FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Fotbalistul testat toată vara de Dinamo semnează cu alt club din Superligă! Motivul pentru care oficialii „câinilor” au făcut un pas în spate

Dinamoviștii au rămas cu „buza umflată” în ceea ce-l privește pe Kevin Ciubotaru / foto: Cristi Preda (GSP)
Dinamoviștii au rămas cu „buza umflată” în ceea ce-l privește pe Kevin Ciubotaru / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 10:14 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 23:16

Kevin Ciubotaru nu mai semnează cu Dinamo! Fundașul testat de „câini” în ultimele săptămâni, inclusiv în stagiul din Slovenia, va deveni în scurt timp jucătorul celor de la Hermannstadt, au aflat sursele GSP.ro. Tergiversările repetate ale clubului par să fi avut în spate o problemă medicală, iar fotbalistul de 19 ani s-a înțeles cu alt club din Superligă.

Părea aproape sigur că Dinamo se va întări cu Kevin Ciubotaru, dar situația s-a schimbat drastic în ultimele zile. Iar Ovidiu Burcă și ai săi au rămas, oficial, fără omul pe care l-au tot testat în această vară.

Goncalo Gregorio, marcatorul lui Dinamo din meciul cu FCSB, mare fan UFC: „Îl am tatuat pe picior”
Dinamo
Goncalo Gregorio, marcatorul lui Dinamo din meciul cu FCSB, mare fan UFC: „Îl am tatuat pe picior”

Tânărul care a evoluat la juniorii lui Rangers în sezonul anterior a venit în probe la roș-albi, a trecut cu brio toate testele, inclusiv cele medicale, însă clubul a tot amânat semnarea contractului. Motivul? O mai veche problemă medicală a jucătorului, care a suferit de hernie în perioada petrecută în Scoția.

Specialiștii consultați de Kevin Ciubotaru asiguraseră că fotbalistul e apt de joc și că problema nu mai e de actualitate, însă Dinamo nu s-a înghesuit să-i ofere contractul.

Kevin Ciubotaru nu mai semnează cu Dinamo, merge la Hermannstadt!

Fapt care, spun surse autorizate ale Gazetei, i-a deranjat pe reprezentanții fotbalistului, care au acuzat lentoarea cu care Dinamo a tratat în ultimele două săptămâni legitimarea lui Ciubotaru. 

Aceștia s-au simțit duși de nas de Dinamo și, cum situația lui s-a precipitat, au decis să-l direcționeze pe jucător spre alt club din Superligă. Kevin va ajunge la Hermannstadt, urmând să semneze cu sibienii joi, cel târziu vineri. 

Două cluburi din Europa, Rapid Viena și o grupare din a doua ligă franceză, au intenționat să-l ia pe Ciubotaru în probe, dar Hermannstadt s-a angajat că-i va oferi un contract, iar părțile au ajuns la un acord verbal.

Reacția clubului Dinamo: „Aveam contractul pregătit”

Oficialii lui Dinamo au oferit un punct de vedere după apariția informației:

„Am primit ultimele rezultate ale investigațiilor medicale vineri dimineața. I-am rugat pe reprezentanții jucătorului să ne pună în legătură cu Rangers, pentru a nu fi nevoiți să plătim compensația de formare, care s-ar fi ridicat la câteva zeci de mii de euro. 

Abia ieri, 26 iulie, am primit acordul de la Rangers, prin care aceștia acceptau un procent dintr-un viitor transfer, în locul compensației de formare. Clubul avea contractul pregătit pentru Kevin încă de la mijlocul săptămânii trecute”, a precizat administratorul special Vlad Iacob, pentru GSP.

Kevin Ciubotaru a bătut la ușile marilor cluburi

Născut la Roma, dar reprezentând România la naționalele de juniori, Ciubotaru nu a mai jucat până acum la vreo echipă din țară. A plecat din Italia de copil și s-a școlit în Austria, mai întâi la Rapid Viena, apoi la Admira Wacker. A fost la Parma Primavera, a trecut apoi în Albion, la Kinetic Academy, iar de la începutul lui 2022 până acum câteva zile a fost la Glasgow Rangers B.

Dar Kevin a bătut și ușile marilor cluburi, iar unele l-au avut în vizor. A fost la un trial la Chelsea în 2019, dar a recunoscut că ar fi fost un pas prea mare pentru acel moment. Un an mai târziu a încercat să semneze cu Tottenham, doar că neobținerea permisului de muncă i-a blocat transferul.

Fotbalistul testat toată vara de Dinamo semnează cu alt club din Superligă! Motivul pentru care oficialii „câinilor” au făcut un pas în spate
Kevin Ciubotaru antrenându-se în cantonamentul lui Dinamo din Slovenia

„Calitățile mele sunt viteza, driblingul și rezistența. Am stilul de joc al lui Theo Hernandez de la Milan, cu toate că mai am mult de lucru cu piciorul drept. De fapt, mai am multe de învățat", a declarat românul pentru sursa citată.

Kevin a admis că ultimii ani, cu trialuri și cu mutări de la un club important la altul în căutarea transferului perfect, l-au cizelat și i-au dezvoltat o mentalitate de oțel.

„Toate încercările ultimilor doi ani m-au fortificat incredibil pentru momentul adevărului. Am mers înainte ca robot, concentrat mental doar pentru a arăta cel mai bun fotbal de care sunt capabil. Nu mai am emoții”, a mai comentat puștiul.

Am încercat la 9 cluburi din Anglia până să primesc contractul de la Rangers. Am fost și m-am antrenat cu Chelsea, Spurs, West Ham, Watford, Southampton, Brentford, în timp ce Sheffield United și Leicester mi-au oferit posibilitatea de a semna cu academiile lor.

- Kevin Ciubotaru

Tânărul jucător evoluează ca fundaș stânga. Totuși, Kevin poate juca și mijlocaș stânga într-un sistem 3-5-2.

VIDEO Răzvan Oprea îi critică pe acționarii lui Dinamo: „Cum să-ți dau eu bani ca să faci tu business cu ei?”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo a pus în vânzare biletele pentru duelul cu Sepsi » PCH, sold out într-o jumătate de oră

EXCLUSIV Vlad Iacob blochează planul Red&White! Ce departament rămâne momentan în aer la Dinamo

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (5)
sdoru
sdoru  •  27 Iulie 2023, 21:59

Cui trebuie sa ii mulțumim pentru aceasta lentoare??? Dacă Dinamo nu îl aducea la antrenamente rămânea doar un jucător.... Oare trebuie sa ii mulțumim administratorului special pentru ritmul cu care s-a mișcat pentru semnarea contractului?

Trotsky
Trotsky  •  27 Iulie 2023, 16:35

Lasă, il transfera GSP in redacție, ca la ei merge si cu hernie

Maradonatu
Maradonatu  •  27 Iulie 2023, 12:03

"Și-a luat țeapă???" Nu mai schingiuiți limba română!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează