FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum s-a autosabotat Dinamo ani de zile » Ahmed Bani e doar vârful aisbergului: „Românii au stricat tot, nu spaniolii!”

Gabi Răduță, fostul manager al Academiei lui Dinamo, a comentat pe seama scandalului momentului, mutarea mijlocașului Ahmed Bani (18 ani) la Dinamo.
Gabi Răduță, fostul manager al Academiei lui Dinamo, a comentat pe seama scandalului momentului, mutarea mijlocașului Ahmed Bani (18 ani) la Dinamo.

Articol de - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 20:41 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 21:59

Gabi Răduță, fostul manager al Academiei lui Dinamo, a comentat pe seama scandalului momentului, care îl are în prim-plan pe mijlocașul Ahmed Bani (18 ani).

Gabi Răduță e de părere că declinul Academiei lui Dinamo a început cu mult înaintea venirii lui Pablo Cortacero și consideră că lucrurile sunt greu de reparat în acest moment. Problemele sunt mult mai profunde, de la infrastructură și alimentație, până la lipsa unei strategii coerente. 

Gabi Răduță, despre scandalul provocat de transferul lui Bani de la Dinamo

„Din păcate s-au trezit prea târziu! Așa au procedat cu toți jucătorii din academie, nu au făcut nimic pentru ei, au și căutat sa scape imediat. Fără nicio strategie. Au fost ținuți la juniori până la terminarea junioratului, nu au fost luați în cantonament, nu au fost luați în ciclul săptămânal la prima echipa. În contextul în care an de an acești copii au fost cei mai buni din România, ei cu cei de la Viitorul. Când ești tot timpul pe primele locuri pe țară, înseamnă ca ești bun! 

După intervine strategia clubului, sa îi promovăm și să îi ținem la prima echipă, înainte cu doi ani de terminarea junioratului, cum am făcut noi strategia la academie. Una este să te pregătești cu seniorii, în condiții foarte bune, și alta este să te antrenezi pe ciment și să bei apă din lacul Pantelimon, să ai 10 mingi la 4 grupe, fără masă, vitaminizare. Și cu toate acestea, am dominat fotbalul pe România împreuna cu Viitorul și au apărut foarte mulți jucători, la nivel de echipa naționala și Liga 1. 

Așa s-au pierdut foarte mulți, din cauza strategiei proaste de la prima echipă. Dacă Tîrcoveanu, Ciubotariu, Dima, Ion Gheorghe, Nedelcearu, Neicutescu, Dudea, Costache, Muțiu etc nu plecau, se ratau și ei! Aici nimeni nu ii bagă in seama! Au mai rămas Grigore, Moldoveanu, Mihaiu, Eșeanu, Măgureanu, Lazar, Crețu, Ahmed, Borcea. Mai sunt foarte mulți care vin din spate: Mitrovici, Floarea, Ionescu, Mateieș, Sutru, Curea, Tapurin, Amzar, Spînu, Florescu, Tălmaciu. Se vor pierde și ei, dacă nu se schimbă strategia clubului! Eu am tras un semnal de alarmă, m-am luptat pentru acești copii. Ei au fost denigrați din interiorul clubului, pentru a fi aduși jucatori străini fără valoare.

EXCLUSIV Cum s-a autosabotat Dinamo ani de zile » Ahmed Bani e doar vârful aisbergului: „Românii au stricat tot, nu spaniolii!”
Gabi Răduță

Colac peste pupăză, a renunțat la noi în această vară, în contextul în care am pierdut în ultimul minut titul de campioana la U19 și s-au complăcut în a fi pe locul 6 la echipa a 2-a și pe locul 8 la U19, după patru finale jucate consecutiv. Cred ca și-au dorit sa ajungă aici unii dintre ei, să poată sa facă ce vor ei! 

Că veni vorba de Bani. Ahmed și Borcea, împreuna cu Pitu de la Viitorul, sunt cei mai buni copii din țară la categoria lor de vârstă. Știți ca Ahmed nu a jucat nici la Dinamo 2, nici la juniori și nici la Dinamo 1? De 6 luni! Nu este normal să își dorească să plece, când în club este un haos total? Cum poate sa progreseze? Așa ca dacă nu sunt in stare sa gestioneze acești copii, pentru binele lor mai bine îi lasă să plece”, a declarat Gabi Răduță pentru GSP.ro.

Cu o strategie bună, acești copii puteau ține Dinamo mulți ani de acum. Dar asta s-a vrut! Nici nu știu cât sunt de vină spaniolii pentru dezastrul de la Dinamo. Panta descendentă a început când eu am spus lucrurile reale, fiind în club, iar toată lumea a stat în spate, gândindu-se la un loc călduț în club. S-au gândit la ei și la interesele proprii, eu la DINAMO! Românii au stricat tot! Nu spaniolii, nu renunțau spaniolii la noi și la Dănciulescu
- Gabi Răduță

VIDEO. Ricardo Grigore, declarații la reunirea dinamoviștilor: „Suporterii au spus că sunt alături de noi. Încă trebuie să avem speranțe!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Diego Fabbrini începe negocierile cu o formație din Liga 1 » Italianul vrea să câștige titlul

EXCLUSIV DDB îl trage la răspundere pe Dorin Șerdean: „Cum beneficia clubul de plecarea unui jucător, fără a obține bani? Timpul a expirat!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (32)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  04 Ianuarie 2021, 06:26

Atat de buni sunt juniorii aia ca zici ca sunt pe patine, Grigore , junioru lui Dinamo, la meciu cu CFR Cluj a gasit ceva valoros pe jos de unde a dat Debeljuh gol, asa ca mai lasati-ne cu copii astia ***, sunt buni doar la judet si la academie, cand ii bagi la nivelul ligii 1 sunt varza, ca niste pui de crevedia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Ianuarie 2021, 05:19

Rs Raduta amesteca adevaruri de necontestat ( cum at fi lipsa de sanse date unor juniori) cu basme de-ale lui. Pai Nedelcearu, Costache, Ciobotariu erau toti titulari cand au plecat si au facut-o pe bani bunicei. Nu au plecat in niciun caz pt ca erau nebagati in seama. Doi la mana, multi din fostii lui juniori au niste carente tehnice, tactice si fizice de te doare capul. Sa ne uitam la un Rici, Mihaiu, Magureanu de exemplu. Pai astora si nu numai li si-au dat zeci de sanse la prima echipa si nu au aratat calitate niciun moment. Ce sa facem daca nu au valoare, nu ii poti juca la infinit doar pt ca sunt tineri.

markjohn
markjohn  •  03 Ianuarie 2021, 23:31
Postat de fcsbnuesteaua pe 03 Ianuarie 2021, 23:22

bah tu esti chior ?? am zis de fcsb nu de steaua ...DACA NE DESFIINTAM NE MUTAM LA STEAUA !!!

da,la Steaua din liga 1,pentru ca repet,cum va desfiintati voi o sa se desfiinteze si clona csa. deci tot aici o sa fiti sa discutati de Steaua din liga 1. retine ce ti-am spus acum 4 ani,cum va desfiintati cum o sa se rezolve probleme stelei cu mapn si csa. o sa vezi.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează