FOTBAL  »  Superliga  »  BULGARIA

EXCLUSIV Efectele COVID-19 în Bulgaria: „Nu jucăm fotbal în viitorul apropiat”

Autoritățile din Bulgaria văd mai importantă salvarea populației și pun fotbalul pe ultimul loc în acest moment. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Autoritățile din Bulgaria văd mai importantă salvarea populației și pun fotbalul pe ultimul loc în acest moment. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 28 aprilie 2020 13:40

Bulgaria are doar aproximativ 1400 de cazuri de Coronavirus, a adunat însă deja 58 de morți, iar autoritățile țării vecine nu iau în calcul reluarea competițiilor sportive. 

Teodor Borisov, jurnalist la Meridian Match, a explicat cum stau lucrurile în fotbalul controlat de Ludogorets, echipa la care evoluează Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore.

Viața peste sport

Autoritățile vecinilor văd mai importantă salvarea populației și pun fotbalul pe ultimul loc în acest moment. "Luni, șeful Centrului Național Operațional pentru lupta împotriva pandemiei de Coronavirus, Ventsislav Mutafchiyski, a spus că nu e posibil să fie organizate evenimente sportive în viitorul apropiat. 

Pentru el, cel mai important lucru e să se păstreze distanța fizică. Totodată, premierul Boyko Borisov a recunoscut că fotbalul îi lipsește mult, dar nu-și permite să riște vieți omenești pentru asta", a mai zis Teodor.

Federația dă mingi și scutiri ale taxelor 

"Multe cluburi din Liga 1 și a 2-a au probleme. Federația Bulgară de Fotbal a promis că va ajuta cluburile, dar numai cu mingi și reducerea taxelor, nu financiar direct. 

Ca în majoritatea țărilor din toată lumea, totul depinde de virus, iar ideea de a încheia sezonul cumva înainte de data limită setată de UEFA e universal valabilă. Deși la momentul actual pare imposibil", a mai spus jurnalistul bulgar.

Partea plină a paharului: promovează tinerii bulgari 

Jurnalistul de la Meridian Match e convins că vor exista mari probleme financiare pentru majoritatea cluburilor și crede că străinii vor părăsi Bulgaria. Totuși, crede că asta o oportunitate pentru cluburi să investească mai multă atenție în tinerii jucători, astfel având de câștigat inclusiv naționala Bulgariei, aflată într-un declin major: 

"Vor fi mulți fotbaliști străini care vor pleca din Bulgaria după această perioadă. Dar asta poate fi o șansă pentru tinerii noștri. Așa pot juca mai mult", a încheiat Teodor Borisov.

3,1 milioane de oamenicu aproximație au fost infectați cu Coronavirus în toată lumea

15 milioane de europentru 5 sezoane primesc bulgarii din drepturile TV, adică 3 milioane pentru fiecare an

1.400 de cazuricu pacienți infectați cu Covid-19 are Bulgaria, fiind deja 58 de decese

"S-a anunțat la un moment dat că Ludogorets și Botev Vratsa vor avea sprijin financiar din partea Guvernului. Dar au apărut multe discuții aprinse în public, iar ministrul finanțelor a spus că nu va susține financiar cluburile" - Teodor Borisov, jurnalist Meridian Match

Au și ei FCSB-ul lor :) 

Nu doar în România se încearcă driblarea restricțiilor. Și în Bulgaria au existat cluburi care au căutat o variantă pentru a se antrena. Lokomotiv Plovdiv și ȚSKA Sofia sunt cluburile care au fost găsite cu probleme în acest sens: "În acest moment toate activitățile sportive, ca antrenamentele în grup, sunt interzise. 

De ieri li s-a dat dreptul fotbaliștilor să se pregătească în parcuri. Și aici au apărut cluburi precum Lokomotiv Plovdiv și ȚSKA Sofia care au fost acuzate că au organizat sesiuni de antrenamente ilegale", a zis jurnalistul bulgar. 

Ludogorets rezistă! 

Kiril Petrov Domuschiev, patronul celor de la Ludogorets, s-a vindecat după ce a fost depistat având Coronavirus. Finanțatorul clubului la care evoluează Moți, Keșeru și Grigore este acum în Bulgaria, iar semnalele sunt că formația care domină Bulgaria de ani buni nu va avea probleme financiare: 

"Ludogorets este cea mai stabilă financiar echipă din Bulgaria. Pentru cei de acolo nu e o problemă așa mare în acest moment. Vom vedea în viitor, dar dacă stăm să analizăm global problema, cred că doar cluburile mici vor avea probleme financiare, cele mari vor continua să fie mari".

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei:

+28 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, mesaj vehement pentru FRF și LPF: „Trebuie să fii dus cu capul grav ca să dai drumul la campionat!”

VIDEO A apărut tabela pe Ghencea! „Sper că aceste imagini vă încântă” + Noutate absolută: tribună la jumătate și plexiglas pentru a nu obtura biserica

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează