FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Drumul rușinii: Dică s-a autosabotat și a acceptat să fie "secund" la FCSB » Greșelile exponențiale făcute în relația cu Gigi Becali

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 25 octombrie 2018 09:18

Nicolae Dică n-a pus nicio condiție la prelungirea contractului, nu a negociat un statut mai bun, a acceptat să fie asistentul lui Becali după un an în care se convinsese ce presupune să fii ”principal” doar teoretic la FCSB.

"Poate aș face mai multe dacă aș avea libertate mai mare" a fost declarația-surpriză a lui Dică de după înfrângerea de la Craiova. Nicolae a îndrăznit pentru prima oară să recunoască în public că patronul îi îngrădește libertatea de antrenor.

Surpriza a fost mare și pentru Becali, din moment ce "Nick" acceptase astă-vară să continue la FCSB deși știa perfect ce presupune jobul, după un an în care tot Gigi operase transferuri, schimbări în timpul partidelor, analize de după meciuri.

Dică a avut ocazia să pună condiții în întâlnirea de la palat în care Becali i-a pus în față actul de prelungire a colaborării, dar nu a comentat. A semnat, pur și simplu, că e de acord să mai continue încă un an. Nu a ținut neapărat să obțină o putere sporită, a acceptat să lucreze în continuare ca antrenor principal oficial și ca secund real.

A dat înapoi

Singura condiție a lui Dică a fost ca ordinele să nu fie transmise public, patronul să i le pronunțe direct lui. Un acord pe care Gigi nu l-a respectat, bineînțeles. Nu a rezistat tentației de a face paradă în emisiuni cu deciziile pe care le lua el în locul antrenorului. Nicolae s-a simțit jignit și de intervenția de duminică seară a lui Becali.

La TV DigiSport, proprietarul clubului "l-a dezbrăcat" oficial de toate puterile pe Dică, a recunoscut că doar el decide în toate privințele.

Tehnicianul a solicitat o discuție pentru clarificarea situației. "Am vorbit cu patronul și am rezolvat problema. A fost înțeles greșit. Așa cum și eu am fost greșit priceput când am spus că aș face mai multe cu o libertate mai mare. Poate rezultatele ar fi chiar mai slabe dacă aș avea o libertate totală" a fost afirmația de la TV Telekom Sport cu care fostul atacant a încercat să anuleze curajul pe care l-a arătat după eșecul de la Craiova. 

"De ce n-am angajat un antrenor ca Petrescu? Eu l-am adus pe Dică pentru că între un antrenor priceput și un altul mai slab, dar bun la suflet, cred că mai mare noroc am cu cel bun la suflet"
Gigi Becali, patron FCSB

"Jucătorii știu că patronul face tot"

Rădoi crede că Dică are cel puțin o problemă concretă din cauza oficializării rolurilor de la FCSB, cu Becali patron-antrenor principal și cu Dică secund de fapt. "S-ar putea să-i fie greu lui Dică în momentul în care el o să-i facă o observație unui jucător și respectivul va ști că el nu de antrenor depinde, ci de patron, care stabilește echipa", a comentat Mirel la TVDigiSport.

"Cine merge la FCSB acceptă condițiile, modul de lucru", crede Ionuț Badea. Fost secund al lui Daum la națională, și el a fost dorit de Becali la FCSB pe când o conducea pe FC Argeș, dar a rămas la Pitești. 

"Dacă demisionez? Nu comentez"

Dică a fost întrebat dacă s-a gândit în perioada asta să renunțe, lovit și de criticile patronului, și de rezultatele dezamăgitoare. "Nu pot să comentez acum despre asta" a fost declarația sa la TV Telekom Sport.

A evitat să recunoască tentația demisiei, nici n-a respins-o clar. Despărțirea se poate face simplu. Contractul mai e valabil doar până la sfârșitul sezonului și antrenorul poate fi dat afară cu plata a 50.000 de euro, dacă decizia de reziliere îi aparține lui Becali. Dacă antrenorul renunță, e de ajuns să demisioneze. Gigi i-a pus în vedere deja: "Dacă vrea să plece acum, să plece!"

Vezi și: Ilie Dumitrescu, critic cu Nicolae Dică: "Să își asume responsabilitatea asta!"

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (9)
1198766430181192
Abigail Laslas  •  25 Octombrie 2018, 12:16

la jsp e la fel, zeppelin comanda campania si voi mazgaliti pe site

105933570212125
Tudora Gheorghe  •  25 Octombrie 2018, 11:29

Sà-l vedem pe Jiji dacà va fi " şeful " si a celor 2 gineri . Cred cà o va suge prin batistà.

florar
florar  •  25 Octombrie 2018, 11:09
Postat de vladutz13 pe 25 Octombrie 2018, 11:01

Cel mai deprimant este cand ma gandesc ca Dica chiar este un antrenor cu potential. Hai sa ne aducem aminte cum a inceput mandatul la FCSB, intr-o perioada cand Becali nu se implica chiar asa de mult, pt ca asa este la el, totul vine progresiv. Da putina libertate si pe urma pic cu pic o ia complet. FCSB condusa de Dica a facut niste meciuri europene extraordinare, cand o sa mai avem o echipa care sa fie deja calificata dupa doar 3 meciuri in grupele Europa League?? Evident nu e vina doar a lui becali pt ce joaca echipa acum, este multa si la Dica, dar in acelasi timp eu tot raman cu o urma de regret pt Dica. Sper sa plece

,,Nu e vina lui Dica pentru ce joaca echipa,,,..Care echipa joaca mai bine?Tu cu cine compari jocul Stelei?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează