FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CRAIOVA 2-2

Dubla lui Alex Piţurcă i-a adus Craiovei un punct în "Ştefan cel Mare" » "Muică, tată!"

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2010 00:00

Două goluri marcate de fiul fostului selecţioner au blocat pe Dinamo din cursa de urmărire a liderului Oţelul.

E clar, Craiova are o mare problemă cînd vine în Ştefan cel Mare: trebuie să se ferească să deschidă scorul! Gol de 1-0 pentru Universitatea în "Groapă" echivalează cu un sedativ instant în venele juveţilor, dovadă că filmul de ieri nu e la o premieră. La fel au pornit, miercuri, în Cupă şi au terminat învinşi la penalty-uri, aceeaşi poveste cu final nefast pentru ei s-a petrecut şi în martie 2008, cînd oltenii se distrau deja la 3-0 şi au încheiat gîfîind la 4-4.

Clanul Piţurcă s-a ocupat, aseară, în mod direct de ostilităţi. Şi părea că, de această dată, lucrurile se vor lega altfel pentru alb-albaştri, căci trupa din Bănie a început tare curajos pe iarba de lîngă Spitalul de Urgenţă. Dina (8) l-a testat primul pe Dolha din marginea careului, apoi M. Costea (10) a deviat o centrare a lui Prepeliţă. La a treia încercare a căzut însă rezistenţa roş-albilor: minge din dreapta de la M. Costea şi Piţurcă jr. împinge balonul pentru 0-1 de lîngă un Bordeanu rămas în admiraţia execuţiei (14).

De aici încolo, blocaj mental al oaspeţilor şi un forcing dinamovist din categoria "Specialitatea Casei", cu deja clasica întoarcere de rezultat devenită marcă înregistrată la Dinamo. Ad. Cristea a dat tonul revanşei, din penalty (23), după o ţinere de tricou în careu a lui Dănănae. Craiova s-a zdruncinat din temelii, n-a găsit resurse pentru o replică şi s-a fisurat sub presiunea crescîndă a "piticului" Torje: 2-1 la capătul unui moment de graţie (34) care mai adaugă măcar cîteva sute de mii de euro la cota ex-timişoreanului.

Torje şi-a continuat reprezentaţia şi după pauză, a căutat şi o lovitură spectaculoasă, blocată însă de Stanca (65), imediat după ce goal-keeper-ul mai făcuse o minune: l-a închis cu tupeu pe Alexe, scăpat singur spre un 3-1 liniştitor. Ratat însă şi plătit urgent pe tabelă cu un 2-2 de gambler al aceluiaşi Piţurcă jr., aflat la capătul unui traseu Fl. Costea - Bărboianu (80). Bineînţeles, o remiză numai bună pentru liderul Oţelul, rămas la 9 lungimi de "cîini"!

"Am pierdut două puncte, meritam să cîştigăm la cum am jucat. Nu am văzut faza penaltyului lui Dinamo, dar mi s-a spus că nu a fost"
Eugen Neagoe, antrenor secund Craiova

"E foarte bun acest punct. Nu cred că vom avea probleme cu retrogradarea cum a zis nea Piţi. Dacă legăm cîteva victorii putem spera la Europa League"
Florin Costea, atacant U Craiova

Florin Costea a revenit după 8 luni
Atacantul Craiovei a jucat aseară prima oară după operaţia suferită în urma rupturii de ligamente încrucişate şi colaterale la genunchiul stîng. Florin Costea s-a accidentat pe 21 martie 2009, în minutul 44 al partidei U Craiova - Poli Iaşi 2-1. Florin l-a înlocuit pe fratele său, Mihai, în minutul 70, şi a contribuit la faza golului din care "Ştiinţa" a egalat, 2-2, prin Alex Piţurcă. (Alexandru Răducanu)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
ipsilante
ipsilante  •  16 Noiembrie 2010, 09:56

Bordeanu=criminalu', Bordeanu=criminalu', Bordeanu=criminalu', Boirdeanu=criminalu', Bordeanu=criminalu'; nu-i asa Florin Costea?

leomaria75
leomaria75  •  15 Noiembrie 2010, 13:18

Huiduielile de pe "Oblemenco" l-au trezit pe Alex. Tatalui sau ii era greu sa-i spuna ca e slab. Orice parinte poate intelege asta. Orice parinte isi apara fiul. Alex nu se putea trezi altfel.

iohannfus
iohannfus  •  15 Noiembrie 2010, 12:19

dar Gaman de ce nu a fost convocat la nationala ? sau gesepe-ul nu stie ? ca mie mi se pare ca daca il tine pe Samuila comentator si pe FIUL lui TATA selectioner ar trebui sa stie si de ce a fost penalty sau nu, cine e convocat si de ce ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează