FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GRASSHOPPER 1-0

Dorel, bîntuit de Piţi » Ilie Dumitrescu a sesizat că randamentul lui Stoica e în scădere după plecarea lui Piţurcă!

Articol de , - Publicat vineri, 20 august 2010 00:00

Becali a vorbit cu jucătorul şi i-a dat posibilitatea să plece gratis de la Steaua, dar olteanul i-a garantat că vrea să rămînă, după ce i s-a promis că va fi om de bază.

Campania de achiziţii extrem de activă a lui Victor Piţurcă are şi efecte secundare pentru Steaua. Cum majoritatea fotbaliştilor aduşi erau apropiaţi de fostul antrenor, schimbarea conducerii tehnice i-a îngrijorat pe unii dintre ei. Dorel Stoica e cazul pe care Ilie Dumitrescu l-a sesizat. Şi pe care l-a rezolvat Gigi Becali, printr-o discuţie cu fotbalistul.

Tehnicianul a bănuit că e ceva în neregulă cu Dorel după jocul cu Brăneşti. A observat că jocul olteanului n-a mai fost la fel de bun ca în primele trei etape, cît echipa a fost condusă de Piţi, şi a intuit imediat posibilitatea ca despărţirea de fostul antrenor să-l fi bulversat. Stoica a venit la Steaua la iniţiativa lui Victor Piţurcă şi tot antrenorul îi garantase că se va ocupa de rezolvarea litigiului cu Craiova, care susţinea că îl mai are sub contract încă un an.

Gigi Becali a vorbit cu mijlocaşul de 32 de ani şi a clarificat lucrurile. "Dorele, dacă vrei să pleci, eu te las liber, gratis, aşa cum ai şi venit!", a început patronul. După care a continuat: "În cazul în care eşti de acord să continui, vreau ca mintea să-ţi fie doar aici, nu după Piţurcă sau în altă parte! Eu pot să-ţi garantez că-ţi voi respecta contractul, doi ani vei juca aici. Nu te vînd nicăieri în perioada asta! Şi Ilie te vrea, mi-a zis că are nevoie de tine". Fotbalistul a refuzat ocazia să schimbe echipa: "Sînt hotărît să joc la Steaua şi vreau să rămîn!".

Cifrele îl confirmă pe Ilie
Dumitrescu a intuit corect că Dorel Stoica n-a mai fost la fel de bun cu Victoria Brăneşti. Monitorizarea italienilor de la DSP arată că prestaţia mijlocaşului a scăzut la aproape toate capitolele faţă de cea etalată de el în primele trei runde, cu Piţurcă pe bancă.

Parametrul    Media primelor 3 etape    Media cu Brăneşti
Mingi jucate    80,6    66
Pase reuşite    59,5    51
Recuperări    10,3    9
Mingi pierdute    18,3    12
Driblinguri    0,3    0
Pase filtrante    3,8    1
Media notelor    6,66    6

20.000 de euro pe lună cîştigă Dorel Stoica la Steaua. Pe lîngă salariu, el a mai luat şi o sumă de bani la semnătură

1 gol a marcat Dorel pentru Steaua în primele 4 etape. El a fost integralist în toate jocurile

Piţi l-a luat la "naţională"
Recunoştinţa pe care Dorel Stoica o arată faţă de Victor Piţurcă e explicabilă. Piţi e cel care l-a promovat pe Dorel la echipa naţională, cînd mijlocaşul evolua pentru Craiova. Fostul selecţioner a insistat cu Stoica printre "tricolori" deşi alegerea lui era des criticată de către unii şefi de cluburi.

Cum l-a scăpat de Craiova
Universitatea a încercat să blocheze transferul lui Dorel la Steaua şi după aceea l-a ameninţat pe jucător că-i cere despăgubiri de 999.000 de euro. Piţurcă s-a implicat, a mers personal la Dumitru Dragomir ca să rezolve conflictul. Chiar el a povestit ce au discutat: "M-am interesat dacă actele Craiovei sînt valabile, nu voiam să-i pun în pericol cariera lui Stoica. Şefii Ligii mi-au garantat că legitimarea lui Dorel e regulamentară şi după aceea l-am adus în Ghencea oficial".

Nu şi-a revenit nici aseară
Dumitrescu a intuit corect că Dorel Stoica n-a mai fost la fel de bun cu Victoria Brăneşti. Monitorizarea italienilor de la DSP arată că prestaţia mijlocaşului a scăzut la aproape toate capitolele faţă de cea etalată de el în primele trei runde, cu Piţurcă pe bancă. Aseară, contra lui Grasshopper, unii parametri ai lui Dorel au fost chiar mai slabi decît cei de luni!

Parametrul    Media primelor 3 etape    Media cu Brăneşti    Media de aseară
Mingi jucate    80,6    66    60
Pase reuşite    59,5    51    40
Recuperări    10,3    9    10
Mingi pierdute    18,3    12    16
Driblinguri    0,3    0    1
Pase filtrante    3,8    1    2
Media notelor    6,66    6    5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
dorelu
dorelu  •  21 August 2010, 12:40

steaua trebuie sa joace cu bicfalvi si radut ca mijlocasi defensivi . jucatori de mare viitor !

sibman
sibman  •  20 August 2010, 14:50

poza asta din ce film este? zbor deasupra unui cuib de cuci?

ursuu01
ursuu01  •  20 August 2010, 14:30

nu frate asa joaca el un meci bun si 10 proaste,e in nota lui cum joaca,oricum blestemul craiova isi va face efectul

Vezi toate comentariile (12)
Comentează