, Claudiu Niculescu a plătit cu postul după un eșec, scor 0-2, la Botoșani. Bifase trei săptămâni în post ca A1 la Dinamo!

A 12-a plecare a verii de la echipa „câinilor”: „Mulțumesc, Dinamo!”
DINAMO
A 12-a plecare a verii de la echipa „câinilor”: „Mulțumesc, Dinamo!”

"Este strigător la cer ce s-a întâmplat! Nu mă așteptam! Azi noapte, am fost sunat, nu mi s-a motivat decizia. Azi mă voi întâlni cu conducerea, dar nu mai rămân orice ar fi! Mi-au propus să fiu director general, însă am refuzat.

Nu sunt un terchea-berchea, am făcut doar 13 antrenamente la Dinamo. Nu mă așteptam să mi se întâmple așa ceva la Dinamo", a replicat Claudiu Niculescu la acel moment, octombrie 2018.

El a fost înlocuit cu Mircea Rednic, care nu a avut o soartă mai bună. După 0-1 la Botoșani, în penultima etapă a play-out-ului acelui sezon, "Puriul" a amenințat că va face o curățenie generală la Dinamo, ulterior, imediat după finalul sezonului fiind mazilit! 

Rednic a avut suporterii de partea lui în vara 2019, a fost război civil în Ștefan cel Mare, fanii punând presiune și pe Eugen Neagoe, și pe Bogdan Bălănescu, pe care l-au acuzat, alături de Ionuț Negoiță, fostul patron, de îndepărtarea lui Rednic.

19jucători au utilizat dinamoviştii în primele patru runde, dintre care Golubovic, Giafer şi Larrucea au bifat toate minutele

22de fotbaliști a folosit FC Botoșani, trei dintre ei fiind autohtoni eligibili pentru selecţionata U 21 (Eugen David, Codrin Cărăuşu, Bogdan Creţ).

Superliga - Etapa 5 / Match Preview Dinamo - FC Botoșani

Citește și alte știri:

GALERIE FOTO Fetele unei legende de la Dinamo au făcut show în Mykonos

A pus umărul la promovarea lui Dinamo, și-a păstrat optimismul: „Echipe din zona noastră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
vichart
vichart  •  16 August 2023, 18:50
Postat de bogdanii pe 14 August 2023, 23:07

pare ca tu ai razboaiele tale cu clone, esti mai din viitor decat mine :)) n-ar strica putina obiectivitate, Dinamo a jucat totusi cu echipe de play off si ea se bate pt evitarea retrogradarii

vitan barzesti,dinamo este in liga a 3-a sau a a4-a.

bogdanii
bogdanii  •  14 August 2023, 23:07
Postat de vichart pe 14 August 2023, 17:07

am vazut cum a jucat botosani cu clona fc r. in mod normal ar trebui sa castige botosani la pas. practic ii retrogradeaza pe cei de la vitan barzesti daca castiga astazi botosani. abia dupa urmeaza meciurile cu adevarat grele pentru vitan abrzesti.

pare ca tu ai razboaiele tale cu clone, esti mai din viitor decat mine :)) n-ar strica putina obiectivitate, Dinamo a jucat totusi cu echipe de play off si ea se bate pt evitarea retrogradarii

creeperno534
creeperno534  •  14 August 2023, 22:50

Sa nu te apuci de pariuri

Vezi toate comentariile (12)
Comentează