FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BRAŞOV 0-0

Dinamo s-a lovit iar de Braşovul care i-a luat tilul în 2009 » Deja vu

Alexe și colegii săi de la mijlocul terenului nu au mai reușit aseară să creeze ocazii pentru atacanți
FOTO Cristi Preda +1   FOTO
Alexe și colegii săi de la mijlocul terenului nu au mai reușit aseară să creeze ocazii pentru atacanți FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2011 11:02

Liderul Dinamo s-a încurcat aseară pe teren propriu în faţa echipei care i-a suflat titlul de campioană în urmă cu trei ediţii

Atacul stelar al alb-roşiilor, Dănciulescu - M. Niculae, a fost neputincios în faţa defensivei bine organizate a Braşovului, care a fost dublată perfect de intervenţiile formidabile ale portarului portughez Felgueiras

Liderul Dinamo s-a încurcat aseară pe teren propriu în faţa echipei care i-a suflat titlul de campioană în urmă cu trei ediţii

Atacul stelar al alb-roşiilor, Dănciulescu - M. Niculae, a fost neputincios în faţa defensivei bine organizate a Braşovului, care a fost dublată perfect de intervenţiile formidabile ale portarului portughez Felgueiras


"Campionatul se cîştigă cu echipele mici, nu trebuie să ne încurcăm cu Braşovul", de aici au pornit dinamoviştii partida de aseară. N-au uitat că în 2009 "stegarii", pregătiţi pe atunci de Răzvan Lucescu, i-au bătut cu 2-0 în Groapă şi le-au suflat titlul de sub nas cînd le era lumea mai dragă şi au trimis-o în Ligă pe defuncta Unirea Urziceni.

Suporterii de la tribuna I sînt optimişti, "cîinii" lor sînt lideri, dar fac haz de necaz: "Luăm şi noi campionatul cînd se joacă tur preliminar în Liga Campionilor şi iar picăm cu Manchester United".

Braşovenii sînt pe 12, dar n-arată chiar atît de mici. Meciul începe cu mîna de fani războindu-se cu conducătorii liderului şi cu oaspeţi expediind primul şut spre poarta lui Bălgrădean (3). Moţi îi dă şi el emoţii propriului goalkeeper (11). Stoperul a pasat aiurea în preajma careului direct în picioarele lui Moutinho, care l-a pus pe Buga în poziţie de "jocker jos", dar Pele a liftat mingea spre colţul lung, la o palmă de 1-0.

0-0 echitabil la pauză
Dinamo a fost de nerecunoscut în prima repriză. Nu i-au ieşit combinaţiile. E drept că şi replica curajoasă a formaţiei de sub Tîmpa i-a cam surprins pe alb-roşii. Cu toate astea, liderul Ligii I şi-a trecut în cont cîteva ocazii mari, prin Dănciulescu (14, 33), Moţi (30) şi M. Niculae (35), dar imprecizia în faţa buturilor sau intervenţiile lui Felgueiras au menţinut tabela intactă. "Cîinii" lui Ciobotariu au zis mersi pînă la urmă că s-a intrat cu 0-0 la pauză. Moutinho (38), arma secretă a oaspeţilor, s-a infiltrat în viteză în careu, printre Diabate şi Moţi, dar şutul portughezului a trecut puţin pe lîngă poartă.

Au înclinat degeaba terenul
În partea secundă, gazdele au înclinat pur şi simplu terenul spre poarta lui Felgueiras. Numărul 13 braşovean i-a exasperat însă pe dinamovişti cu plasamentul şi cu paradele sale formidabile. Lusitanul a scos mai întîi de la rădăcina barei lovitura liberă executată parşiv de la 20 de metri de C. Munteanu (59), apoi l-a hipnotizat pe Dănciulescu (69), care i-a trimis direct în braţe o minge pe care a avut-o pe frunte la 6-7 metri. Felgueiras a cîştigat şi duelul de la distanţă cu Bakaj (75), căruia i-a respins din plonjon "directa" de la 25 de metri. Schimbarea logică a mîinii moarte Alexe, n-a adus nimic nou în final. Astfel, Dinamo realizează a doua remiză albă în Ştefan cel Mare după cea cu Rapid, echipă care se poate apropia la două puncte de alb-roşiii dacă diseară cîştigă derbyul cu Steaua.

Cifrele meciului Dinamo - FC Braşov
5    ocazii    2
60%    posesie    40%
20    şuturi la poartă    8
14    şuturi pe poartă    2
7    cornere    7

Dinamo
Aşezare 4-1-4-1
34. Bălgrădean    6
24. Luchin    6   
21. Dr. Grigore    6   
30. Moţi    5
# 29. Ţucudean, 80
2. Diabate    6   
5. D. Kone    6
26. L. Rus    6
7. C. Munteanu    6   
25. Dănciulescu (cpt)    5   
10. Alexe    5
# 20. Bakaj, 70    5
9. M. Niculae    5   
Antrenor Liviu Ciobotariu
Rezerve: Naumovski, D. Stoica, Pătraşcu, Scarlatache, R. Stănescu

FC Braşov
Aşezare 4-4-2
13. Felgueiras    8
2. Velayos    6
6. Majernik    7
28. L. Munteanu    7
11. Distefano    6
16. Viveiros    6
# 8. Mateiu, 57    6
26. Madeira    7
18. M. Cristescu (cpt)    6
10. Chipciu    6
# 70. Kanu, 84
29. Buga    6
# 21. Fl. Stîngă, 90
79. Moutinho    6
Antrenor Daniel Isăilă
Rezerve: Godinho, Cr. Ionescu, Machado

Arbitru Cr. Balaj 7 (Baia Mare). Asistenţi Z. Szekely 5 (Baia Mare), S. Gheorghe 5 (Suceava).

Cartonaşe galbene: Felgueiras (68), Velayos (74) / Moţi (77)

Spectatori 2.000

Ganea: "La iarnă plec!"
Sătul să fie trimis în mod constant la Dinamo II pe motiv că nu doreşte prelungirea acordului în termenii propuşi de conducere, Liviu Ganea anunţă că se va despărţi de "cîini" în această iarnă. În ianuarie, vîrful de 23 de ani intră în ultimele 6 luni de contract şi speră să rezilieze înţelegerea de comun acord cu şefii clubului: "Nu e nici o problemă că nu ne înţelegem asupra prelungirii contractului, din iarnă voi putea alege altceva, trebuie să plec şi să joc!".

Balaj i-a băgat în şedinţă
Antrenorii celor două echipe, Daniel Isăilă şi Liviu Ciobotariu, s-au întreţinut pe toată durata încălzirii jucătorilor înainte de startul partidei. Cei doi au fost întrerupţi de Cristi Balaj, care i-a băgat într-o şedinţă de cîteva minute, timp în care le-a explicat care este limita pentru a-i reproşa anumite faze în timpul partidei şi i-a rugat să le transmită propriilor fotbalişti că nu va tolera nici un fel de acte de indisciplină. "Centralul" băimărean le-a urat apoi amîndurora succes.

Toloza s-a rupt
Daniel Isăilă a fost nevoit să facă o schimbare în primul 11 chiar înaintea debutului partidei. Mijlocaşul Juan Andres Toloza a suferit o leziune musculară la piciorul drept la încălzire şi a avut nevoie de ajutorul masorului pentru a putea părăsi gazonul. În locul său, antrenorul "stegarilor" l-a titularizat pe Moutinho.

Ofsaid eronat
În minutul 25, Marius Niculae i-a pasat lui Alexe, lăsîndu-l pe acesta singur cu poarta goală, într-o fază în care s-ar fi putut deschide scorul. Asistentul Zoltan Szekely, din Baia Mare, a ridicat fanionul, semnalînd o poziţie de ofsaid. Reluările DigiSport au demonstrat că arbitrul s-a înşelat (foto 1)! Mai mult, şi celălalt asistent, Sebastian Gheorghe, a greşit tot în defavoarea lui Dinamo, cea mai mare ocazie a braşovenilor din prima repriză apărînd după un ofsaid nesemnalizat la Buga (foto 2).

Mister s-a înclinat în faţa lui Dănciulescu
Fosta mare glorie a clubului din Ştefan cel Mare, Cornel Dinu, i-a făcut un cadou neaşteptat lui Ionel Dănciulescu, cu ocazia marcării golului cu numărul 200 în Liga 1, reuşită în etapa precedentă, cu Ceahlăul (5-0). Mister i-a înmînat atacantului de 34 de ani o plachetă de sticlă din partea clubului, în semn de apreciere pentru performanţa obţinută. De asemenea, pe perioada meciului, pe panourile publicitare au rulat imagini cu golgeterul dinamovist. Dănciulescu se află pe poziţia a doua a clasamentului golgeterilor all-time, la 52 de goluri distanţă de liderul Dudu Georgescu.

inbox
- Braşovenii Dedu şi Voiculeţ n-au făcut aseară parte din lot. Ei au fost trimişi de conducerea clubului să se pregătească alături de juniori pentru că au făcut memorii la LPF, cerîndu-şi restanţele financiare.
- George Curcă nu a prins nici aseară lotul şi e din ce în ce mai clar că nu mai e dorit la Dinamo. Conducerea va încerca în iarnă să scape de el.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (57)
lp64
lp64  •  24 Octombrie 2011, 22:13

"la două puncte de alb-roşiii dacă..." Unde ai invatat limba romana, bai "ziaristule"? Trebuia sa pui vreo patru de i, ca sa fie lumea multumita, bai fraiere!

ionutz7895
ionutz7895  •  24 Octombrie 2011, 21:02

5 ocazii 2 60% posesie 40% 20 şuturi la poartă 8 14 şuturi pe poartă 2 7 cornere 7 Cum sa fi atat de impertinet, sa spui ca este un rezultat echitabil, si ca, cu putina sansa Brasovul putea castiga, dupa ce Dinamo are gol anulat aiurea..si ocazii dupa ocazii. Domnul Isaila probabil s.a uitat la alt meci:)

mihai_ferdinand
mihai_ferdinand  •  24 Octombrie 2011, 16:10

Ar fi putut fi gol? niculae pasa la alexe , alexe la munteanu si acesta marcheaza, chiar daca arbitrul a fluierat. Asa ca cei care vor zice, ca daca faza ar fi curs, poate ar fi ratat, nu au de ce sa se mai lege. Lasa ca iese iar cfr-ul si anul asta, ca doar nu o sa ia campionatul cineva care nu a dat cu banul! :)) la mai mare cfr!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează
Close