FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

E mai bun cu ”fiarele” în picior! » Ce l-a transformat pe Alex Chipciu într-un fotbalist mai eficient

Articol de - Publicat joi, 25 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 septembrie 2014 23:21

O fractură la gleznă, cinci şuruburi şi o placă de titan constituie diferenţa dintre Chipciu de azi şi cel din 2013. Culmea, performanţele lui sînt mai bune de cînd e chinuit de rămăşiţele tratamentului!

Cel mai bun an din cariera lui Alex Chipciu e tocmai acesta, care a început cu întrebarea "îşi va mai putea reveni?"! Atacantul Stelei era încă în recuperare în ianuarie, după o operaţie la gleznă. "Accidentarea lui a fost mult mai gravă decît aceea a lui Dan Roman, de la Mediaş. Oasele i-au fost zdrobite în mai multe fragmente!", povestea în Gazetă un specialist care se ocupa de reabilitarea fotbalistului.

Discuţia era despre criza lui Chipciu, în contextul în care jucătorul nu se descurca deloc bine în amicale şi părea mult mai slab decît fotbalistul promiţător dinaintea accidentării apărute într-un derby cu Dinamo, ca urmare a unui atac al lui Laurenţiu Rus.

Oamenii din staff se temeau că jucătorul va evita contactele mai dure, că-şi va feri piciorul din instinct, de frică să nu-i recidiveze problemele. Evoluţia lui Alex e însă spectaculoasă: la 9 luni de la acel moment, se găseşte în cea mai bună formă din cariera lui!

Dă un gol sau o pasă decisivă aproape în fiecare meci, are 12 goluri şi 12 assisturi în 32 de partide disputate în 2014. Pentru prima dată, Alex a devenit important şi pentru echipa naţională. A jucat 89 de minute în Grecia, cel mai lung joc al lui sub tricolor, şi a scos penalty-ul din care Marica a marcat golul victoriei. De la accidentarea din mai 2013 i-au mai rămas doar cinci şuruburi şi o tijă din titan, folosite pentru fixarea oaselor.

"E frustrat că n-a plecat şi el"
Forma de senzaţie a lui Chipciu, neafectată de accidentarea gravă pe care a depăşit-o atacantul în vîrstă de 25 de ani, ar putea să aibă un secret, o motivaţie alimentată de mutările recente din Ghencea. "Chipciu e frustrat, a văzut că s-au tot transferat jucători, iar el a rămas la Steaua", a spus Dinu Gheorghe, cel care l-a adus pe Alex la FC Braşov de la o şcoală de fotbal din Piteşti. "Fotbaliştii mai vechi din lotul Stelei se duc la "naţională" şi cînd aud cît cîştigă Chiricheş sau Gardoş în Anglia se gîndesc şi ei să plece, normal!", e de părere Reghecampf.

3 goluri a marcat Chipciu în 2013, iar în 2012 strînsese 8 reuşite. Pînă acum, în 2014 a marcat deja de 12 ori, record personal din 2010, de cînd joacă în Liga 1

5 luni a lipsit Chipciu din cauza accidentării, din mai pînă în octombrie 2013. Primul gol după ce s-a recuperat l-a marcat abia în februarie 2014, o "dublă" la 4-0 cu Chiajna

1 gol sau o pasă de gol la fiecare 91 de minute e media lui Chipciu în acest sezon, în toate competiţiile. Are 5 goluri şi 7 "servicii" decisive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Septembrie 2014, 00:16

O fractură la gleznă, cinci şuruburi şi o placă de titan constituie diferenţa dintre Chipciu de azi şi cel din 2013. __ pai, inseamna ca asta e robot... ce dracului cauta printre umanoizi ? pe de alta parte... daca trazneste ??..))

inginerul.
inginerul.  •  25 Septembrie 2014, 15:28
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Esti pe aproape, e limbicu;rist :)))))

cipinho79
cipinho79  •  25 Septembrie 2014, 13:30

Tot respectul pentru Chipciu, un jucator fenomenal si cel mai important a revenit mai puternic dupa accidentare spre deosebire de altii care au intrat in anonimat (Florin Costea). Ce spune Dinu Gheorghe e o vrajeala menita sa creeze tensiuni, fara succes insa. Va veni si ziua cand Chipciu o sa plece, sunt convins ca sunt multe echipe interesate, insa pana atunci Chipciu va da totul pentru Steaua

Vezi toate comentariile (48)
Comentează