FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN

Cu ei joacă Dinamo! » Cine a mai rămas la Gaz Metan, după exodul în masă

Vineri va avea loc meciul Dinamo-Gaz Metan, iar medieșenii sunt decimați / Sursă foto: Imago Images
Vineri va avea loc meciul Dinamo-Gaz Metan, iar medieșenii sunt decimați / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 08:18 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 09:08

La Gaz Metan au mai rămas opt jucători importanţi, dintre care doi au memorii depuse și așteaptă judecarea lor ca să plece și ei. Nigerianul Irobiso vrea să semneze cu ”câinii”, împotriva cărora ar putea să joace vineri!

Datoriile pe care cluburile românești le înregistrează față de jucători conduc la situații neprevăzute care complică liga etapă de etapă. Vineri va avea loc meciul Dinamo-Gaz Metan

Medieșenii nu și-au plătit fotbaliștii timp de patru luni și cei mai mulți dintre ei au renunțat la salariile pe care le aveau de primit doar ca să fie lăsați liberi. Doi nu au cedat banii și au apelat la judecata comisiilor Federației: Irobiso și Chamed.

Altă veste teribilă pentru Gaz Metan: risc major ca ardelenii să fie penalizați cu 6 puncte!
GAZ METAN
Altă veste teribilă pentru Gaz Metan: risc major ca ardelenii să fie penalizați cu 6 puncte!

Puține nume cunoscute au mai rămas la Gaz Metan

Christian Irobiso a negociat în zilele acestea tocmai cu Dinamo, adversarul de vineri, și a ajuns la un acord cu roș-albii. Teoretic, el ar putea evolua vineri împotriva „câinilor” fiindu-i mai convenabil ca oponenții lui să evite retrogradarea, din moment ce va ajunge printre ei în curând!

Irobiso e mai degrabă interesat să se salveze Dinamo decât este interesat de soarta Mediașului, o formație pe care oricum o va părăsi.

De la Gaz Metan au plecat majoritatea fotbaliștilor importanți. Au mai rămas, deocamdată, Buzbuchi, Francisco Junior, Matricardi, Dobrescu, Ismael Kanda, Paul Costea, Chamed, Irobiso. Ultimii doi au nevoie doar de verdictul comisiei ca să plece și ei. 

Lotul e completat cu câțiva tineri: Șteau, Gaspar, Dragoș Iancu. Și vor mai fi aduși juniori sub 19 ani pentru a completa delegația pentru partida cu Dinamo.

Antrenorul Poenaru va părăsi și el Mediașul, mai e nevoie doar să ajungă la o înțelegere cu conducerea privind rezilierea contractului.

Mai joacă doar pentru drepturi TV

Mulți jucători importanți au reziliat luni seară contractele pe care le aveau cu clubul: Vâlceanu, Moura, Horj, Ioan Filip, Grădinaru, Lixandru, Trif, Vlad Morar. Lor li se vor adăuga Irobiso și Chamed. Gaz Metan o să mai continue sezonul doar ca să nu descompleteze competiția și să nu afecteze valoarea drepturilor TV. 

Evitarea retrogradării pare să fie imposibilă cu o formulă alcătuită cu mulţi juniori. Retragerea Mediașului ar conduce la diminuarea sumei pe care o achită televiziunile, din moment ce ar scădea și numărul meciurilor. Toate cele 15 cluburi care ar rămâne ar suporta împreună o pierdere de aproape două milioane de euro.

Pe 23 mai pot pierde 6 puncte!

Medieșenii au fost deja depunctați, li s-au luat două puncte din cauza unei datorii către Ronaldo Deaconu. Aveau să-i plătească fostului lor mijlocaș 110.000 de euro, o sumă pe care încă nu i-au achitat-o.

Pe 23 februarie va fi termen într-un alt proces în care Gaz Metan riscă depunctarea. Clubul e dator la Mihai Teja și la doi dintre asistenții fostului antrenor. În total au să le dea 70.000 de euro. Dacă ardelenii nu vor achita până atunci, lor le vor mai fi luate șase puncte, câte două puncte pentru datoria înregistrată față de fiecare angajat!

Ieri a fost un termen și în procesul în care creditori vechi solicită readucerea lui Gaz Metan în insolvență, întrucât ieșirea din insolvență ar fi fost ilegală, fără achitarea tuturor datoriilor. Judecătorul a hotărât amânarea speței până la data de 15 martie. Gazul avea 24 de puncte și a mai rămas cu 22. Dacă nu mai adună nimic pe teren, medieșenii pot ajunge la 16 puncte pe 23 februarie. 

Ioan Filip: „Era greu să mai luăm banii aceia”

Ioan Filip a explicat de ce au plecat atât de mulți jucători: „Noi eram în situații diferite. Unii dintre jucători își luaseră cel mai recent salariile în august, în septembrie. Am renunțat la bani ca să devenim liberi. Am considerat că ar fi greu să mai punem mâna pe acei bani și am preferat să ne căutăm echipe noi”.

Fost la Dinamo, Filip nu ia în calcul o revenire printre „câini”: „Nu mă întorc acolo. Dinamoviștii vor avea un meci complicat cu Gaz Metan, chiar și în condițiile acestea, fiindcă sunt juniori buni la Mediaș, iar presiunea pe care o suportă roș-albii acum e una foarte mare”. 

„Câinii” și Clincenii luptă pentru un loc de baraj, în condițiile în care Gazul pare să nu mai aibă vreo șansă de salvare

VIDEO Bogdan Andone, poveste amuzantă cu Budescu și Șeroni: „Mi-a zis că venea după el și la baie”

Citește și alte știri de actualitate: 

Altă veste teribilă pentru Gaz Metan: risc major ca ardelenii să fie penalizați cu 6 puncte!

A renunțat la o sumă uriașă pentru a veni la Dinamo: „Sunt în drum spre București”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  16 Februarie 2022, 13:42
Postat de Charii Cosy pe 16 Februarie 2022, 12:56

Meci de 1&7+ , cota buna, ez money

Zici tu?? Dinamo n-a mai dat gol de 10 meciuri. Se va chinui chiar si in fata unor copii. Aia se vor apara pe 2 randuri. Merg pe un 0-0 sau poate 1-0 sau chiar 0-1 printr-un contraatac.

3685092074842027
Charii Cosy  •  16 Februarie 2022, 12:56

Meci de 1&7+ , cota buna, ez money

202094105015534
Marika Benche  •  16 Februarie 2022, 12:55

Au retrogradat Hamburger SV , Aston Villa , echipe mult mai titrate dar in fine si lamaile ,,isi au rostul lor,, . Ma bucur ca se televizeaza UCL, Europa League si am ce sa vad , diferenta este de la cer la pamant .

Vezi toate comentariile (36)
Comentează