FOTBAL  »  Superliga  »  RESTRICȚII CORONAVIRUS

Eduard Novak, prima reacție la aflarea noilor restricții adoptate de Guvern: „Există o singură soluție”

Eduard Novak
Eduard Novak

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 octombrie 2021 15:24 / Actualizat sambata, 02 octombrie 2021 16:21

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a oferit primele declarații după ce Guvernul României a adoptat noi restricții la nivel național pentru localitățile unde rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori.

Pe stadioane și în sălile de fitness vor putea intra doar cei vaccinați sau trecuți prin boală, fără a se depăși 50 la sută din capacitate. Eduard Novak consideră vaccinarea singura soluție și își dorește ca și Ministerul său să poată avea un cuvânt de spus în stabilirea restricțiilor în pandemie.

„Din păcate, iarăși trebuie să vorbim despre restricții și cred că soluția este vaccinarea. Dacă am fi avut o atitudine mai pozitivă, mai serioasă legată de această procedură, probabil astăzi nu am fi ajuns aici. Trebuie să suportăm aceste consecințe și să vorbim iar despre restricții. Vedem că soluția este vaccinarea așa că sper că de data aceasta toată România să fie mult mai receptivă. 

Eu pot să adresez un mesaj din partea noastră, chiar dacă vorbim de niște restricții în sport. MTS nu este în grupul CNSU și aceste decizii se iau peste noi. Mi-aș dori să facem parte, pentru că probabil am putea să venim și noi cu câteva idei. Sportul în aer liber are un efect benefic și ar trebui să avem o abordare mai benefică”, a declarat ministrul Eduard Novak.

Raed Arafat a anunțat noile restricții adoptate de Guvernul României, unde incidența depășește 6 la mie:

Cine mai poate intra pe stadioane și în sălile de fitness? „Activitățile vor fi permise doar pentru persoanele vaccinate și pentru persoanele trecute prin boală”, a precizat azi Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

De ce nu pot beneficia de ele și cei testați negativ? „E un management al riscului pe care trebuie să îl aplicăm acolo unde rata de infectare depășește 6 la mie. Testații pot să se infecteze mai ușor și pot ajunge la ATI”, a mai spus oficialul.

  • Organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri) - cu participare până în 50% din capacitatea maximă, dar nu mai mult de 200 de oameni
  • masca redevine obligatorie pe stradă
  • magazinele și mall-urile se inchid la ora 22:00
  • În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă, cu asigurarea distanței de un metru și purtarea măștii (doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală)
  • desfășurarea activității în cinematografe, spații închise, cu până la 50% din capacitate (doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală)
  • desfășurarea activităților în aer liber (concerte, festivaluri), permise cu participarea publicului până la 50% din capacitate
  • activitățile sportive și recreative în aer liber se pot desfășura simultan de cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună
  • Restaurantele și cafenelele sunt deschise între orele 05:00 și 24:00 și vor funcționa cu până la 50% din capacitate.

Citește alte știri de actualitate:

Arbitru controversat la Germania - România » A fost criticat dur pentru ultima prestație avută

Cheia derby-ului din Bănie » Capitolul unde FCU Craiova și CSU Craiova sunt în topul Ligii 1

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
a...
a...  •  02 Octombrie 2021, 17:53

mda, e greu sa faci un comentariu despre niwak si sa nu apara stelute. practic nu poti sa spui nimic bun la adresa lui

forza_csms
forza_csms  •  02 Octombrie 2021, 16:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează