FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo începe reconstrucţia cu un alt dinamovist: "Alo, să vină SMURD-ul!"

Mulţescu a jucat la Dinamo între 1979 şi1985, cucerind 3 titluri şi 2 Cupe, şi i-a antrenat pe
Mulţescu a jucat la Dinamo între 1979 şi1985, cucerind 3 titluri şi 2 Cupe, şi i-a antrenat pe "cîini" în două rînduri: 1990-1991 şi 2008

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 22 aprilie 2013 23:28

Surse autorizate susţin că Negoiţă l-a sunat pe Mulţescu şi i-a propus să revină în Ştefan cel Mare. Contractul va fi semnat acum, mutarea se va oficializa la vară.

Ţălnar are zilele numărate la Dinamo, chiar dacă bilanţul său nu e deloc dezastruos: 5 victorii, o remiză şi două înfrîngeri, în condiţiile în care are la dispoziţie un lot "subţire" măcar din punct de vedere numeric.

Surse din cadrul clubului susţin că şefii i-au decis deja viitorul "Ţînţarului" după insuccesul de la Tîrgu-Jiu, 0-2. Imediat după partida de duminică seara, Ionuţ Negoiţă l-a sunat pe Gheorghe Mulţescu şi i-a propus să se întoarcă în "Groapă! Interesant e că Mulţescu pregăteşte din această iarnă Gazul din Mediaş, adică tocmai adversarul roş-albilor de duminică!

Vine şi Yuksel
Antrenorul de 61 de ani s-a consultat cu colaboratorii săi, l-a sunat şi pe Yuksel Yesilova, preparatorul fizic turc pe care el l-a adus în România şi care acum lucrează cu Dorinel Munteanu la Mordovia Saransk. Yesilova a acceptat mutarea din vară, mai ales că şansele de a rămîne cu Mordovia în prima ligă rusă sînt foarte mici. Turcul este aşteptat la Bucureşti lunea viitoare pentru a semna angajamentul.

Aceleaşi surse susţin că Mulţescu, supranumit " SMURD" pentru abilitatea de a revigora formaţiile pe care le-a antrenat, şi-a dat acordul, iar contractul urmează să fie parafat după partida de duminică. Oficial, îşi va intra în drepturi din vară deoarece acum nu-i permite regulamentul, el pregătind deja două echipe în acest campionat: Astra şi Gaz Metan.

Bani şi achiziţii
Mulţescu nu doreşte să rămînă la Gaz Metan şi din vară din cauza dificultăţilor financiare prin care trece clubul medieşean, jucătorii şi staff-ul tehnic nefiind plătiţi de luni de zile. În discuţia purtată cu Negoiţă, acţionarul "cîinilor" l-a asigurat că nu se va lovi de probleme economice la club şi că, din vară, se vor face cel puţin patru transferuri care să întărească actualul lot.

Ofensiv şi bun pentru tineri
Dinamo va practica un fotbal ofensiv şi spectaculos cu Mulţescu pe bancă, antrenorul de 61 de ani fiind adeptul sistemului 4-3-3, dar şi al promovării tinerilor talentaţi: "Eu pregătesc întotdeauna trei sisteme, 4-2-3-1, 4-4-2 şi 4-3-3. Ultimul e cel care îmi place cel mai mult pentru că sînt adeptul jocului Barcelonei".

S-a jurat că nu vine cît e Borcea
În primăvara lui 2008, Mulţescu a fost numit antrenor în etapa a 22-a şi a fost dat afară după doar 5 runde, după înfrîngerea cu CFR, 1-2. "Nu mai vin în viaţa mea la echipa asta cît un anume conducător va fi acolo. Jur să o bat pe Dinamo unde o prind!", a transmis nea Gigi atunci, făcînd referire la Cristi Borcea, cel care l-a destituit după două victorii, două remize şi un eşec.

8.000 de euro lunar va cîştiga, din vară, Mulţescu la Dinamo, acordul urmînd să fie valabil pînă în iunie 2015. Tehnicianul va încasa şi o primă de instalare ce încă se mai negociază

"Ţălnar să pregătească echipa după capacităţile lui profesionale, la vară o să vedem care va fi strategia. Dacă nu vom fi în Europa, va fi o reconstrucţie amplă. Dacă vom fi în cupe, nu prea vom avea pregătire de vară" (Constantin Anghelache, preşedinte executiv Dinamo)

"Nu m-a sunat nimeni de la Dinamo, poate or fi fost discuţii între ei acolo, eu nu ştiu nimic. Am un proiect aici, la Mediaş, pînă la vară, apoi vom vedea ce va fi" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Gaz Metan)

"Lotul e subţire, asta se observă, dar nu avem nici condiţie fizică, s-a văzut şi la meciurile trecute. De fiecare dată cînd am cîştigat, am făcut-o la limită" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Credem pînă la final în calificarea în Europa League. Mai sînt şapte etape, dacă ne calificăm, bine, dacă nu, asta-i situaţia!" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Pe Beţa nu-l vrea numai Dinamo"
Impresarul Florin Iacob a comentat ieri interesul roş-albilor pentru Dean Beţa, 21 de ani, afirmînd că speră ca afacerea să se perfecteze curînd: "Am vorbit cu domnul Anghelache, o să mă mai văd cu cei de la Dinamo zilele astea. Nu doar această grupare îl vrea pe Beţa, mai sînt şi alte echipe interesate, e un fotbalist de calitate". Printre formaţiile ce-l vizează pe fundaşul de bandă, liber de contract, este şi Steaua.

"Bateţi Steaua!"
Galeria roş-albilor a fost alături de elevii lui Ţălnar chiar şi după eşecul de la Tîrgu Jiu, la finele partidei chemîndu-i pe jucători la salut şi transmiţîndu-le acestora: "Vreţi să salvaţi sezonul? Bateţi Steaua şi n-o lăsaţi să fie campioană la meciul cu noi!". Derby de România e programat pe 10 mai, pe Arena Naţională.

Inbox
- Reprezentanţii Borussiei Monchengladbach, locul 7 în Bundesliga, au venit duminică seara la Tîrgu Jiu să-i vadă la lucru pe Dan Nistor şi pe Marius Alexe.
- Steliano Filip are întindere musculară şi nu se va antrena deloc trei zile. Pierde meciul cu Mediaş, de duminică!
- Cu toate că erau necăjiţi după eşecul din teren, Alexe şi Andrei Cristea au zăbovit cîteva momente chiar pe gazon, la Tîrgu-Jiu, pentru a oferi autografe şi-a face poze cu copiii de mingi ai Pandurilor.
- Strătilă s-a luat de Dorin Rotariu după meciul din Oltenia, explicîndu-i puştiului, cu mişcări largi şi nervoase, cum ar fi trebuit să şuteze la poartă, la marea ocazie a tînărului de 17 de ani din minutul 82.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
hellrider
hellrider  •  23 Aprilie 2013, 21:22

V-ati gandit mult ca sa publicati minciuna asta cu Multescu?Mari mincinosi sunteti.Ca nisteCurve din alea ieftine.Facti orice ca sa va vindeti ziarul.

dog_one
dog_one  •  23 Aprilie 2013, 20:38

ADEVARUL E CA MOLTESCU E MULT PESTE TALNAR SI ARE MAI MULTA REALIZARI. PETRE SI NICULAE NU SUNT DE DINAMO!

duta_dd
duta_dd  •  23 Aprilie 2013, 16:25

ce sens are sa vina multescu? daca tot e sa vina un fost dinamovist hai sa ne uitam la Contra, sau la Selymes - de ce mereu niste antrenori limitati gen multescu? mai bine cu Talnar, care nu face nici bine dar nci rau..

Vezi toate comentariile (61)
Comentează