FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA 1-0

FOTO Dinamo, victorie de aur cu UTA! „Câinii” nu mai sunt pe loc retrogradabil după 23 de etape. Cronica scrisă de pe „Arcul de Triumf”

Articol de , , - Publicat vineri, 08 martie 2024 22:07 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 01:56

Dinamo a învins-o pe UTA, 1-0, a retezat orice speranță de play-off a lui Mircea Rednic și a încheiat deasupra liniei sezonul regulat. Fantastică transformare a echipei ce părea condamnată!

Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase
BĂTĂLIA PENTRU PLAY-OFF
Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase

Dinamo - UTA 1-0, cronica scrisă de pe „Arcul de Triumf”: Victorie alb-roșie în bătălia de la Cașin

Cruntele scene de huliganism derulate pe „Arc” au întârziat câteva minute startul unei partide cu o miză uriașă pentru UTA.

Pentru prima oară de la revenirea în prima ligă, „Bătrâna Doamnă” avea șansa de a ajunge în play-off. Artizanul performanței? Mircea Rednic, un nume uriaș din istoria lui Dinamo, dar care și-a propus să n-aibă milă de echipa care l-a concediat fără preaviz în 2021. Va avea el sorți de izbândă?

Dar cu toată miza și declarațiile războinice ale antrenorului, UTA a început timid și modest meciul cu Dinamo. La fel se întâmplase și la precedentele două vizite la București, cu FCSB și Rapid, semn că „textiliștilor” nu le place aerul de Capitală.

Dinamo a fost aproape să taxeze jocul la așteptare al oaspeților pentru prima oară în minutul 5, când Pavicic, excelent angajat de Abdallah, a ratat cu puțin ținta, trimițând pe lângă din 11-12 metri.

UTA a continuat să fie pasivă, „anesteziată”, parcă, de raidurile curajoase ale dinamoviștilor. Gregorio a trecut și el pe lângă gol în minutul 14, dar deznodământul devenea, cumva, previzibil. N-a mai lipsit mult până când Iacob a scos mingea din plasă.

Defensiva arădenilor a fost martoră oculară la faza-șnur a „câinilor” din minutul 20, cea care a schimbat tabela pe „Arc”.

Note GSP după Dinamo - UTA 1-0 » Cum s-au descurcat „câinii” care au evadat din zona retrogradării directe + cine a dezamăgit din nou
DINAMO - UTA 1-0
Note GSP după Dinamo - UTA 1-0 » Cum s-au descurcat „câinii” care au evadat din zona retrogradării directe + cine a dezamăgit din nou

Tactica pământului pârjolit

Gnahore și Abdallah au colaborat excelent în jumătatea adversă, l-au lansat pe Moura în flanc, din centrarea brazilianului născându-se golul lui Gregorio. Nemarcat la marginea careului, vârful lusitan a avut prezență de spirit și a înscris printr-un șut ușor deviat, chiar la poarta „pârjolită” de ultrași cu câteva zeci de minute înainte.

Scor conform cu ceea ce se jucase până atunci, în timp ce UTA își lua „la revedere” din mers de la obiectivul pentru care venise la București.

UTA, pusă la respect, Kopic chiar a dat drumul la „câini”

Reinventați de Kopic, dinamoviștii au controlat prima repriză, rareori le-au dat timp de gândire și exprimare unor adversari depășiți serios de miza meciului.

Prima repriză s-a încheiat cu Dinamo „călare” pe un val de entuziasm și cu UTA numărată în picioare, spre uluiala lui Rednic, dezlănțuit pe margine în fața neputinței propriei echipe.

Pauză pe „Arcul de Triumf”, un ochi pe celelalte stadioane și liber la calcule - pentru cine are nevoie să le facă. Plus un scurt moment de introspecție.

45 de minute și o rundă de box

Uluitor la ce scene barbare am putut fi martori cu un sfert de oră înainte de startul partidei! Și un mare minus în dreptul organizatorilor și al forțelor de ordine, luate serios pe nepregătite, neputincioase, aproape, în fața „ambuscadelor” puse în scenă de piromanii din peluze.

Un 8 martie „flambat”, deci, pentru doamnele și domnișoarele care au asistat la spectatolul de proastă factură al băieților în negru. Curată depravare!

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Care play-off?

Nimic semnificativ la reluare. Dinamo, aceeași echipă incomodă, montată să nu cedeze nici măcar un centimetru de teren în fața arădenilor. Iar UTA, cu două schimbări efectuate la pauză, la fel de palidă, monotonă și lentă.

Târziu, foarte târziu au început arădenii să se arunce cu mai mult avânt spre poarta lui Golubovic. Dar pe aici nu se trece! Slovenul și-a respectat statutul, a plonjat fantastic la șutul lui Freitas și a evitat golul ('73). Și cam asta a fost contraofensiva arădeană, ca să rămânem pe tematica belicoasă propusă de cei din peluze.

Minunea Dinamo

Iar apoi intră în scenă măiestria lui Kopic. A devenit un trend ca Dinamo să închidă cu „lacătul” meciurile pe care le controlează, să închidă ușa-n nas, pur și simplu, oricăror intenții ofensive ale adversarilor. A făcut-o cu Farul, cu Hermannstadt, la fel s-a întâmplat și cu UTA.

Rămasă „de căruță” în bătălia pentru play-off, UTA nu și-a mai revenit până la final, încheind prost o seară ce în teorie trebuia să fie una mare pentru club. În toată această ecuație, Dinamo, la fel ca-n basme, s-a metamorfozat atât de tare încât a încheiat sezonul regulat deasupra locurilor direct retrogradabile. Cine ar fi crezut?

Dinamo a învins-o pe UTA, 1-0, a retezat orice speranță de play-off a lui Mircea Rednic / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Dinamo - UTA 1-0

VIDEO. Atmosferă superbă creată de galeria lui Dinamo, după golul marcat de Gregorio

Update 19:15 / Zona stadionului, transformată în teatru de război

Apariția ultrașilor care o susțin pe UTA a produs un adevărat haos în jurul stadionului. Mai multe petarde au explodat, jandarmii au apelat la gazele lacrimogene. Lumea fuge speriată, fiecare unde apucă.

Dinamo, victorie de aur cu UTA! „Câinii” nu mai sunt pe loc retrogradabil după 23 de etape. Cronica scrisă de pe „Arcul de Triumf”

Ultrașii oaspeților au intrat în contact cu forțele de ordine într-o scenă înțesată de violențe, desfășurate inclusiv pe scările bisericii Cașin. S-au folosit gazele lacrimogene, resimțite din plin și de oamenii neimplicați la meci. Jandarmii au intervenit cu câini sau călare, spre uluiala bătrânilor, femeilor cu copii de mână sau a trecătorilor.

UPDATE 19:05 / Intrarea în stadion, blocată

Venirea ultrașilor steliști la meci a dat peste cap accesul în stadion. Intrarea obișnuită este blocată de jandarmi. Suporterii dinamoviști de la Tribuna 2 și PCH sunt nevoiți să ocolească și să intre prin zona arenei de atletism.

UPDATE 19:00 / Scandal la stadion

Autocarul celor de la UTA a nimerit într-un veritabil cor ostil de fluierături din partea „câinilor”. Surprinzător însă numele celui care a fost cel mai vocal dintre suporterii dinamoviști. Este vorba despre Elyass Bucurică, liderul Peluzei Cătălin Hîldan. Venit până în apropierea gărdulețelor montate de Jandarmerie, liderul de galerie dinamovist a fost extrem de violent verbal.

Scandal la stadion înainte de Dinamo - UTA » Înjurături imposibil de reprodus: „Ați ajuns, țăranilor?!”
Dinamo - UTA
Scandal la stadion înainte de Dinamo - UTA » Înjurături imposibil de reprodus: „Ați ajuns, țăranilor?!”

UPDATE 17:40 / A fi sau a nu fi incidente

+9 FOTO

Nu degeaba meciul e considerat unul cu grad ridicat de risc. Cu două ore și jumătate înainte de start, străzile din jurul “Arcului” și intersecțiile din apropierea stadionului sunt înțesate cu reprezentanți ai forțelor de ordine. Sunt zeci de jandarmi și stewarzi deja mobilizați pentru a preîntâmpina orice eveniment de natură tensionată. Numărul celor alocați pentru această partidă e vizibil mai mare decât la ultimul meci de pe teren propriu al “câinilor”, cel cu Hermannstadt.

Sunt jandarmi pregătiți să acționeze în toate zonele considerate “fierbinți” din jurul stadionului. GSP a ajuns la arena de lângă biserica Cașin și prezintă primele imagini.

Dinamo - UTA, echipele de start:

Dinamo: Golubovic - Patriche, Velkovski, Homawoo - Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu - Milanov, Abdallah, Goncalo
Rezerve: Railean, Selmani, Iglesias, Ilic, Neagu, Bani, R. Grigore, D. Irimia, N. Roșu, Amzăr, Edgar Ie, C. Costin
Antrenor Zeljko Kopic

UTA: Fl. Iacob - Căpușă, Stolnik, Benga, Conte - Micovschi, C. Mihai, Machado - Fabry, Luckassen, Omondi
Rezerve: Kucher, Stanciu, Trif, De Freitas, R. Pop, Iurasciuc, Vulturar, Morar, Lopez
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: „Arcul de Triumf” (București)
Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei) / A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia)
Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu Mureş) / Arbitru AVAR: Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa)

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”
DINAMO
Andrei Nicolescu, totul despre relația cu Ovidiu Burcă: „Am vrut să-l salvez și am greșit”
Mircea Rednic anunță război cu Dinamo: „M-am simțit trădat”
DINAMO - UTA
Mircea Rednic anunță război cu Dinamo: „M-am simțit trădat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
creeperno534
creeperno534  •  09 Martie 2024, 22:32

Dinamo a respectat fiecare articol din legea insolventei

nightought1
nightought1  •  09 Martie 2024, 21:01
Postat de dobrin pe 09 Martie 2024, 19:17

Blatistilor, ati furat 25 de milioane de euro, cati oameni mai vreti sa nenorociti?

25 de milioane ? De unde ai scos suma asta ? Cine pe cine a furat ? I-a furat cineva pe spaniolii aia adusi pe contracte grase de Cortacero ? Care au jucat doar cateva luni si voiau banii pe tot contractul ?Sau mai exact cine a fost furat ? S-a comis vreo ilegalitate ? A decis cumva justitia ca procedura insolventei e ilegala , sau despre ce vorbesti acolo mai exact ?

dobrin
dobrin  •  09 Martie 2024, 19:17
Postat de cordell.hull pe 09 Martie 2024, 08:29

Cum mai merge treaba la tas

Blatistilor, ati furat 25 de milioane de euro, cati oameni mai vreti sa nenorociti?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează