FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO ÎN PLAY-OUT // Primul antrenor care se propune la Dinamo: "De 21 de ani aștept acest moment" » Ce strategie îi propune lui Negoiță

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 februarie 2018 10:27

Dinamo a ratat calificarea în play-off, după 0-2 cu Astra, iar antrenorul Vasile Miriuță ar putea fi demis astăzi de către Ionuț Negoiță.

Dacă Miriuță va pleca, acesta ar putea fi înlocuit de Ionuț Chirilă, 52 de ani, care a antrenat la juniorii clubului alb-roșu. Antrenorul a vorbit despre situația echipei, a spus că nu ar refuza să o preia în acest moment și a declarat ce strategie trebuie să adopte  Dinamo.

"Eu aștept de 21 de ani să fiu antrenorul lui Dinamo. Mie, un om care a făcut ce a făcut pentru Dinamo și care a demonstrat că poate transforma jucători de perspectivă în certitudini, nu mi s-a dat șansa când erau 7 jucători crescuți de mine în echipă.

Poate se gândește cineva și la mine acum, când Dinamo a ajuns la cel mai greu moment din existență. Dacă voi fi căutat, voi accepta. Dinamo e casa mea, aici m-am format ca antrenor.

Când numești un antrenor te gândești «Vreau New Dinamo, nu am bani și vreau să transform jucători de perspectivă în certitudini». Și vezi cine a făcut asta", a spus Ionuț Chirilă la Pro X.

...despre situația de la Dinamo: "Ce se întâmplă la Dinamo este rezultatul a ceea ce am zis de multe ori, rezultatul managementului defectuos. Proiectul «New Dinamo» este bun, dar nu s-au găsit oamenii potriviți. Așa cum i-am zis lui Ionuț Negoiță, care a salvat clubul de la faliment, Dinamo a intrat într-un faliment fotbalistic, care e în strânsă legătură cu cel financiar.

Dinamo e în haos total și e degringoladă la nivel administrativ și la nivelul managementului. Este păcat că acest om nu a deschis ochii și că nu a făcut o afacere din Dinamo. Este un moment greu, dar Dinamo trebuie să meargă înainte. Dar dacă se merge tot așa, probabil că «New Dinamo» ajunge la disparției.

Selecția trebuie să o faci în baza unei filosofii de joc. Trebuie să faci o echipă performantă și să vinzi maximum 2 jucători pe sezon. Iar aceștia să fie înlocuiți cu tineri, pe care forța grupului să îi transforme din perspectivă în certitudini. Dacă vinzi în masă, lotul va fi șubred. 

Mie îmi pare rău de Ionuț Negoiță. A investit bani și a pus suflet. Dinamo se poate reconstrui din mers pentru că are un lot foarte bun. În plus, Dinamo este, probabil, singura echipă din Europa care are complexul în centrul orașului. Are o arie foarte mare de selecție. Trebuie un management sănătos și principii corecte".

"Ca antrenor, e ușor să îți ascunzi neputința spunând că n-ai jucători. E ușor să ceri fotbaliști de 3-4 milioane de euro. Este mai greu să transformi jucători de perspectivă în certitudini și să creezi o forță colectivă"Ionuț Chirilă

Citește și:  O șansă în degringoladă? De ce rușinea lui Dinamo poate revoluționa echipa din Ștefan cel Mare: două vești bune după o noapte horror

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
jedela
jedela  •  25 Februarie 2018, 14:20

As vrea ca asta sa ajunga la dinamo sa si faca remarcata stofa de ,,mare,,antrenor... Un *** in seama doar pt numele de chirila...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

speedy_gonzales
speedy_gonzales  •  25 Februarie 2018, 13:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin_cj
catalin_cj  •  25 Februarie 2018, 13:00
Postat de zizu pe 25 Februarie 2018, 12:53

nuuuuu ,de o mie de ori nu! unul *** *** cu reghe si regheoaia si cu becali....sa plece! trebuie dinamovisti ca torje si hanca....etc ,care varsa lacrimi ptr acest club

După ce ai dat pe lângă obiect la ultima faza și a dat texeira gol poți plânge. Valoarea nu îți creste.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează